Discussió:Països Catalans/Arxiu 2

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Intro

Els Països Catalans són el territori on els seus habitants parlen català/valencià o hi existeixen drets i deures lingüístics per als habitants en eixa llengua. No crec que la introduccio que tenim ara sigui gens encertada. Es obvi que hi ha part del que habitualment es considera els PPCC (ex. Cat. del N.) on els drets i deures linguistics referents al catala son nuls. D'altra banda, tambe hi ha indrets dels PPCC onla poblacio ja no hi parla majoritariament el catala. No seria mes adient una definicio historica, que especifiqui que els PPCC es el territori on el catala era la llengua habitual de la poblacio fins a temps moderns ? Xevi 22:51 25 mai, 2005 (UTC)

NOVA VIQUIPEDIA

Hola, com va tot companys?

tan sols volia informacio sobre com puc fer per a crear una nova Viquipedia en murcià. Pel que sembla fa falta uns arxius PHP que no se com trobar.

Com no sabia com podia posar-me en contacte amb vosaltres, he escogit aquesta plana, la de Països Catalans.

Algú em pot ajudar?

--Assarbe 12:21 4 ago, 2005 (UTC)Assarbe


Pancatalanisme - separar de Països Catalans i proposta

Pancatalanisme

Com a pancatalanistes poden conèixer-se aquells grups que defensen un estat o nació catalana en el context dels Països Catalans.

Actualment el terme l'utilitzen majoritàriament de forma despectiva espanyolistes i/o blavers per a designar als grups que s'autoanomenen com a catalanistes i/o valencianistes. Aquells ho utilitzen habitualment comparant-ho amb el pangermanisme i la seva relació històrica amb el nazisme.

Durant la Renaixença, aquest terme havia estat utilitzat per algun sector catalanista, però avui en dia, només uns pocs grups continuen utilitzant-ho de forma esporàdica. Actualment, la majoria de grups catalanistes eviten o rebutgen aquesta denominació per les connotacions negativen que precisament volen imprimir-hi llurs crítics.

Enllaços:


--> Aquesta és la meva proposta d'article inicial. Toniher 17:20 12 set, 2005 (UTC)

No he comprovat els enllassos externs, pero l'article em sembla be. Xevi 19:00 12 set, 2005 (UTC)
Jo canviaria un "Estat o una nació basats en els Països Catalans", en voltes de dir "nació catalana". --Joanot Martorell 06:13 13 set, 2005 (UTC)
Incorporo els suggeriments i ho penjo. Toniher 18:48 13 set, 2005 (UTC)

Incongruencia

Por un lado se afirma que los PPCC son una entidad que se define por la lengua, poer por otra se puede leer cosas como: "Per a definir els Països Catalans no es tenen en compte els procesos de castellanització que s'han dut des del segle XIX fins l'actualitat. Per contra s'accepten com a castellanes altres zones que abans eren de llengua catalana com Oriola."

Con el mismo argumento los alemanes pueden decir que Alsacia y Lorena son Deutsches Reich. Es un tono imperialista.

Se debería decir igualmente que el término PPCC no se acepta en ciertas zonas que según vosoros pertenecen a esta Gran Catalunya: en Alghero, en la "Franja", en Valencia y hasta en las Baleares. No ponerlo sería maniqueísmo puro. Un saludo, --El Rei 19:25 20 oct, 2005 (UTC)

Es pot millorar. Es barregen dos conceptes: el d'àrea lingüística (inclou l'Alguer, exclou la Vall d'Aran, etc) i el d'unitats territorials (País Valencià sencer incloses comarques castellanoparlants, però no l'Alguer i discutiblement la Franja). En quant a l'acceptació del terme ja es diu: "Hi ha d'altres corrents polítics que rebutgen directament l'ús del terme "Països Catalans", i qualsevol proposta d'unitat política d'aquests territoris, tot considerant-ho una imposició de Catalunya cap als altres territoris. En els casos més extrems, hi ha sectors que neguen fins i tot la unitat de la llengua catalana."--VRiullop (parlem-ne) 20:46 20 oct, 2005 (UTC)

Això que el valencià és utilitzat de manera informal com denominació al PV és, bàsicament, una ximplería .... és bàsicament, l'ùnic utilitzat,formal e informal

Segon,el concepte de PPCC és només utilitzat per els independentistes a Catalunya i llevat de quatre colles d'amics al PV i a Ses Illes i d'altres regions, és considerat un nom nazi, pancatalaniste i odiat per feixista en la resta de territoris de parla catalana...algo similar al REICH de Hitler el comentari anterior sense signar és fet per 82.158.53.73 (disc.contr.) Joanot Martorell

Voldria afegir aixó:

Enllaços externs

Països Catalans: problema i programa per Joan Fuster --Paco 01:10, 21 des 2005 (UTC)