Federico Finchelstein

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFederico Finchelstein

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1975 Modifica el valor a Wikidata (48/49 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Cornell - Philosophiæ doctor
Universitat de Buenos Aires Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballHistòria, history of war (en) Tradueix, història política, història dels jueus, feixisme, populisme, guerra i Holocaust Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióhistoriador, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorNew School for Social Research
Universitat Brown Modifica el valor a Wikidata
Interessat enPopulisme i feixisme Modifica el valor a Wikidata
Participà en
7 juliol 2020Una carta per la justícia i el debat obert Modifica el valor a Wikidata

Federico Finchelstein (1975) és un historiador argentí.[1]

Biografia[modifica]

Actualment (2017) és professor al Departament d'Història de la The New School de Nova York.

Llicenciat per la Universitat de Buenos Aires, el 2006 va donar suport a una tesi doctoral al Departament d'Història de la Universitat Cornell. Anteriorment, havia ensenyat a la Universitat de Brown.

El seu camp d'investigació se centra en el feixisme europeu i sud-americà i els vincles entre aquests dos feixismes. També és comentarista i columnista polític en nombroses publicacions a la premsa principal i especialitzada, tant al seu país d'origen com als Estats Units i Europa, especialment a Médiapart, França.

Federico Finchelstein ha publicat més de cinquanta articles i assaigs sobre feixisme, populisme llatinoamericà, la relació entre la història i la teoria política, la guerra freda, el genocidi i l'antisemitisme. La seva obra ha aparegut en diverses publicacions anglosaxones, hispàniques, francòfones, portugueses, italianes, etc. tant en treballs col·lectius com en revistes especialitzades.

Obra[modifica]

És autor d'obres com La Argentina Fascista. Los orígenes ideológicos de la dictadura (L'Argentina Feixista. Els orígens ideològics de la dictadura) (2008),[2] Transatlantic Fascism: Ideology, Violence and the Sacred in Argentina and Italy, 1919-1945 (El feixisme transatlàntic: ideologia, violència i el sagrat a Argentina i Itàlia, 1919-1945) (2010),[3][4][5][6] The Ideological Origins of the Dirty War: Fascism, Populism, and Dictatorship in Twentieth-Century Argentina (Els orígens ideològics de la guerra bruta: feixisme, populisme i dictadura a l'Argentina del segle XX) (2014),[7][8] El mito del fascismo: de Freud a Borges (El mite del feixisme: de Freud a Borges) (Capital Intelectual, 2015)[9][10] i From Fascism to Populism in History (Del feixisme al populisme de la història) (2017),[11] entre altres.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]