Galeta de mantega

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarGaleta de mantega
Característiques
País d'origenDinamarca Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusbescuit i aliment Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsmantega Modifica el valor a Wikidata

Els bescuits de mantega, coneguts també com a bescuits danesos, són uns bescuits sense llevat fets de mantega, farina i sucre. Sovint es classifiquen com a "bescuits cruixents" per llur textura, causada en part per la gran quantitat de mantega i sucre que contenen. Normalment cal refredar-ne la pasta abans de poder manipular-la. En llur forma més bàsica no tenen cap aromatització, però sovint s'aromatitzen amb vainilla, xocolata i coco, o es cobreixen de sucre. La forma varia (de cercle, de quadrat, d'oval, d'anell, de pretzel), tal com l'aparença (simple, jaspiada, a quadres). Mitjançant una mànega de pastisseria se'n poden fer en formes recaragolades. En algunes parts del món, com ara els països europeus i Amèrica del Nord, els bescuits de mantega s'acostumen a servir pels volts de Nadal.

Són famosos el bescuits de mantega produïts a Dinamarca, que es venen en capses metàl·liques i s'exporten a altres països.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Butter Cookies in Tins from Denmark. U.S. International Trade Commission. Volume 3092 of USITC publication. pp. I1-I12. 1998.
  • Friberg, Bo. The Professional Pastry Chef. 4th. New York: John Wiley & Sons, Inc., 2002.