High Season

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHigh Season
Fitxa
DireccióClare Peploe Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióClare Peploe i Mark Peploe Modifica el valor a Wikidata
FotografiaChris Menges Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeGabriella Cristiani Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorHemdale Film Corporation Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena1987 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost1.900.000 £ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióGrècia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0095303 Filmaffinity: 510127 Allocine: 4839 Letterboxd: high-season Allmovie: v22399 TCM: 78005 TV.com: movies/high-season TMDB.org: 121893 Modifica el valor a Wikidata

High Season és una pel·lícula de comèdia romàntica britànica del 1987 dirigida per Clare Peploe.[1] És una comèdia sobre el turisme, ambientada a l'illa grega de Rodes; estiuejants dels països rics prenent el paisatge més espectacular en les èpoques més desitjables de l'any. Hi ha nou personatges principals, una barreja d'anglès, grec i un grec-estatunidenc. Va ser escrit per la directora Clare Peploe amb el seu germà Mark.[2][3]

Trama[modifica]

Katherine (Jacqueline Bisset) és una fotògrafa anglesa que, amb el seu marit Patrick (James Fox), ve a viure a una ciutat costanera de Rodes abans que els turistes la descobrissin. La seva filla de tretze anys, Chloe (Ruby Baker), hi va créixer i, tot i que la Kath i el Patrick s'han separat, tots dos s'han quedat. Ell se sosté amb les seves peces d'escultura, que Kath menysprea, i ella, dels seus llibres de fotografia sobre antiguitats i vida camperola, que ell troba desconcertants.

La Kath necessita diners; el seu darrer llibre no es ven. Es veurà obligada a abandonar la seva casa i abandonar l'illa que estima tret que pugui trobar un comprador per a un gerro que li va regalar molts anys abans un historiador de l'art famós, ara ja gran, Basil Sharp (Sebastian Shaw), que arriba de visita. L'amiga vídua de la Katherine, Penèlope (Irene Papas) veu els turistes com a enemics, un exèrcit d'ocupació i batalla amb el seu fill Yanni, que aprecia la prosperitat dels turistes.

Rick (Kenneth Branagh), un anglès de mentalitat pràctica, arregla el vàter de Kath i la Kath l'encanta després que ella el premia amb un petó apassionat. La seva dona Carol (Lesley Manville) s'ocupa amb la poesia de Byron i l'amant dels turistes Yanni. El grup el completa Konstantinis (Robert Stephens), un grecoamericà adinerat que vol comprar el gerro de la Kath, però necessita que sigui declarat fals perquè el pugui treure de Grècia.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

High Season va ser el primer largmetratge dirigit per Peploe. Abans havia fet el curt de mitja hora Couples and Robbers'. Casada amb el director italià Bernardo Bertolucci, va ser una de les guionistes de Zabriskie Point de Michelangelo Antonioni. Va ser acreditada com a escriptora i assistent de direcció a La lluna de Bertolucci.[4] El seu germà Mark, amb qui va col·laborar en el guió, va escriure anteriorment Professione: reporter per a Antonioni, i el guió de L'últim emperador' amb Bertolucci.

Referències[modifica]

  1. «Back to the Future: The Fall and Rise of the British Film Industry in the 1980s - An Information Briefing». British Film Institute, 2005.
  2. ‘High Season’ By Hal Hinson, Washington Post Staff Writer June 24, 1988]
  3. High Season, crítica de Roger Ebert
  4. Pauline Kael p.452 Hooked (ISBN 0714529036)

Enllaços externs[modifica]