Institut Català de la Vinya i el Vi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 10:00, 25 juny 2016 amb l'última edició de Paucabot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'organitzacióInstitut Català de la Vinya i el Vi
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1980

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (acrònim: INCAVI) va ésser creat l'any 1980 com a òrgan de direcció de les estacions enològiques de Vilafranca del Penedès i Reus, la competència sobre les quals havia estat transferida a la Generalitat del Principat de Catalunya. El seu director és Jordi Bort.[1]

Des d'aleshores l'INCAVI ha estat el punt de referència en el suport a vinicultors i elaboradors en la millora continuada de la qualitat dels vins del Principat de Catalunya, i en la tasca d'investigació i desenvolupament de noves tecnologies que portessin el sector vitivinícola català a ocupar un lloc destacat entre els productors de vins d'alta qualitat.

L'INCAVI és també motor de la promoció dels vins de Catalunya, tant entre els consumidors catalans com en els mercats estrangers. La difusió de la cultura del vi, d'una forma de viure mediterrània, i d'un bon coneixement dels vins catalans continuen essent una de les tasques primordials d'aquest institut.

En aquest sentit, l'INCAVI organitza dues manifestacions anuals de promoció adreçades al consumidor català: la Mostra de Vins i Caves de Catalunya (una trobada anyal entre elaboradors i consumidors que se celebra a Barcelona entorn de les festes de la Mercè) i la Festa del Vi Novell, que se celebra l'11 de novembre (diada de Sant Martí).[2]

Referències

  1. «Jordi Bort, nou Director General de l'INCAVI». Cupatges, 19-03-2011 [Consulta: 3 març 2013].
  2. Romaní i Olivé, Joan Maria: Diccionari del vi i del beure. Edicions de La Magrana, col·lecció Pèl i Ploma, núm. 21. Barcelona, desembre del 1998. ISBN 84-8264-131-X, planes 137-138.

Enllaços externs