Llimonada suïssa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarLlimonada suïssa
Característiques
País d'origenBrasil Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusbeguda Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsllimona dolça, gel i aigua Modifica el valor a Wikidata
Llimonada suïssa amb llet condensada

La llimonada suïssa és una beguda freda a base de llimona dolça. Contràriament al que pot semblar pel seu nom, és originària del Brasil (en portuguès, limonada suíça).

Es prepara amb llimona de Pèrsia (limão-taiti), aigua, glaçons de gel i sucre o edulcorant, opcionals. Els ingredients es barregen en una batedora elèctrica i després s'ha de colar. Idò, a diferència d'una llimonada tradicional, no s'obté esprement la fruita i no se n'extreu la pell (però sí la part blanca central). La textura també canvia, ja que la batedora fa que el líquid quedi escumós. Hi ha diverses adaptacions de la llimonada suïssa, com la que incorpora fulles de menta a la batedora o la que substitueix el sucre per llet condensada.[1][2]

Existeixen diverses versions sobre la procedència del seu nom, com que la recepta va sorgir en una escola de cuina de Suïssa o que l'hauria creat a São Paulo un migrant provinent d'aquell país centreeuropeu.[3]

Referències[modifica]

  1. Braga, Roberta. «Como fazer limonada suíça tradicional» (en portuguès brasiler). Bom Gourmet. Gazeta do Povo, 24-06-2018. [Consulta: 11 juny 2023].
  2. «Saiba como preparar: limonada com hortelã, gengibre e... pimenta?!» (en portuguès brasiler). Pioneiro. GZH, 03-04-2017. [Consulta: 11 juny 2023].
  3. «Não existe limonada suíça na Suíça | Curiosidades curiosas» (en portuguès brasiler). Rádio Atlântida, 22-10-2021. [Consulta: 11 juny 2023].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llimonada suïssa