Manuel Rebollo García

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaManuel Rebollo García

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement2 juliol 1945 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
el Pilar de la Foradada (Baix Segura) Modifica el valor a Wikidata
  Cap de l'Estat Major de l'Armada
18 de juliol de 2008 – 27 de juliol de 2012
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata
Activitat1963 Modifica el valor a Wikidata –
Carrera militar
Branca militarArmada Espanyola Modifica el valor a Wikidata
Rang militaralmirant general (2008–)
vicealmirall (2006–)
contraalmirall (2004–)
almirant Modifica el valor a Wikidata
Premis

Manuel Rebollo García (Pilar de la Foradada, Baix Segura, 1945) és un militar valencià, almirall general de l'Armada d'Espanya, cap d'Estat Major de l'Armada des del 18 de juliol de 2008, Sebastián Zaragoza Soto, fins al 27 de juliol de 2012.[1]

Biografia[modifica]

Manuel Rebollo a la dreta

Es va incorporar a l'Armada com a mariner en 1962, va passar després a l'Escola Naval Militar, sent nomenat alferes de navili en 1974. Diplomat en Guerra Naval i Estats Majors Conjunts, és especialista en comunicacions i ha estat professor de Tàctica a l'Escola Naval. Va servir en el destructor Almirante Ferrándiz, el dragamines Guadalmedina, en el buc d'assalt anfibi Galicia, en el patruller Princesa i el vaixell escola Juan Sebastián Elcano, del que en va ser segon comandant.

Va ser comandant del patruller Tabarca, del transport lleuger Contramaestre Casado, de la fragata Santa María mentre va esta destinada en la força naval permanent de l'OTAN a l'Atlàntic, i del buc escola Juan Sebastián Elcano, amb el qual va realitzar tres voltes al globus en sis viatges d'instrucció.

Entre altres destinacions d'adreça en terra ha estat assessor del sotssecretari en el Ministeri de Defensa i cap de la Divisió d'Operacions de l'Estat Major de l'Armada.

L'any 2009 va ser rebut com a cavaller de la Reial Confraria de Cavallers Cubicularis de Zamora. Va ser rellevat com a cap d'Estat Major de l'Armada el 27 de juliol de 2012 per Almirall General Jaime Muñoz-Delgado y Díaz del Río.[2] El 12 de setembre de 2014, continuant en situació de reserva, fou nomenat gran canceller de l'Reial i Militar Orde de Sant Hermenegild[3]

Referències[modifica]

Càrrecs militars
Precedit per:
Sebastián Zaragoza Soto
Cap de l'Estat Major de l'Armada

2008—2012
Succeït per:
Jaime Muñoz-Delgado y Díaz del Río