Melvin Schwartz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMelvin Schwartz
Biografia
Naixement2 novembre 1932 Modifica el valor a Wikidata
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Mort28 agost 2006 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Twin Falls (Idaho) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Hepatitis i malaltia de Parkinson Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
FormacióUniversitat de Colúmbia
Bronx High School of Science Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiJack Steinberger Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFísica, neutrí i electrodinàmica clàssica Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófísic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Colúmbia Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralJames Enstrom i Robert D. Cousins (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 15557973 Modifica el valor a Wikidata

Melvin Schwartz (Nova York, 1932 - Twin Falls 2006) fou un físic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1988 pels seus estudis sobre el neutrins.

Biografia[modifica]

Va néixer el 2 de novembre de 1932 a la ciutat nord-americana de Nova York. Inicià els seus estudis de física a la Universitat de Colúmbia, on es llicencià l'any 1953 i es doctorà el 1958 sota la direcció del Premi Nobel Isidor Isaac Rabi. Aquell mateix any fou nomenat professor auxiliar de la Universitat de Colúmbia, d'on esdevingué professor titular el 1963.

Recerca científica[modifica]

Inicià la seva recerca al voltant del neutrí gràcies a investigacions prèvies del Nobel Tsung-Dao Lee. Al costat deLeon Max Lederman i Jack Steinberger va desenvolupar un mètode de detecció dels neutrins que va permetre demostrar la doble estructura dels leptons. Aquest descobriment va permetre als teòrics elaborar un esquema, conegut com a model estàndard, per la classificació de totes les partícules elementals. Els neutrins són unes partícules subatòmiques que no tenen càrrega elèctrica ni pràcticament massa. Es produeixen de manera natural en alguns processos de desintegració radioactiva, però en nombre tan escàs i amb trajectòries tan disperses que els fa de poca utilitat en la investigació. D'aquí l'interès d'aquests científics per augmentar la probabilitat estadística de les seves interaccions, amb la creació d'un feix amb desenes de bilions de neutrins i la seva projecció sobre la matèria sòlida a través d'un detector.

El 1966 abandonà la Universitat de Colúmbia per acceptar un treball a la Universitat de Stanford, on va poder treballar en l'accelerador de partícules lineal investigant sobre l'asimetria de la càrrega en el decaïment dels kaons neutres. Així mateix va treballar en un projecte que va produir i detectar hidrogen relativista en les partícules pió i muó.

El 1988 fou guardonat amb el Premi Nobel de Física, juntament amb Leon Max Lederman i Jack Steinberger, pels seus treballs al voltant del neutrí.

El 28 d'agost de 2006 mor a Twin Falls, a l'estat nord-americà d'Idaho malalt de malaltia de Parkinson i hepatitis C.

Enllaços externs[modifica]