Nintendo Wi-Fi Connection

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logotip

Nintendo Wi-Fi Connection és el nom de la connexió sense fils gratuïta a Internet que Nintendo ofereix als usuaris tant de Nintendo DS com de la consola de sobretaula Wii, i posteriorment per a Nintendo 3DS i per a Wii U per a jugar en videojocs d'aquestes plataformes, encara que el servei online d'aquestes estigui centrat en Nintendo Network, el seu successor.

Es tracta d'un servei GameSpy de IGN a través del qual, qualsevol persona amb una consola de Nintendo compatible i un punt de connexió a Internet sense fils podrà accedir-hi a partides multijugador, bescanvi de dades, descàrregues extra, demos, etc.. No cal pagar cap mena de quota per la seva utilització.

El 26 de febrer de 2014 es va anunciar que el servei Nintendo Wi-Fi Connection tancaria el 20 de maig de 2014. Això inclou el joc en línia, matchmaking i taules de classificació. Altres serveis en línia com ara l'accés al Canal Botiga Wii, la Botiga Nintendo DSi, i els serveis de vídeo a la carta no es veuran afectats.[1]

Com connectar-s'hi?[modifica | modifica el codi]

Existeixen diverses maneres per connectar-s'hi, totes elles fàcilment accessibles per a qualsevol jugador:

  • Si el jugador té un encaminador WiFi a casa, podrà emprar-lo també per connectar-se amb Nintendo WiFi Connection.
  • Si el jugador té un encaminador de banda ampla a casa, podrà connectar-se gràcies al Nintendo WiFi USB Connector, que fa un punt d'accés sense fils a partir de qualsevol connexió ADSL amb fils. Per configurar aquest perifèric cal connectar-lo per USB a un ordinador i instal·lar-hi una sèrie de drivers que vénen en el CD que l'acompanya. El Nintendo WiFi USB Connector té un preu aproximat de 39,90€. Les actualitzacions del programari poden descarregar-se de franc des del web oficial de Nintendo WiFi Connection.
  • Es pot accedir a la connexió també mitjançant un hotspot WiFi. Normalment els aeroports, estacions de trens i molts restaurants i cafès compten amb un d'aquests punts a Internet sense fils. Nintendo ha signat, a més, acords amb empreses importants com McDonald's per instal·lar-hi punts d'accés gratuït a Nintendo WiFi Connection als seus establiments, i també amb Telefónica; YA.com a Espanya perquè els seus hotspots i encaminadors sense fils siguin compatibles i no calgui pagar cap quota addicional; i la companyia especialitzada en xarxes sense fils Buffalo Inc. pel desenvolupament dels adaptadors.

Batent rècords[modifica | modifica el codi]

Halo 2 d'Xbox era el joc en el que una major quantitat d'usuaris jugaven online (un 18% dels jugadors de Halo 2 empraven el mode en línia), tanmateix i gràcies a la facilitat i gratuïtat de Nintendo WiFi Connection, Mario Kart DS de Nintendo DS es va convertir en només 3 dies en el nou referent del joc en línia. Segons les darreres dades, un 45% dels 112.000 usuaris de Mario Kart DS que hi havia el 24 de novembre del 2005 a Amèrica (52.000 persones aproximadament) ja hi juguen mitjançant internet.

Aquestes dades es refereixen només a Amèrica i encara manquen els d'Europa, Oceania i el Japó.

La gran facilitat que suposa configurar una Nintendo DS per entrar a Nintendo WiFi Connection (només tres passes perfectament explicades i amb total possibilitat de suport tècnic mitjançant el web oficial del servei) ha aconseguit dur el món del joc online a persones que, o bé per no saber preparar la seva consola o perquè ho consideraven massa difícil, mai ho havien provat o ho feien de manera poc regular. Nintendo entra de ple en el mode online batent rècords i aconseguint que el seu primer joc es convertís en el més jugat a través d'Internet d'una videoconsola.

Jocs compatibles[modifica | modifica el codi]

A les acaballes del 2005 i tot l'any 2006 ja s'ha anunciat l'eixida de més de 35 jocs en línia per Nintendo DS que faran un ús gratuït de la nova connexió WiFi de Nintendo. Final Fantasy III; Animal Crossing: Wild World; Metroid Prime; Castelvania; Tony Hawk; Tetris DS; Tenchu DS; Star Fox DS; Winning Eleven; Custom Robo; Mario vs. Donkey Kong; etc. són només algunes de les sagues que veuran la llum amb el mode de joc per Internet en els propers mesos.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]