Nintendo 3DS

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Nintendo 3DS
Nintendo 3DS
Nintendo-3DS-AquaOpen.png
fabricant Nintendo
família de productes Videoconsola
tipus Videoconsola portàtil
generació Vuitena generació
Data de llançament Japó 26 de febrer de 2011
Europa 25 de març de 2011
EUA 27 de març de 2011
Austràlia 31 de març de 2011
Corea del Sud 28 d'abril de 2012[1]
Hong Kong 28 de setembre de 2012[2]
Taiwan 28 de setembre de 2012
Memòria Targetes de joc per a Nintendo DS i 3DS, targetes SD, targetes SDHC
Serveis en línia Nintendo Wi-Fi Connection per als jocs NDS i NDSi i Nintendo Network generalment
El reeixit joc Super Mario 3D Land (5,3 milions d'unitats)
Predecessor Nintendo DSi, Nintendo DSi XL, Nintendo DS
Successor Nintendo 3DS XL

La Nintendo 3DS (ニンテンドー3DS , Nintendō Surī Dī Esu?), és una videoconsola portàtil de la multinacional d’origen japonès, Nintendo, per a videojocs i multimèdia, que pot reproduir imatges en 3D estereoscòpiques sense necessitat d’utilitzar ulleres. El nom és una unió de “3D” i “DS”. La Nintendo 3DS és compatible amb els jocs anteriors de Nintendo DS i Nintendo DSi.

Tot i que Nintendo porta experimentant amb l'estereoscòpia des de finals dels anys 1980s, no va ser fins a l'E3 2010 que es van presentar oficialment els plans per llançar la primera videoconsola estereoscòpica, que va arribar als mercats europeus el 25 de març de 2011. La videoconsola no ha sortit a la Xina amb el nom de "iQue 3DS", però sí la seva revisió.

El 22 de juny de 2012 Nintendo anuncià una revisió de la consola més gran: Nintendo 3DS XL.

Història i desenvolupament[modifica | modifica el codi]

Nintendo va estar experimentant la tecnologia 3D des de la dècada dels 80. Famicom Grand Prix II: 3D Hot Rally va ser el primer joc de Nintendo en que utilitzés aquesta tecnologia. Poc després, en el 1995, Gunpei Yokoi, el creador de la Game Boy, proposà la creació de la Virtual Boy. Tot i el seu fracàs en el mercat, Nintendo continuà experimentant la tecnologia de les 3D estereoscòpiques.

Després Nintendo va provar amb jocs que contenen espais tridimensionals. Al 2001, la Nintendo GameCube va ser la segona consola de Nintendo en utilitzar aquesta altra tecnologia. Tot i així, GameCube ja estava preparada per utilitzar les 3D estereoscòpiques reals, però només va ser Luigi's Mansion, que com a joc de llançament, pogués utilitzar les 3D estereoscòpiques.

El demo del joc de realitat augmentada a l'E3 2010

La Nintendo 3DS va ser una altra prova per usar les 3D estereoscòpiques, i es va anunciar oficialment al 15 de juny del 2010. Junt amb altres consoles, i acompanyada dels jocs de llançament (entre els que es van confirmar Kid Icarus: Uprising, Mario Kart 7, Nintendogs + Cats, PilotWings Resort, Animal Crossing: Jump Out, StarFox 64 3D, Steel Diver, Paper Mario: Sticker Star i molts més).

La Nintendo 3DS apareixí al mercat japonès el 26 de febrer del 2011 juntament amb Professor Layton and the Mask of Miracle. Al 25 de març va arribar a Europa per 250€, al mercat americà al 27 de març per 250 dòlars i al 31 de març va arribar a Austràlia per 349.99 dòlars.

Nintendo 3DS també va sortir en uns altres colors: en vermell (Flare Red), en blanc (Ice White) i en rosa (Misty Pink). El blau (Aqua Blue) i el negre (Cosmos Black) van ser els dos primers colors que van sortir a la venda. També hi ha edicions especials com la del 25è aniversari de The Legend of Zelda, una amb el color Misty Pink i Nintendogs+Cats i una altra amb el Ice White i Super Mario 3D Land. El març del 2012 Nintendo anuncia la Cobalt Blue que va sortir al Japó el 22 de març de 2012 i que sortirà a Amèrica fins que no surti Fire Emblem Awakening. Nintendo també llançarà altres packs de 3DS que inclouen altres jocs: el de Super Mario 3D Land (que sortiran en rosa i blanc) que vindran inclosos el Super Mario Bros. de la Consola Virtual. També hi haurà packs que continguin Fire Emblem Awakening que al Japó sortiran el 19 d'abril.

Al 28 de juliol, Nintendo va anunciar una rebaixada de preu de la Nintendo 3DS: a EUA el preu va dels 250 dòlars als 169.99 dòlars, a Europa del 250 € als 169.99, dels 25,000 iens als 15,000 i de 349.99 dòlars a 250 a Austràlia. Els usuaris que van aconseguir la consola abans de la baixada de preu que es va aplicar el 12 d'agost van aconseguir 20 jocs gratuits per part del Programa d'Ambaixadors Nintendo 3DS.

Un jurat federal dels Estats Units va condemnar a pagar Nintendo EUA 30.200.000 dòlars a un exempleat de Sony per infringir una patent a la pantalla 3D.

En el Nintendo Direct del 22 de juny de 2012, Nintendo va fer un Nintendo Direct per ensenyar la revisió de la 3DS amb pantalla més gran: Nintendo 3DS XL. I el 28 d'agost de 2013 s'anuncia la Nintendo 2DS.

Característiques[modifica | modifica el codi]

Especificacions tècniques i característiques[modifica | modifica el codi]

 • Creació i reproducció de fotos en 3D. A més, permetrà gravar vídeos en 3D en una actualització del 7 de desembre de 2011.
 • Processador principal (CPU): 2 ARM11 a 266 Mhz.(800 Mhz a la velocitat del rellotge)
 • Memària primària (RAM): 128 MB. Dins la consola hi ha un xip mB82M8080-07L que conté 2 dies de 512 Mb, que fa una memòria total de 128MB. La RAM és del tipus Fast Cycle RAM (FCRAM), de baix consum i alta velocitat (3,2GB/seg).
 • Memòria de vídeo dedicada (VRAM): 4 MB
 • Processador Gràfic (GPU): Pica200 a 200 MHz DMP, capaç de generar 15 milions de polígons per segon amb els corresponents filtres (il·luminació per píxel, textures procedurals i antialiasing). Pica 200 es destaca per la seva velocitat, qualitat gràfica i baix consum. Es fa ús de la tecnologia propietària Maestro-2G, que implementa nous i potents algoritmes gràfics personalitzats.
 • Retrocompatibilitat amb tots els jocs de NDS i NDSi. Es poden utilitzar les funcions de multijugador, de càmera i de xarxa. Els gràfics són suavitzats per aconseguir millores gràfiques, tot i que la resolució de la pantalla superior és diferent i per tant es veuen franges negres als laterals. Els jocs que utilitzen les funcions de la ranura GBA no són compatibles ja que la 3DS no té aquesta ranura.
 • Mida (tancada): Aproximadament 13,462 cm d'ample, 7,366 cm de llarg, i 1,545 cm de gruix.
 • Pes: Aproximadament 230 g.
 • Pantalla superior: 8,9662 cm, pantalla panoràmica, permet la visualització d'efectes 3D autoestereoscòpics (sense ulleres). Resolució de 800x240 (essent 400 píxels de la resolució horitzontal per a cada ull).
 • Pantalla inferior tàctil: 7,6708 cm de LCD amb 320x240 píxels de resolució amb capacitats tàctils de tipus resistiu.
 • Càmeres: Una d'interna i dues d'externes de 640x480 píxels (0,3 megapíxels). Les dues exteriors són capaces de prendre fotografies estereoscòpiques i exportar-les en diferents formats (inclòs jpg per a la seva visualització en altres dispositius). Una actualització del 7 de desembre de 2011 permetrà també gravar i reproduir vídeo en 3D. Les gravacions es graven en format avi
 • Spotpass: Sistema Wi-Fi que permet connectar-se a qualsevol xarxa sense fils compatible i poder descarregar actualitzacions i informació de forma automàtica. A més Nintendo té acords amb diverses empreses de telecomunicacions per a poder usar de forma gratuïta les seves xarxes Wi-Fi.
 • Streetpass: Mode que permet intercanviar informació amb altres Nintendo 3DS físicament properes. Es poden intercanviar diversos elements (com rècords, mapes o informació) de fins a 12 jocs diferents a la vegada. També es poden intercanviar Miis, missatges i alguns sons de Nintendo 3DS Sound. La Nintendo 3DS emmagatzema les dades dels jocs a la memòria interna, i per tant es poden intercanviar les dades sense tenir cap joc introduït a la ranura.
 • Llum LED: situada a dalt a la dreta. Genera notificacions amb el següent codi de colors:
  • Vermell: Bateria baixa
  • Blau: Nova notificació de Spotpass
  • Verd: Nova notificació de Streetpass
  • Taronja: Amic en línia
 • Comunicació sense fils: Es comunica a la banda de 2,4 Ghz, usant els estàndards Wi-Fi 802.11b (com la Nintendo DS) i 802.11g (com la DSi). A més, quan la consola està en mode d'espera, es pot connectar a Internet per a rebre informació, i també es pot connectar a altres 3DS.
 • Controls de joc: Pantalla tàctil, micròfono integrat, botons frontals A/B/X/Y + Control Pad de quatre direccions, botons L/R, botons Start i Select, botó circle pad que permet 360º de control analògic, càmera interna, dues càmeres externes, sensors de moviment i giroscopi.
 • Altres controls: Barra de desplaçament de profunditat 3D que permet ajustar el nivell de l'efecte tridimensional (permetent-lo també desactivar), botó Home (menú de la consola), botó de control de la xarxa sense fils, botó d'encès/apagat i stylus.
 • Entrades/sortides: Una ranura que accepta jocs de Nintendo 3DS i de consoles anteriors (Nintendo DS i Nintendo DSi, incloent DSiWare), ranura per a Targetes SD, connector AC, terminal de càrrega i sortida d'auriculars estèreo.
 • So: Altaveus estèreo al costat de la pantalla superior.
 • Bateria: Bateria d'ions de liti recarregable, amb duració d'entre 3 i 8 hores segons nivell de brillantor, volum i intensitat d'efecte 3D.
 • Control parental: Control parental similar al de Nintendo DSi. Es pot controlar l'ús del 3D en no estar recomanat per a menors de 6 anys.

Aplicacions preinstal·lades[modifica | modifica el codi]

 • Càmera Nintendo 3DS: Permet prendre fotos estereoscòpiques i també vídeos a l'actualització del 7 de desembre de 2011.
 • Nintendo 3DS Sound: Gravació de sons (només amb un màxim de 10 segons).
 • Editor de Mii: Creador de Miis semblant al de Wii.
 • Atrapacares: Un minijoc curiós on s’hi ha de “pegar” a les cares que surten.
 • Jocs de realitat augmentada (RA) (conté els minijocs Arquer, Minibillar, Pesca, Grafiti, ¡Paparazzi!, Fotografia Mii i d'altres que es poden aconseguir mitjançant les Monedes de joc. Alguns dels jocs requereixen les targetes RA incloses amb ala consola.
 • Logotip antic de la Nintendo eShop
  Nintendo eShop Cards europees. A l'esquerra la de 25€ i a la dreta la de 15€
  Nintendo eShop És la botiga online on hi ha jocs descarregables: aplicacions DSiWare, programes descarregables únics per a Nintendo 3DS, demos gratuïtes (a partir del desembre amb l'actualització 3.0.0-5) i jocs d'altres consoles (Virtual Console). Amb l'actualització del 7 de desembre de 2011, s'hi afegeixen més opcions, i amb la del 25 d'abril de 2012 canvia de disseny.
 • Logotip del navegador d'Internet
  El navegador d'Internet amb la pàgina de la Wikipedia en una consola
  Navegador d’Internet: Navegador d’internet dissenyat per a 3DS, és de NetFront.
 • Plaça Mii de Streetpass: Reuneix els avatars (Miis) de les consoles físicament properes. Conté els minijocs En busca del cromo i Rescate Mii). Amb l'actualització del 7 de desembre de 2011 també es pot jugar amb una seqüela de Rescate Mii i nous cromos.

Aplicacions descarregables[modifica | modifica el codi]

 • Lector d'E-Reader: Segons Nintendo, un E-Reader podria estar disponible el 2014 per a les consoles Wii U i Nintendo 3DS.[3]
 • Netflix: Disponible des del juliol 2011 al Japó i a EUA, i a partir de 2012 a Europa. És un servei de vídeos semblant al de Nintendo Video però és interactiu perquè es pot triar si es vol veure tràilers, sèries, programes, etc.
 • Flipnote Studio 3D serà una aplicació gratuïta que sortirà el 3 de juliol al Japó i a principis d'agost del 2013 a Europa, EUA i Austràlia. Serà gratuït i es podrà descarregar mitjançant eShop. Serà una versió de Flipnote Studio però en 3D per a Nintendo 3DS.
 • Correu Nintendo (també anomenat Nintendo MailBox, Swapnote a Estats Units i Nintendo Letter Box a la resta d'Europa): Permet intercanviar missatges amb els teus amics d’StreetPass i SpotPass. A més, hi pots afegir imatges en 3D i sons. Disponible a partir del 21 de desembre de 2011 al Japó i al 22 de desembre a EUA, Canadà i Europa.
 • Nintendo Video: Un servei per veure vídeos que s’actualitzen setmanalment, quinzenalment o mensualment.
 • The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition: És una forma de celebrar el vint-i-cinquè aniversari de Zelda, i és disponible mitjançant DSiWare (3DS, DSi i DSi XL). És disponible des del 28 de setembre de 2011 fins al 20 de febrer de 2012, i és totalment gratis.
 • Pokédex 3D: És semblant a un pokédex, i és disponible únicament mitjançant eShop per a la 3DS. Permet reunir més de 150 pokémons del joc Pokémon Negre i Blanc, i es poden aconseguir mitjançant l'opció SpotPass connectant-te a Internet o amb l'opció local. Disponible gratis des del 7 de juny de 2011 i fins al 8 de novembre de 2012 en què va sortir la seva seqüela de pagament (anomenada Pokédex 3D Pro, que inclourà tots els Pokémons de totes les generacions).
 • Eurosport És el mateix que Nintendo Video, però només té vídeos d'Eurosport. Disponible gratis des del 15 de desembre de 2011 a Europa.
 • RAdar Pokémon Semblant al minijoc Atrapacaras, s'han de capturar Pokémons de la cinquena generació mitjançant Realitat Augmentada. Serà un complement per al joc Pokémon Edició Negre 2 i Blanc 2.
 • Miiverse, la xarxa social de Wii U estarà disponible el desembre de 2013 a la Nintendo 3DS.
 • Youtube va arribar a finals de novembre de 2013, més concretament el 30 de novembre de 2013 a Amèrica i Europa, i permet a l'usuari visualitzar els vídeos en la seva consola portàtil. Podran buscar contingut en la pantalla inferior, i podran veure el vídeo en la superior.

Demos[modifica | modifica el codi]

Aquesta és una taula sobre les demos descarregables gratuïtes de diferents jocs de Nintendo 3DS. Les demos estan ordenades de més antiga data de llançament a més nova.

Data de llançament Països on s'ha llançat Possible descàrrega Nom del joc
2011-00-00 Octubre 2011 EUA No
2011-00-00 Desembre 2011 EUA No
2012-01-007 de desembre de 2011 Japó
2011-12-2626 de desembre de 2011 Japó
2011-12-2626 de desembre de 2011 Japó
2011-12-2626 de desembre de 2011 Japó
2011-12-2626 de desembre de 2011 Japó
2012-01-00 19 de gener de 2012 EUA Europa
 • Resident Evil: Revelations
2012-01-00 19 de gener de 2012 Europa
2012-02-00 26 de gener de 2012 EUA
2012-01-00 9 de febrer de 2012 Europa
2012-02-00 16 de febrer de 2012 EUA Europa
2012-01-00 23 de febrer de 2012 EUA Europa
2012-01-00 1 de març de 2012 EUA
 • Crush 3D
2012-01-00 1 de març de 2012 Europa
 • Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
2012-01-00 8 de març de 2012 Europa
2012-01-00 15 de març de 2012 Europa
 • Rhythm Thief & the Emperor's Treasure
2012-01-00 22 de març de 2012 Europa
2012-02-0029 de març de 2012 EUA
2012-02-00 5 d'abril de 2012 EUA Europa
2012-02-00 19 d'abril de 2012 EUA
 • Pyramids
2012-02-00 17 de maig de 2012 EUA Europa
 • Rayman Origins
2012-02-00 8 de juny de 2012 Europa
 • Heroes of Ruin
2012-02-00 8 de juny de 2012 EUA Europa
 • Kingdom Hearts: Dream Drop Distance
2012-02-00 14 de juny de 2012 EUA
 • The Amazing Spider-Man
2012-02-00 22 de juny de 2012 Europa
 • Theatrythm: Final Fantasy
2012-02-00 22 de juny de 2012 EUA
 • Lego Batman 2: DC Super Heroes
2012-02-00 22 de juny de 2012 EUA
 • Kingdom Hearts: Dream Drop Distance
2012-02-00 28 de juny de 2012 EUA
 • Rhythm Thief & The Emperor’s Treasure
2012-02-00 5 de juliol de 2012 EUA
 • Heroes of Ruin

Colors[modifica | modifica el codi]

La Vermell Metàl·lic vista per darrere a l'E3 2010
Cosmos Black
L'edició limitada de Zelda 3DS

L'Aqua Blue (Blau Aigua) va sortir al 26 de febrer del 2011 al Japó, el 25 de març del 2011 a Europa i el 27 de març del 2011. Va ser la primera que va sortir al mercat a Japó, EUA, Europa i Austràlia, a part de la Negre Cosmos. La La Cosmos Black (Negre Cosmos) va sortir al mateix temps que l'Aqua Blue. El color Aqua Blue es discontinuarà al Japó com a mínim a l'estiu 2012 perquè s'estan venent més els altres colors.[4] El color Cosmos Black, però, va sortir 6 de desembre a Corea del Sud amb New Super Mario Bros. 2 preinstal·lat.

La Flare Red (Vermell Metàl·lic) va sortir el 14 de juliol de 2011 al Japó, el 9 de setembre a EUA i el 7 d’octubre a Europa. També, a EUA, va sortir un pack de Flare Red amb Super Mario 3D Land (24 de novembre). Després la Misty Pink (Rosa Coral) va sortir el 20 d’octubre de 2011 al Japó i també a Europa amb dos edicions: una amb el joc Nintendogs + Cats (18 de novembre) i una sense (9 de desembre). Està més adreçada a les dones. El 6 de desembre va sortir a Corea del Sud l'últim color amb New Super Mario Bros. 2 preinstal·lat.

La Ice White (Blanc Polar) va sortir al Japó el 3 de novembre del 2011, tot i que també va sortir en dos edicions: una amb el joc Super Mario 3D Land (2 de desembre) i una sense el joc (16 de desembre). El 6 de desembre va sortir a Corea del Sud amb New Super Mario Bros. 2 preinstal·lat.

El 25 de novembre va sortir una versió limitada d'una 3DS especial edició Zelda.[5]

El març del 2012 Nintendo anuncia la Cobalt Blue (Blau Cobalt) que va sortir al Japó el 22 de març de 2012 i que sortirà a Amèrica i a Europa el 2013, quan es llanci Fire Emblem Awakening. Nintendo també llançarà altres packs de 3DS que inclouen altres jocs: el de Super Mario 3D Land (que sortiran en rosa i blanc) que vindran inclosos el Super Mario Bros. de la Consola Virtual. També hi haurà packs que continguin Fire Emblem Awakening que al Japó sortiran el 19 d'abril.[6] Aquest color va sortir a Corea del Sud el 6 de desembre amb el joc New Super Mario Bros. 2 inclòs.

Nintendo també va anunciar a principis d'abril que el color Midnight Purple (Porpra de Mitjanit) que va sortir a Amèrica del Nord el 20 de maig de 2012.[7]

Fúcsia Shimmer i Blau Ceruli estan anunciats perquè surtin únicament a Xina el setembre de 2012.[8][9] El 3 de març de 2013 va sortir al Japó el color Fúscia Shimmer amb el nom de Gloss Pink, i el 20 Blau Ceruli amb el nom de Light Blue.[10]

Metallic Red, semblant al Flare Red però amb cantons vermells, sortí al Japó el 13 de juny de 2013.[11] Els models Cosmo Black (Cosmos Black a Europa) i Ice White de Nintendo 3DS es discontinuaren el setembre de 2013[12] i també els colors Aqua Blue, Misty Pink, Cobalt Blue i Flare Red, i de 3DS quedaran al Japó Metallic Red, Light Blue i Gloss Pink.[13]

Actualitzacions del sistema[modifica | modifica el codi]

Les actualitzacions estan ordenades de noves o en desenvolupament a més antigues.

 • Versió del menú: 5.0.0-11 (Disponible a partir del 25 de març de 2013)
  • Perforament en la descàrrega de programes mitjançant mode d'espera en Nintendo eShop.
  • És possible descarregar una aplicació anomenada Nintendo 3DS Transfer Tool que, pel nom, fa semblar que és una eina per a la transferència.
  • Dóna estabilitat al sistema.
 • Versió del menú: 4.3.0-10 (Disponible a partir del 4 de desembre de 2012)
  • Dóna estabilitat al sistema.
  • Bloqueja algunes flash cards.
 • Versió del menú: 4.4.0-10 (Disponible a partir del 19 de setembre de 2012)
  • Dóna estabilitat del sistema.
  • Bloqueja algunes flash cards.
 • Versió del menú: 4.3.0-10 (Disponible a partir del 24 de juliol de 2012 als EUA i el 25 del mateix mes a Europa i Austràlia)
  • Dóna estabilitat al sistema.
  • Millores a la botiga virtual de Nintendo per millorar l'experiència de l'usuari.
  • Bloqueja algunes flash cards.
 • Versió del menú: 4.2.0-9 (Disponible a partir del 26 de juny de 2012 als EUA i el 27 del mateix mes a Europa)
  • Ofereix als usuaris aconseguir la possibilitat d'utilitzar més caràcters al entrar la informació de la targeta de crèdit de l'eShop.
  • Bloqueja algunes flash cards.
  • Després de descarregar un títol de la botiga virtual, l'usuari podrà mirar entre els títols suggerits i les seves qualificacions sobre la base de les compres realitzades per altres i que han descarregat aquest títol.
 • Versió del menú: 4.1.0-8 (Disponible a partir del 14 de maig de 2012 als EUA i el 15 del mateix mes a Europa)
  • Es pot actualitzar la consola sense introduir PIN si està activat el Control Parental.
  • S'afegeix l'opció de descarregar contingut per Nintendo eShop.
 • Versió del menú: 4.0.0-7 (Disponible a partir del 24 d'abril de 2012 al Japó i als EUA i al 25 d'abril del mateix any a Europa i Austràlia)
  • Nintendo i altres companyies podran ara pegar als jocs físics.
  • Amb aquesta actualització es podran ordenar jocs i aplicacions amb carpetes al menú HOME. Es poden afegir fins a 60 aplicacions i es podrà posar-li un nom.
  • Nou disseny per a la Nintendo eShop
  • Nintendo eShop pot llegir QR Codes.
  • S'instal·la Nintendo Zone als sistemes europeus i australians.
  • Es poden pujar imatges a Facebook amb les imatges del Navegador d'Internet altre cop.
  • Es bloquegen algunes flash cards.
 • Versió del menú: 3.0.0-6 (Disponible a partir del 21 de desembre de 2011 a EUA i al 22 de desembre al Japó, Europa i Austràlia)
  • Una actualització menor que millora l'aplicació Plaza Mii de StreetPass
  • Una millora menor del rendiment global del sistema
 • Versió del menú: 3.0.0-5 (disponible a partir del 7 de desembre de 2011 a Europa, Austràlia i Japó i al 6 de desembre a EUA)
  • Actualització de la Cámara Nintendo 3DS
   • Opció de gravar vídeos en 3D [14]
   • 3D Stop-Motion/Lapsus de temps
  • Actualització de Plaza Mii de StreetPass
   • Funció SpotPass
   • Nou Rescate Mii II i En busca del cromo II[14]
   • Mapa geogràfic [14]
   • Reproductor de música
   • Presentació per l'acabat En busca del cromo.
   • En busca del cromo, nous puzzles
   • Millora la funció StreetPass
  • Actualització de la Nintendo eShop
   • Demos descarregables [14]
   • Agilitat per descarregar continguts als jocs
   • Agilitat per descarregar software en mode d'espera [14]
   • Més comoditat, com ara la funció de guardar la informació de targetes de crèdit i comprar contingut al afegir només la quantitat de fons necessaris per comprar el contingut
  • Seguretat i comoditat
   • Millora dels controls parentals per incloure un mecanisme de consentiment dels pares, de conformitat amb el nen en línia les lleis de protecció de la privacitat d'alguns països. Aquesta nova característica requereix que els pares dels nens menors de certa edat per donar consentiment abans que el seu nen pot utilitzar les característiques de Nintendo 3DS que permeten als nens a compartir informació personal en línia.
   • Millora la seguretat del sistema
   • Millora la seguretat online
   • Bloqueja la majoria de "flash cards"
  • Transferència entre consoles 3DS [14]
  • Afegeix la funció QR Code a la funció de càmera incorporada en el menú HOME i en un URL de la Nintendo eShop
  • Inclou antigues actualitzacions
  • Nintendo Zone (no disponible a Europa fins a l'actualització 4.0.0-7)
 • Versió del menú: 2.2.0-4 (disponible a partir del 3 de novembre de 2011 al Japó, al 13 de novembre a EUA, al 18 de novembre a Europa i al 24 de novembre a Austràlia)
  • Permet als jugadors a participar en els jocs que els altres utilitzen,
  • Dóna seguretat.
  • Bloqueja algunes "flash cards".
  • Es necessita per executer
 • Versió del menú 2.1.0-4 (disponible a partir del 25 de juliol de 2011 a Europa i al 26 de juliol al Japó, EUA i Austràlia)
  • Millores en l’estabilitat del sistema i altres.
  • Bloqueja algunes "flash cards".
 • Versió del menú 2.1.0-3 (disponible a partir del 15 de juny de 2011 a Europa i EUA i al 16 de juny al Japó i Austràlia)
  • Millores en l’estabilitat del sistema i altres.
  • Correcció d’un bug de Ridge Racer 3D.
  • Actualitzacions automàtiques amb connexió a Internet.
Nintendo eShop en el menú de Nintendo 3DS
 • Versió del menú 2.0.0-2 (disponible a partir del 6 de juny de 2011 a EUA i al 7 de juny a Europa, Japó i Austràlia)
  • Nintendo eShop
  • Transferència Nintendo DSi o Nintendo DSi XL a Nintendo 3DS
  • Navegador d’Internet de Nintendo 3DS
  • Actualització de la Cámara Nintendo 3DS
  • Es suprimeix el vídeo demo 3D.
  • Estabilitat del sistema i el rendiment general
  • Tecles d’accés ràpid per als botons de la pantalla tàctil
  • SpotPass en mode d’espera
  • Es suprimeix el botó Modo de espera al tocar el botó POWER
  • Un bug present que congela la pantalla en Ridge Racer 3D, que obliga tancar el joc.
 • Bloqueja la majoria de flash cards
 • Versió del menú 1.1.0-1 / 1.1.0-0 (disponible a partir del 2 de març de 2011 al Japó, al 25 de març a Europa, al 27 de març a EUA i al 31 de març a Austràlia)
  • Millores de l’estabilitat però molts errors presents
  • La capacitat de rebre dades s’amplia
  • Millora de la connectivitat de la xarxa
  • S'afegeix el vídeo demo 3D.
  • Es necessita per executar
 • Versió del menú 1.0.0-0 (disponible a partir del 26 de febrer de 2011 al Japó, al 25 de març a Europa, al 27 de març a EUA i al 31 de març a Austràlia)
  • Versió de fàbrica de Nintendo 3DS.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nintendo 3DS