Nymphomaniac

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaNymphomaniac
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióLars von Trier Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióPeter Aalbæk Jensen i Louise Vesth Modifica el valor a Wikidata
GuióLars von Trier Modifica el valor a Wikidata
FotografiaManuel Alberto Claro Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMolly Malene Stensgaard Modifica el valor a Wikidata
ProductoraZentropa i Les films du losange Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorGood Films i Vertigo Média Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica i Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena25 desembre 2013 Modifica el valor a Wikidata
Durada240 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeAlemanya i Colònia Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama, cinema d'art i assaig i cinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Temavirginitat i nimfomania Modifica el valor a Wikidata

Lloc webnymphomaniacthemovie.com Modifica el valor a Wikidata
cap valor Rottentomatoes: m/nymphomaniac_volume_i Letterboxd: nymphomaniac cap valor cap valor Modifica el valor a Wikidata

Nymphomaniac (estilitzat com NYMPH()MANIAC a la pantalla i a la publicitat) és una pel·lícula d'art eròtic europea de dues parts del 2013 escrita i dirigida per Lars von Trier.

La pel·lícula és protagonitzada per Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Jean-Marc Barr, Willem Dafoe i Connie Nielsen.

La trama segueix a Joe (interpretat per Gainsbourg i Martin), una "nimfòmana" autodiagnosticada, que explica les seves experiències eròtiques a un solter que l'ajuda a recuperar-se d'un assalt. La narració narra la vida promiscua de Joe des de l'adolescència fins a l'edat adulta i es divideix en vuit capítols explicats en dues parts. Originalment se suposava que havia de ser una sola pel·lícula, però, a causa de la seva durada, von Trier va prendre la decisió de dividir el projecte en dues pel·lícules separades. Nymphomaniac va ser una coproducció internacional de Dinamarca, Bèlgica, França, Alemanya i el Regne Unit.

L'estrena mundial de la primera part sense talls va tenir lloc el 16 de febrer de 2014 al 64è Festival Internacional de Cinema de Berlín,[1] mentre que la segona part sense talls es va estrenar a la 71a Mostra Internacional de Cinema de Venècia.[2] L'estrena mundial de l'edició del director (director's cut) va tenir lloc a Copenhaguen el 10 de setembre de 2014. Va ser nominada al Premi de cinema del Consell Nòrdic del 2014.

Nymphomaniac és la tercera i darrera entrega de la Trilogia de la Depressió (Depression Trilogy), després d'Antichrist i Melancòlia.[3]

Referències[modifica]

  1. «World premiere of Lars von Trier's Long Uncut Version of Nymphomaniac Volume I». berlinale. Arxivat de l'original el 2016-12-31. [Consulta: 1r gener 2014].
  2. «'NYMPHOMANIAC Volume II – Director's Cut Selected for Venice Film Festival». MICHELLE RIIS MICHAELSEN. Arxivat de l'original el 2016-10-19. [Consulta: 24 juliol 2014].
  3. Knight, Chris «Nymphomaniac, Volumes I and II, reviewed: Lars von Trier's sexually graphic pairing will titillate, but fails to satisfy». National Post, 20-03-2014 [Consulta: 15 agost 2014].