Portal:Aviació

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Portal de l'Aviació

Benvingut al viquiportal d'aviació de la Viquipèdia en català. Aquest portal està pensat com a pàgina principal per a aquells interessats en assumptes relacionats amb l'aviació. Des d'aquí pots accedir fàcilment a diferents articles relacionats amb l'aviació i aeronàutica, organitzar les tasques pendents o agregar un article a la llista d'articles sol·licitats.


L'aviació és el desplaçament controlat a través de l'aire d'aparells que usen per desenvolupar el seu vol la força sustentadora de superfícies fixes o mòbils, freqüentment auxiliats per mitjans mecànics com a avions i helicòpters o sense components mecànics com els planadors.

Atlantis on Shuttle Carrier Aircraft.jpg
Article seleccionat
F-4E-81st-tfs.jpg

El McDonnell Douglas F-4 Phantom II és un caça-bombarder supersònic biplaça produït per a les forces armades dels Estats Units per McDonnell Douglas. Va entrar en servei en 1960 com el primer interceptor modern embarcat per la Armada dels Estats Units. En 1963 va ser adoptat per la USAF per a tasques de caça-bombarder. Quan la seva producció va acabar en 1981, s'havien construït 5.195 Phantom II, sent l'avió de combat supersònic nord-americà més nombrós. Fins a l'arribada del F-15 Eagle, el F-4 també va mantenir el rècord a la producció de major durada de 24 anys. Les innovacions del F-4 incloïa un radar d'impulsos doppler i l'ús extens de titani en l'esquelet de l'aeronau.


Més...

Imatge seleccionada
Imatge de l'interior de l'Aeroport del Prat de Barcelona
Sabíeu que...
I-16 Moscow.jpg
Portals relacionats
Portal:Ferrocarrils

Ferrocarrils
S'entén per ferrocarril, en el sentit ampli del terme, el sistema de transport terrestre guiat sobre carrils o rieles de qualsevol tipus, encara que normalment s'entén que els rieles són d'acer o ferro (del llatí ferrum), que fan el camí o via fèrria sobre la qual circulen els trens.

Portal:Exploració espacial

Exploració espacial
L'exploració espacial designa els esforços de l'home a estudiar l'espai i els seus astres des del punt de vista científic i de la seva explotació econòmica.

Portal:Nàutic

Nàutic
Un vaixell és una embarcació de grans dimensions i que és utilitzat al mar, en llacs i en rius.

Portal:Energia

Energia
En física, l'energia, (del grec ἐνέργεια, energeia) és una magnitud física que és un atribut present a qualsevol sistema físic i que es conserva a la natura.

Portal:Tecnologia

Tecnologia
Tecnologia és una paraula composta formada per dos arrels gregues, tekhne (τεχνη 'art, tècnica o ofici') i logos (λογος 'paraula, discussió, raonament'); per tant, tecnologia és l'estudi o ciència dels oficis.

Portal:Transport

Transport
Es denomina transport (del llatí trans, "a l'altre costat", i portés, "portar") al trasllat de persones o béns d'un lloc a un altre. Dins d'aquesta accepció s'inclouen nombrosos conceptes, dels quals els més importants són infraestructures, vehicles i operacions.

Altres portals
Com puc contribuir?
Ajudeu-nos a completar la informació sobre Aviació...
  • Completa un esborrany d'aviació.
  • Si trobeu enllaços en vermell en aquest portal, cliqueu-hi i podreu redactar un nou article sobre el tema.
  • Redacteu un article nou que encara no existeixi (podeu veure'n alguns possibles a la llista d'articles sol·licitats).
  • Traduïu qualsevol article que falte dels portals d'aviació de les Viquipèdies en anglès o en castellà.
  • Comproveu la informació dels articles existents i, si hi trobeu errors, corregiu-los o comenteu-ho a la corresponent pàgina de discussió.
  • Podeu fer suggeriments a la pàgina de discussió del viquiportal.
Articles sol·licitats
Aviació de suport
Aviació en altres projectes de Viquimèdia
Aviació a Viquinotícies     Aviació a Viquidites     Aviació a Viquillibres     Aviació a Viquitexts     Aviació al Viccionari     Aviació a la Viquiversitat     Aviació a Commons
Notícies lliures Col·lecció de dites Llibres de Text i Manuals La biblioteca lliure Diccionari lliure multilingüe Plataforma educativa lliure Imatges i Multimèdia
//ca.wikinews.org/wiki/Special:Search/Aviaci%C3%B3Wikinews-logo.png
//ca.wikiquote.org/wiki/Special:Search/Aviaci%C3%B3Wikiquote-logo.svg
//ca.wikibooks.org/wiki/Special:Search/Aviaci%C3%B3Wikibooks-logo.png
//ca.wikisource.org/wiki/Special:Search/Aviaci%C3%B3Wikisource-logo.svg
//ca.wiktionary.org/wiki/Special:Search/Aviaci%C3%B3Button wiktionnaire.png
//ca.wikiversity.org/wiki/Special:Search/Aviaci%C3%B3Wikiversity-logo.svg
//ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Search/Commons:Aviaci%C3%B3Commons-logo.svg

Viquiportal

Si voleu fer un portal i no sabeu com... Entreu ací!!!

Avertissement

Actualitza el portal