Projecte Ce Trencada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre el projecte de traduccions al català. Si cerqueu la lletra de l'alfabet català, vegeu «Ç».
Infotaula d'organitzacióProjecte Ce Trencada
Dades
Tipusorganització sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballvideojoc i català Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2021

Lloc webcetrencada.cat Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): PrCeTrencada Youtube: UCW1AcEUZ7yh_L3mYJyMSnRw Modifica el valor a Wikidata

El Projecte Ce Trencada és un col·lectiu dels Països Catalans format per una vintena de persones voluntàries que realitza, durant el seu temps lliure i de manera gratuïta, traduccions de qualitat de videojocs diversos per ampliar la presència de la llengua catalana en aquest àmbit cultural.[1] Projecte Ce Trencada va començar amb la traducció oficial d'Horror Tales: The Wine, seguida d'Aragami 2, Hollow Knight El secret de Monkey Island[2] i Dark Souls, el joc més popular en què han treballat.[3]

La comunitat està formada per enginyers, dissenyadors i traductors amb un bon nivell d'anglès, ja que totes les traduccions que fan parteixen d'aquest idioma, que dediquen al projecte el seu temps lliure de manera altruista.[4] El 90% del que fan és traduir texts, cartells, diàlegs i rètols, però algunes vegades han doblat les veus, que és una tasca més complexa[5]

« La sensació de jugar en la teva llengua és brutal, i volem encomanar aquest goig a totes les persones que encara no ho han experimentat. »
— Jordi Mollà

Referències[modifica]

  1. Tost, Gina. «Projecte "Ce Trencada" per la normalitat del videojoc en català». Catalunya Ràdio, 19-03-2021. [Consulta: 20 juny 2022].
  2. Corón, Aida. «Projecte Ce Trencada: un clam pel català als videojocs». Metadata.cat, 23-08-2021. [Consulta: 20 juny 2022].
  3. «Intro de Dark Souls en català». Youtube. [Consulta: 6 juliol 2022].
  4. Angrill, Marc. «Projecte Ce Trencada, un col·lectiu dedicat a la traducció de videojocs al català». Lúdica, 01-04-2021. [Consulta: 20 juny 2022].
  5. Herrándiz Serentill, Bernat. «Ce Trencada, els traductors voluntaris que fan possibles els videojocs en català». Vilaweb, 26-06-2022. [Consulta: 6 juliol 2022].