Rafael Alberola Herrera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRafael Alberola Herrera
Biografia
Naixement1901 Modifica el valor a Wikidata
Alacant Modifica el valor a Wikidata
Mort1977 Modifica el valor a Wikidata (75/76 anys)
Alacant Modifica el valor a Wikidata
Diputat a les Corts republicanes
8 desembre 1933 – 7 gener 1936

Circumscripció electoral: Alacant
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític, periodista, enginyer industrial Modifica el valor a Wikidata

Rafael Alberola Herrera (Alacant, 1901 - 1977) fou un periodista i polític valencià, diputat a les Corts Espanyoles durant la Segona República.

Biografia[modifica]

Era fill de Francisco Alberola Canterac i germanastre de Francisco Alberola Such. Inicià la carrera militar en l'Artilleria, però l'abandonà per a estudiar enginyeria. A final de desembre de 1930 fou nomenat secretari de l'Aliança Monàrquica d'Alacant i formà part de la candidatura monàrquica a les eleccions municipals espanyoles de 1931 a Alacant, que fou derrotada.

L'abril del 1932 va formar part de la Dreta Regional Agrària, secció alacantina d'Acció Popular, i poc després fou detingut acusat de donar suport el cop d'estat del general José Sanjurjo Sacanell. Fou elegit diputat per la província d'Alacant a les eleccions generals espanyoles de 1933 dins les llistes de la CEDA. A les eleccions generals espanyoles de 1936 intentà un acord per fer una llista conjunta amb els radicals i el grup de Chapaprieta, però no va quallar i no revalidà l'acta de diputat.

En esclatar la guerra civil espanyola era fora d'Alacant, on fou declarat enemic de la República. En acabar la guerra abandonà la política i es dedicà al periodisme i dirigeix les publicacions Bahía (1953), Información i La Voz de la Costa Blanca.

Referències[modifica]