Revista de L'Alguer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 06:13, 16 jul 2012 amb l'última edició de Jackie (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula de publicacions periòdiques'Revista de L'Alguer'
SubtítolPeriòdic de cultura dels Països Catalans Modifica el valor a Wikidata
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
LlenguaCatalà
Data d'inici1990
Data de finalització1999 Modifica el valor a Wikidata
EditorRafael Caria
Lloc de publicaciól'Alguer Modifica el valor a Wikidata
EstatItàlia Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
PeriodicitatAnual
ÀmbitL'Alguer
GènereRecerca científica
EditorialCentre de Recerca i Documentació Eduard Toda
Identificadors
ISSN1124-1187 Modifica el valor a Wikidata
OCLC915058161 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrevistes.iec.cat/index.php/RdA/index

La Revista de L'Alguer (primer amb el subtítol "Periòdic de cultura dels Països Catalans" —del volum 1 al volum 3— i, més endavant, amb el d’"Anuari acadèmic de cultura catalana" —del volum 4 fins al darrer volum, el 10—) va ser un anuari científic pluridisciplinari alguerès escrit en llengua catalana, creat i dirigit pel poeta i lingüista Rafael Caria i publicat entre 1990 i 1999 pel Centre de Recerca i Documentació Eduard Toda.[1]

Les recerques que incloïa abastaven vint-i-dos camps científics diferents, que anaven de l'antropologia a la toponímia, passant per la filologia, la filosofia, el folklore, la pedagogia i la música. La publicació va comptar amb la col·laboració de més de setanta investigadors catalans, sards i d’altres països d’Europa i d’Amèrica.

El comitè científic estigué format inicialment per Joan Ainaud de Lasarte, Bruno Anatra, Antoni M. Badia i Margarit, Joan Bastardas, Jordi Carbonell, Enric Casassas, Luisa D’Arienzo, Antoni Ferrando, Ramon Folch i Guillèn, Emili Giralt, Giuseppe Grilli, Josep Maria Llompart, Francesco Manconi, Josep Massot i Muntaner, Joan Peana, Vicent Pitarch, Matilde Salvador, Miquel Tarradell, Franca Valsecchi, Francesc Vallverdú, Joan Veny i Pere Verdaguer, al qual es van incorporar posteriorment, en un moment o altre, August Bover, Renzo Chessa, Ignazio Delogu i Giovanni Lobrano. A més de Rafael Caria, el comitè de redacció va comptar, en diferents moments, amb Joaquim Arenas, Andreu Bosch, August Bover, Renzo Chessa, Carles Duarte, Àngels Massip, Maria Pilar Perea, Aldo Sari i Anna Segreti. I el secretariat de redacció amb Giannella Bilardi, Esteve Campus i Filly Chessa, a més d’Annamaria Caria, que s’hi va incorporar a partir del volum 3, i de Roberto Pinto, en el darrer volum.

La publicació i distribució de la revista va tenir sempre l’ajut del Municipi de l’Alguer i de la Generalitat de Catalunya i, en molts dels seus volums, també del Banco di Sardegna, de la Regione Autonoma della Sardegna i de l’Azienda Autonoma di Soggiorno e Turismo di Alghero.

Referències

  1. «Revista de l'Alguer, digitalitzada» (en castellà). Vilaweb, 19-12-2010.

Enllaços externs