Sant Pere del Soler

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Pere del Soler
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXI
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Altitud653 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Baronia de Rialb (Noguera) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPallerols de Rialb
Map
 42° 01′ N, 1° 13′ E / 42.01°N,1.22°E / 42.01; 1.22
Bé cultural d'interès local
Data20 desembre 2002
Id. IPAC22106 Modifica el valor a Wikidata

Sant Pere del Soler[1] és una església del municipi de la Baronia de Rialb (Noguera) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Situació[modifica]

Portal amb arc monolític

Es troba a la part sud del terme municipal, al llom del serrat que es forma entre el barranc de la Bastida, a llevant, i el Rialb, a ponent. Queda a mig camí entre Polig i Pallerols, poc més enllà de la masia Solé de Pallerols, que li dona nom.

S'hi va per la carretera asfaltada que es deriva del punt quilomètric 12,7 de la C-1412b (de Ponts a Tremp), direcció Polig, que arriba fins al municipi alturgellenc de Peramola. Als 8,8 km. es veu la capella a la dreta, enmig de camps de conreu. Un petit desviament permet l'aparcament.

Descripció[modifica]

És una ermita d'una nau, modificada, reformada pel costat de ponent. Absis amb finestra central de doble esqueixada i arc de pedra tosca. Porta tapiada a migjorn. Nova porta a ponent, amb arc d'una sola pedra i ràfec de pedra bisellat. Remata amb una senzilla espadanya.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Pere del Soler
  1. Aquest topònim figura al «Nomenclàtor oficial de toponímia de Catalunya». www.gencat.cat. Departament de Territori i Sostenibilitat, Generalitat de Catalunya, 01-01-2015.
  2. «Sant Pere del Soler». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r novembre 2014].