Universitat Pontifícia de la Santa Creu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversitat Pontifícia de la Santa Creu

Universitat Pontifícia de la Santa Creu
Dades
Nom curtPUSC
Tipusuniversitat pontifícia Prelatura de la Santa Creu i Opus Dei Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1984
Activitat
Membre deUnió Romana de Biblioteques Eclesiàstiques Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
  • Plaça de S. Apollinare, 49
  • Roma
RectorLuis Navarro Marfá Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuPrelatura de la Santa Creu i Opus Dei Modifica el valor a Wikidata
CampusPalau de Sant Apollinare i Centre d'Investigació
Filial
Format per
Part depropietats de la Santa Seu Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwww.pusc.it
Facebook: UniSantaCroce Twitter (X): univsantacroce Instagram: unisantacroce.it Modifica el valor a Wikidata

La Universitat Pontifícia de la Santa Creu és una institució universitària situada a Roma, inaugurada el 15 d'octubre del 1984 que està a càrrec de la Prelatura de la Santa Creu i Opus Dei.

Als seus orígens s'anomenà Centre Acadèmic Romà de la Santa Creu, fins que la Santa Seu la va erigir com a universitat pontifícia, el 9 de gener del 1990,[1] la qual cosa vol dir que pot donar ensenyaments eclesiàstics de les llicenciatures de filosofia i teologia. Actualment també s'hi estudien les llicenciatures de Dret Canònic i Comunicació institucional. Els seus graus acadèmics de llicenciatura i doctorat tenen validesa canònica completa. L'Institut Superior de Ciències Religioses de l'Apollinare (ISSRA), creat el 1986 i que depèn de la Facultat de Teologia, concedeix el títol de Llicenciat en Ciències Religioses amb el primer cicle i de Llicenciat Magistral en Ciències Religioses quan s'acaba el bienni de l'especialitat. També té un Departament d'Idiomes i un Centre de Formació Sacerdotal. El 2005 tenia 1.400 estudiants de 97 països[2] i el 2009, 7.000 estudiants de 102 procedències.[3] Alguns d'ells reben anualment sosteniment econòmic per part del Centre Acadèmic Romà Fundació (CARF) per realitzar els seus estudis eclesiàstics.[4]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Universitat Pontifícia de la Santa Creu

Referències[modifica]

  1. «Cronologia». Universitat Pontifícia de la Santa Creu. Arxivat de l'original el 20 de desembre 2013. [Consulta: 13 setembre 2013].
  2. «La Universidad Pontificia de la Santa Cruz celebra 20 años». Zenit.org, 11-01-2005 [Consulta: 13 setembre 2013].[Enllaç no actiu]
  3. «anglès&sid=1157#.UjM91cZmiSo University of the Holy Cross celebrates 25th anniversary». Rome Reports, 04-11-2009 [Consulta: 13 setembre 2013].
  4. «Un sacerdote por 73.000 euros» (en castellà).