Vés al contingut

Usuari:Amidacom

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Francina Díaz Mestre aconseguí la popularitat com a maniquí i model publicitària durant els anys seixanta i setanta i, més tard, l’èxit li arribà com a empresària dins l’àmbit de la formació i representació de models.


Inicis com a maniquí[modifica]

Francina neix a Albi (França) i als nou mesos arriba a Barcelona, la seva ciutat per vivències i convicció. Als setze anys i per atzar, una clienta de la seva mare (modista de professió) fa que s’adoni que pot aprofitar tant el seu físic com la seva bellesa per treballar al món de la moda. Aquesta fou l’empenta que necessitava per llançar-se a l’aventura dins l’àmbit de l’alta costura. És així com s’inicia treballant de maniquí amb el reconegut creador Pedro Rodríguez. Fou ell qui li donà, durant dos anys, les bases per a la seva futura carrera com a maniquí professional. Als divuit anys entra als tallers d’alta costura Santa Eulàlia de Barcelona, on hi treballa durant quatre anys i on comença la seva carrera com a maniquí professional, desfilant per als més prestigiosos modistes d’alta costura i confecció d’Espanya. Als vint anys s’instal·la a París, on cedirà la seva imatge a la firma Lanvin durant un any, convertint-se d’aquesta manera en la primera model del país a internacionalitzar el seu treball. Dos anys més tard, la seva trajectòria internacional prosseguí amb els grans creadors de moda del moment. A més a més, és escollida per la Cambra de la Moda (que vetllava pels interessos industrials i creadors d’Espanya) per representar-la a països com ara Japó, Bèlgica i França. Més tard viatja a Ginebra, abans de tornar a Espanya i convertir-se en la primer model freelance del país. Això li permet diversificar els seus treballs i entrar al món de la publicitat.


Carrera com a model publicitària[modifica]

Marçal Moliner la descobrí i li obrí el camí com a model publicitària. La imatge de Francina arriba a totes les llars espanyoles amb campanyes i anuncis publicitaris de televisió i prestigioses revistes de moda. Durant aquells anys treballà amb experts publicitaris com ara Leopoldo Pomés, Estudios Moro, Tessi, Xavier Misserachs, Gianni Ruggiero i Toni Bernad. Realitzà campanyes per a Risk de Andrés Sardá i anuncis entre els quals cal destacar La Lechera, Gallina Blanca, Camises IKE, Tergal, Henkel Ibérica, Playtex, Loewe Joieria… El 1976 Francina posa fi a la seva carrera activa com a model i es trasllada a Itàlia, on viurà a Florència i Milà.


Francina darrere les passarel·les[modifica]

De tornada a Barcelona, el 1982 Francina decideix transmetre els seus coneixements i experiències professionals en l’àmbit de les passarel·les a futures models del país i així sorgeix Francina New Modeling School, on comença la difícil tasca de formar models. Algunes d’elles són: Judit Mascó, Mar Saura, Marta Español, Tammy, Estel, Monica Van Campen o Carla Collado. L’escola s’integrà a l’agència, formant exclusivament a les models representades per Francina International Modeling Agency l’any 2004.

El 1983 llança les seves alumnes i més tard models masculins tant a escala nacional com internacional a través de la recent creada agència de models Francina International Modeling Agency, convertint-se d’aquesta manera en representant de models, a més de col·laborar en altres aspectes del seu interès, com a coreògrafa i muntadora de desfilades entre els anys 1984 i 1987. Des de llavors, Francina ha confiat en la representació de models espanyols i tops internacionals. Alguns dels més reconeguts són: Fernanda Tavares, Tiiu Kuik, Jeisa Chiminazzo, Petra Kvapilova, María Reyes, Vanessa de Assis, Cintia Dicker, Cristina Guillén, Nicole Jonnel, Mike Nock, Jason i Laszlo, entre molts altres. El 1998 i durant la seva inesgotable recerca de nous talents, Francina decideix crear Options by Francina Models Agency, departament comercial especialitzat en joves promeses d’avui i top models del futur, alimentant així un mercat assedegat de new faces.

En l’actualitat Francina realitza tasques de gestió i representació de models a les seves dues agències, Francina i Options.


Reconeixement a la seva trajectòria[modifica]

L’any 2006 Francina rep el reconeixement a una vida dedicada al món de la moda a l’Edició dels Premios Abanico que atorga l’AME (Asociación de Agencias de Modelos de España) essent guardonada com a Millor Model Espanyola dels Anys Setanta. A més a més, és convidada per certàmens internacionals de models per exercir de jurat i representar a Espanya gràcies a la seva experiència i el seu coneixement del sector, i viatjarà a països com ara Xina, EUA, França, Itàlia, Canadà, Mèxic, Perú, Israel, Sud-àfrica i Bèlgica, entre molts altres.


Vegi també[modifica]

Francina International Modeling Agency

Enllaços externs[modifica]