Usuari:Julimas33/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Marie Christine Chilver[modifica]

Marie Christine Chilver (1920 - 2007), també coneguda com a Agent Fifi, va ser una espia britànica durant la Segona Guerra Mundial.

Biografia[modifica]

Filla d'un conegut periodista del diari The Times, Marie Christine Chilver va néixer a Londres l'any 1920, però va viure la seva infantesa a Letònia, el país d'origen de la seva mare. Allà va ser educada en una escola alemanya de Riga. Després va viure a París, on va estudiar a La Sorbona.

Quan els alemanys van envair França, ella va ser internada en un camp de concentració; tot i així, va aconseguir escapar, l'any 1941, ajudant un aviador britànic ferit a tornar a Anglaterra. Allà treballà per la SOE (en anglès, Special Operations Executive), posant a prova els agents britànics anònimament: utilitzava el seu atractiu físic i la seva eloqüència per guanyar-se la confiança d'aquests agents i intentar extreure'ls informacions confidencials, per així valorar la seva capacitat per guardar les informacions. Només uns quants dirigents coneixien l'existència d'aquesta agent, ja que l'anonimat era imprescindible per dur a terme la tasca.

Després de la guerra i que la seva família perdés les propietats que tenia a Letònia davant la instauració del comunisme en els països sota influència soviètica, Marie Christine Chilver visqué una vida completament anònima a Gloucestershire, al sud d'Anglaterra.