Usuari:Masoud.h1368/proves3

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Dream Team dirigit per Johan Cruyff va aconseguir superar en el seu camí cap a la final el Hansa Rostock, el Kaiserslautern, l'Sparta Praga, el Benficai el Dinamo Kíev, que es pot mencionar gol "in extremis" de Bakero davant el Kaiserslautern, a domicili i en el partit de tornada de vuitens de final. El FC Barcelona arribava a la seva tercera final de la copa d'Europa. Es va enfrontar a la final a la UC Sampdoria de Gènova. El partit, jugat el 20 de maig de 1992 a l'Estadi de Wembley de Londres, es va saldar amb victòria per als barcelonistes, per la mínima amb un gol de Koeman a pilota parada durant la segona part de la pròrroga. El Futbol Club Barcelona va aixecar la seva primera Copa d'Europa.


Amb Frank Rijkaard d'entrenador, es va poder armar un equip de figures encapçalades pel brasiler Ronaldinho. També començaven a despuntar del filial l'argentí Lionel Messi, i Andrés Iniesta.

En camí cap a la final, va superar la fase de grups, liderant el seu per davant de Werder Bremen, Udinese i Panathinaikos FC. guanyant tots els partits tret d'un empat a Atenes davant el Panathinaikòs; i va avançar a la final després de vèncer el Chelsea FC (en què Messi es va lesionar per a la resta de la competició), SL Benfica i AC Milan. En la final jugat el 17 de maig de 2006 a l'Stade de France de París, l'Arsenal es va reduir a deu homes al principi quan el porter Jens Lehmann va ser expulsat per una falta professional; malgrat tot van ser els que van marcar primer, Sol Campbell va marcar al minut 37. No obstant això en aquesta ocasió va aconseguir capgirar el marcador gràcies a dos gols aconseguits per Eto'o i Belletti a la segona part en tot just cinc minuts. Tots dos gols foren assistits per Larsson. El Barça va guanyar el campionat sense perdre.

El Barça de Guardiola o Pep Team o millor Barça de la història és el nom amb què es coneix el Futbol Club Barcelona entre les temporades 2008/09 i 2011/12 dirigit per Pep Guardiola. Sent el màxim estendard el jugador argentí Lionel Messi, ja que la seva arribada a la institució va ser la que va marcar l'esdevenir del club. Un dels millors.

A causa de l'obtenció de manera 6 trofeus guanyats el 2009, és també conegut en aquesta referència com el Barça de les 6 Copes, aquesta és una fita que cap club ha igualat fins aleshores.

Alguns dels integrants més coneguts i emblemàtics d'aquesta etapa van ser també l'argentí Lionel Messi, el català Xavi Hernández, l'espanyol Andrés Iniesta, el català Sergio Busquets i el català Gerard Piqué, entre d'altres, permetent que el club aixequés durant els quatre anys des de l'arribada del Pep Guardiola un total de catorze trofeus, entre els quals destaquen les ja esmentades dos Copes d'Europa, tres Mundial de Clubs i tres Lligues. Sens dubte, hi va haver dos títol Champions destacat per sobre de tots:


El FC Barcelona hagué de disputar la ronda prèvia abans d'accedir a la fase de grups, ja que havia quedat classificat en tercera posició a la Lliga 2007/08. El club espanyol va debutar davant Wisła Kraków, partit que va acabar 4–0 amb gols de Xavi Hernández, Samuel Eto'o i Thierry Henry al Camp Nou; encara que Barcelona va perdre el partit de tornada per 1-0, finalment es va classificar a la següent ronda.Va superar la fase de grups, liderant el seu per davant de Sporting Lisboa, Xakhtar Donetsk i FC Basel; i va avançar a la final després de vèncer el Olympique Lyon, Bayern de Múnic i Chelsea FC, que és destacable empatar 1-1 a Stamford Bridge contra el Chelsea, gràcies al golàs d'Andrés Iniesta en el descompte de la segona part. El FC Barcelona es va imposar per 2-0 als anglesos de Manchester United FC la mercè a sengles gols d'Eto'o i Messi i aconsegueix la seva tercera Copa d'Europa i completa el seu primer triplet.


A l'any següent el club va ser eliminat a la semifinals pel FC Inter de Milà, abans d'arribar a la temporada 2010-11 a la seva setena final

A l'edició de 2010-11 el club va conquistar la seva quarta Copa d'Europa després de vèncer per 3-1 el Manchester United FC, va ser aconseguida amb la majoria dels jugadors insígnia d'aquesta etapa, amb reforços de primera com davanter asturià David Villa o argentí Javier Mascherano.

La fase de grups es va superar en primera posició, per davant de FC København, Rubin Kazan i el Panathinaikos FC. En els vuitens de final es va superar un competitiu Arsenal FC i en quarts, un sorprenent Xakhtar Donetsk, amb gran comoditat. Després d'imposar-se al Reial Madrid a semifinals amb dos gols de Messi al Bernabéu i de Pedro al Camp Nou, el dia 28 de maig de 2011, el Barça guanya Lliga de Campions davant del Manchester United FC (com l'última vegada, dos anys abans) amb un resultat final de 3 a 1 amb gols de Pedro, Messi i David Villa.