Usuari Discussió:Brill/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Benvinguda

Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Brill! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 17:50, 16 març 2007 (CET)

Articles orfes

Cercle d'Apol·loni és un article orfe

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si cap altre article no enllaça cap a la pàgina que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Cercle d'Apol·loni.


Proposta d'esborrament de la pàgina «Iruka Umino»

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Iruka Umino», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 12:01, 11 nov 2017 (CET) Jordi Coll Costa 11:09, 19 març 2007 (CET)

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si cap altre article no enllaça cap a la pàgina que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç. Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Cercle d'Apol·loni.

Jordi Coll Costa 11:09, 19 març 2007 (CET)

Gràcies per col·laborar amb la qualitat de la viquipèdia.


Proposta d'esborrat de la pàgina (DIP)

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «(DIP)», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Teorema de Cayley–Hamilton

Suposo que devia equivocar-me en alguna cosa, potser vaig editar una versio antiga sense adonar-me'n. Normalment per "estandaritzar" o "viquificar" vull dir afegir enllassos, format, categories, interwikis, ... pero veig que tot aixo (mes el paragraf extra) ja hi era a la versio anterior a la meva. Acabo de revertir els meus canvis. Perdona pel desgavell... Xevi 23:49, 10 abr 2007 (CEST)

Categoritzar

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. Si no fos així, costaria molt de trobar-lo entre 750.854 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí. --Lohen11 16:07, 15 maig 2007 (CEST)

Perdona Carles per agobiar-te, però no havia vist les teves contribucions algebraiques i pensava que erets novell.--Lohen11 17:10, 15 maig 2007 (CEST)

matemàtiques

L'article que has creat sobre "mòdul dual. espai dual" no segueix les convencions de la viquipèdia (el nom va sense punts i forma un sol bloc). Intenta que sigui entenedor per tothom, és massa tècnic tal com està i`això és una enciclopèdia generalista. Estaria bé que els teus alumnes participessin del projecte Marató :) Bona feina! --barcelona 18:09, 27 maig 2007 (CEST)

Potser sí que l'article és per a iniciats, no hi entenc com per jutjar-ho. Pensa el tema del nom. Respecte als alumnes, no hi estic d'acord, jo crec que tothom pot aportar, també els d'ESO. I jo no sóc experta en biologia però puc ajudar a redactar millor un article. Els articles es fan entre tots, per això és un viqui. Però això ja són opinions personals, és clar.--barcelona 12:30, 29 maig 2007 (CEST)
última cosa, perdó per insistir. Els articles comencen sempre amb una definició del terme, pots incloure-la? Així els que es trobin amb aquest article per casualitat sabran a què fa referència i podran decidir si el llegeixen o no (no sempre els títols són evidents per a tothom) --barcelona 12:40, 29 maig 2007 (CEST)

La meva proposta respecte el tema és la següent: l'article tal com està ara fa referència als mòduls duals i, com a cas particular quan K és un cos, tenim l'espai dual. Així, en l'article s'explica bàsicament què és un mòdul dual. Per tant, la solució que proposo és que l'article s'anomeni Mòdul dual (i es continuï explicant que el cas particular en qüestió s'anomena espai dual). Després, crearia un article sobre l'espai dual on s'aprofundeixi en aquest cas particular i on, a l'encapçalament es podria dir que és un cas particular de mòdul dual (amb el corresponent enllaç). Mentre no es crei aquest article aprofundint en l'espai dual, jo dirigiria espai dual a mòdul dual.

Finalment, és cert que l'encapçalament hauria de seguir el llibre d'estil de la Viquipèdia i per tant hauria de començar dient alguna cosa de l'estil: "En matemàtiques, un mòdul dual és un objecte algebraic que bla bla bla". I aleshores començar amb la definició tècnica tal i com està ara. Això no és pas "perquè ho entengui tothom" sinó bàsicament per situar el lector de què tracta l'article (hem de pensar que això és una enciclopèdia, no un llibre de mates). Pel que fa al contingut, jo el trobo perfectament apropiat per la Viquipèdia, no el trobo ni molt menys massa tècnic (o dit d'una altra manera, ningú que no tingui els mínims de matemàtiques que s'usen a l'article s'interessarà per aquest article i, alhora, és un tema suficientment important i bàsic dins la matemàtica com perquè mereixi un article). Què en penses?--Xtv (que dius que què?) 13:17, 29 maig 2007 (CEST)

El que em dius em sembla bé. La introducció més general també s'hauria de fer a altres articles on he vist que també es comença una mica massa "a sac". Sempre primer s'ha de situar al personal: un el que sigui és un bla bla bla (idea orientativa). I aleshores descarregar la definició formal. Jo crec personalment que si el gruix de l'article és sobre mòduls i els espais només és un cas particular, s'hauria de dir mòdul dual. Com que certament les propietats són molt paral·leles, a l'article d'espais duals es podria dir: per les propietats, vegeu... i aleshores enllaçar amb l'apartat de propietats de l'article de mòduls. Però com que hi ha molta teoria sobre espais que no és aplicable a mòduls, i de fet hi ha molta molta literatura sobre el tema, segur que tard o d'hora es pot crear un article ben complert també sobre espais duals sols, i aleshores igualment s'hauran de o bé tornar a exposar les propietats o enllaçar-les amb la pàgina que has creat, s'anomeni com s'anomeni. En tot cas és només una opinió i em sembla molt bé la feina que estàs fent. Endavant!--Xtv (que dius que què?) 16:16, 29 maig 2007 (CEST)
Sí, em referia a això. Tanmateix, he fet un parell de canvis (apostrofar les M perquè M-mòdul es llegeix com "ema-mòdul") i he tallat algunes frases que a priori em semblaven un xic massa llargues i que he pensat que podien dificultar una mica la comprensió. En tot cas si no t'agraden les modificacions que he fet, les pots desfer, ja que això només és la meva opinió. Sobre els altres articles, ara no ho sé, abans navegant n'he vist algun com ara ara la forma lineal, però tampoc n'he vist gaires. En tot cas, ara estaré quinze dies sense passar per aquí, o sigui que ves fent i quan torni, ja en parlarem més detingudament, si cal. Salut!--Xtv (que dius que què?) 02:03, 30 maig 2007 (CEST)

Ús de l'etiqueta <math>

T'he vist editant articles de matemàtiques i m'agradaria comentar-te que no és gaire convenient l'ús generalitzat del <math> especialment en frases del tipus «Sigui un cos i un -espai vectorial» perquè es poden substituir fàcilment per cursives en plan «Sigui K un cos...» i així s'alleugereix considerablement la càrrega del navegador que gestiona cada fórmula com una imatge. Suposo que és pel costum en usar LaTeX, però aquí és millor escriure, fins i tot algunes fórmules simples, com a text amb la sintaxi wiki i si fa falta amb algun símbol dels que tenim sota la finestra d'edició. El dia que finalment traduïm i adaptem a la viquipèdia en català el llibre d'estil per a articles matemàtics (en:WP:MSM) suposo que tots ho tindrem més fàcil per a saber com escriure'ls. --SMP​·d​·+ 12:53, 30 maig 2007 (CEST)

Per descomptat que no està gaire ben cassat. La mida i el tipus de lletra és molt diferent i l'alineació no queda gaire bé en casos com . Però la Viquipèdia no està especialitzada en les matemàtiques i han decidit que no es canviarà res de la lletra. En el futur amb això del MathML potser s'arregla una mica però de moment no s'hi farà res. De fet l'aplicació de LaTeX que utilitza el format matemàtic tampoc no és gran cosa, per exemple encara no sé com fer-hi una ç. És per això que, seguint el manual matemàtic d'estil de la viquipèdia en llengua anglesa, dic que no és gaire recomanable usar el sistema per a fórmules "in-line" (entremig del text) i queda millor usar text pla (amb les variables en cursiva) encara que per la font no es diferencii gaire. Estèticament acostuma a quedar millor i s'entenen igual. Les fórmules llargues i les que contenen arrels o fraccions sí que és millor col·locar-les soles en un paràgraf amb el format matemàtic. --SMP​·d​·+ 18:39, 1 juny 2007 (CEST)

mates

De res! És que estava clar que jo no podia ajudar per no entendre així que he buscat un admin que sí --barcelona 13:19, 30 maig 2007 (CEST)

Trobada dissabte 28 de juliol

Bones,

Com s'havia comentat inicialment he fet gestions a l'Ajuntament de Barcelona i he aconseguit que ens cedeixin una espai pel dissabte al matí al Cibernariumde Barcelona gratuitament, on podrem gaudir d'una sala per nosaltres amb aire acondicionat, cadires i connexió WiFi de forma gratuita si portem els portatils, ja que els responsables municipals del Cibernarium estan molt interessats que fem aquesta primera trobada al seu espai (Marie Curie s/n). Digues que penses al respecte si us plau i confirma la teva asistència a la trobada informal. Gràcies!!!!

--Hugoaes 19:36, 25 jul 2007 (CEST)

Viquiprojecte Conceptes matemàtics

Veig que estàs apuntat a la llista de participants del viquiprojecte:Conceptes matemàtics.

He fet canvis a la pàgina del projecte.

Si et plau mira-te'ls.--Gomà (discussió) 01:57, 16 ago 2008 (CEST)

que petit que és el món

acabo de descobrir el que fou el meu profe de mcn l'any passat :) ja he vist que has fet bastant. jo vaig millorar la pàgina de combinatòria xd salutacions --Josepsbd (discussió) 00:59, 27 nov 2008 (CET)

Bon dia, sisplau, ajuda'ns!

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 09:57, 28 març 2013 (CET)

Portal Educació

Hola, et contacto perquè he llegit a la teva pàgina d'usuari que ets professor. Des d'Amical Wikimedia hem creat un portal educatiu amb l'objectiu que els estudiants comparteixin el seu coneixement, tot editant articles de la Viquipèdia com a deures de classe, ensenyant al món allò que estan aprenent. Com que ets viquipedista i professor, ens agradaria demanar-te dues coses: Per una banda que li donis un cop d'ull al portal, ens diguis què et sembla i com el podem millorar, i per una altra que ens diguis si t'agradaria implementar aquest projecte a l'aula durant el proper semestre. Què et sembla?--Kippelboy (disc.) 12:17, 17 nov 2015 (CET)