Usuari Discussió:Geck

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Geck! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?

--Jahecaigut (parlem-ne) 20:06, 10 des 2005 (UTC)

Senyera[modifica]

A l'article Senyera (bandera) dius que "És diferent la bandera oficial de Catalunya (segons el seu Estatut) de la senyera, com és diferent la bandera de les Illes Balears de la senyera." Pots explicar-ho? Es que no ho he entés. Millor si ho fas directament a Discussió:Senyera (bandera). Gràcies.--VRiullop (parlem-ne) 18:35, 11 des 2005 (UTC)

Receptes[modifica]

A Allò que la Viquipèdia no és s'hi diu especificament que les receptes no poden ser apuntades com a un article. Això no vol dir que s'hagin d'eliminar sinó que s'han de traslladar al seu espai adient que és Viquillibres. Et recomano llegir-te les normatives bàsiques així com familiaritzar-te amb el projecte abans de votar res més. Una bona manera de començar és amb el tur que t'assenyala el missatge de benvinguda.


M'he llegitAllò que la Viquipèdia no és i no he trobat cap referència a receptes. Segurament és cert que les receptes tenen un millor lloc o estar, no ho discuteixo. També és cert que segurament faria bé en familiaritzar-me amb el projecte abans de votar. Però no m'agrada aquesta to: abans de votar res més. Sembla propi d'altres èpoques. O potser les votacions son reservades pels genis de viquipèdia? D'altra banda no deixo de pensar el mateix: fa un parell d'anys que faig servir vikipèdia (malgrat no fer contribucions, si bé fa un any o així vaig fer hi alguna amb altre nom) i darrerament m'he passat a la versió anglesa per que en triar una pàgina aleatòria no he de sofrir pàgines ireals, fetes per incrementar el volum, en base a infinits municipis amb els seus escuts i planols. Potser ofeng a qui els ha fet, si més no, dic el que penso i dic qui soc: --Geck

Hola, Geck. Evidentment tots els comentaris positius són benvinguts i parlant s'entén la gent. Entenc el que vols dir sobre les llacunes que té la Viquipèdia, però et comento la qüestió de les receptes tal com ho veig jo. Si una enciclopèdia vol ser neutral no pot donar consells o explicar només una forma de fer les coses. Per això es diu que la Viquipèdia no és una col·lecció de manuals d'instruccions o guies d'ús. Dintre aquest apartat s'hi poden incloure les receptes. Una cosa és explicar quins són els ingredients principals d'un plat, quina història té o quines tradicions. Un exemple que diferencia l'article de la recepta pot ser Daiquiri. El que no es pot fer és explicar com fer el plat, ja que qualsevol t'ho pot discutir, ni dir les quantitats dels ingredients ja que poden variar per cada cuiner. En un article, teòricament, s'han de citar les fonts. Quina és la font autoritzada per una recepta? Per això les receptes ja tenen un apartat especial a Viquillibres [1].--VRiullop (parlem-ne) 18:45, 12 des 2005 (UTC) P.S. Per cert, no t'amoïnis gaire pels comentaris anònims. Els col·laboradors habituals ja estem registrats.--VRiullop (parlem-ne) 18:52, 12 des 2005 (UTC)

Mai havia vist faltar tant al respecte algú que el demana. I pel fet de què se li demani que s'informi abans de posar la pota. Increïble. Mira en:Category:Flags. Ho fan per omplir artificiosament el nombre d'articles o per què ho consideren cultura? Vés a criticar-los, au.

Per si llegeixes aquesta pàgina: Segurament el teu consell era bo i recomenable. Tens rao en això de les receptes. Nomès dic que no m'agrada que em diguin "fes això abans de tornar a opinar". D'altra banda jo no ting res contra els "flags". Fins i tot m'agraden i he llegit alguns articles sobre això. Si ho dius pel que dic dels ajuntaments jo no hi veig la relació. Evidentment dins la viquipèdia això es veu bé per que es fa així. Jo nomès deia que em semblava tan criticable com posar receptes. Veig que no és el criteri de la viquipèdia (bé, això ja ho sabia) però no per això he de canviar d'opinió (tot i acceptar les decisions acceptades aquí per tothom). Qui soc jo per voler canviar les coses! Ni ho preteng. Però si ting dret a dir el que penso, malgrat faci el que hagi de fer amb la pota. --Geck 21:03, 22 des 2005 (UTC)