Usuari Discussió:Gemma Aïsa

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Menú del dissabte[modifica]

Hola Gemma, mira't el menú del dissabte i tria els plats, plis: Viquiprojecte:Viquitrobada 2021/Viquimarató àpats i oci/Inscripcions menú del dissabte Robertgarrigos (disc.) 18:12, 15 nov 2021 (CET)[respon]

Ok, fet Gemma Aïsa (disc.) 12:13, 1 des 2021 (CET)[respon]

Hola, Gemma.[modifica]

Disculpa pel retard en fer la Benvinguda.

Hola, Gemma Aïsa! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--amador (disc.) 18:56, 1 des 2021 (CET)[respon]

Gràcies, Amador. Gemma Aïsa (disc.) 19:18, 1 des 2021 (CET)[respon]

Viquitrobada 2022 Amposta: toca triar àpats[modifica]

Hola, Gemma Aïsa!

Si us plau, passa't per aquesta pàgina relativa als dinars i als sopars i apunta't a aquells àpats als què et sumes i tria els plats de dissabte al migdia (si és que hi dinaràs). Si tens alguna al·lèrgia, intolerància o preferència alimentària, si us plau fes-nos-ho saber aquí o enviant un correu a viquitrobada@wikimedia.cat.

Moltes gràcies i fins ben aviat! Salut! --Judesba (digues...) 03:11, 17 nov 2022 (CET)[respon]

Bon dia, Gemma, he posat un avís de manca de referències a l'article Don Terrible Buñuelos. Si bé hi havia referències, cap d'elles complien la política de fonts fiables. T'aviso per si el vols millorar abans que s'esborri directament aquí una setmana d'acord amb els nous criteris d'esborrament ràpid. Salutacions, --KajenCAT (disc.) 17:53, 25 feb 2023 (CET)[respon]

Ja està arreglat. Gemma Aïsa (disc.) 18:31, 25 feb 2023 (CET)[respon]
No està arreglat, ha fet cas omís el meu missatge. Si us plau, no torni a revertir l'avís sense motiu aparent ni tornar a ficar les referències no fiables. Gràcies, KajenCAT (disc.) 19:58, 25 feb 2023 (CET)[respon]
Benvolgut @KajenCAT, em permeto intervenir per l'avís que fas a la @Gemma Aïsa que no torni a revertir els canvis, perquè la reversió a què et refereixes la vaig fer jo. Et prego que tinguis en compte la plantilla "Editant" que s'hi va posar.
També m'agradaria demanar-te, si et plau -i faig extensible aquesta petició a altres usuaris més experimentats-, que tinguis en compte el quart pilar de la Viquipèdia a l'hora de comunicar-te amb usuaris novells com la Gemma. L'ús de les etiquetes i l'amenaça d'esborrat en una setmana d'una entrada nova d'un usuari novell és una tàctica contraproduent que, més que acostar-los a la Viquipèdia, els n'allunya. Sortosament, jo li faig de mentor de facto, i vaig poder intervenir al moment. Però vaig ser també testimoni de la seva sorpresa quan va veure que se li va esborrar la feina feta i se la va amenaçar amb l'esborrat. Hem de ser conscients que els usuaris novells entenen aquests missatges com una amenaça (ja s'ha dit a bastament a la taverna).
Aquest article el va crear la Gemma ahir dissabte en la Viquimarató Alfons Figueras en què vam participar tots dos, juntament amb el @Pcm. Tots tres vam estar discutint la idoneïtat dels articles que vam estar treballant per la manca de referències i de dades que trobàvem. Entenc, doncs, els teus dubtes. Per això, quan em va preguntar què havia de fer davant del teu avís, li vaig recomanar la reversió i l'afegit de l'etiqueta "Editant" per poder seguir treballant l'article uns dies més.
Et proposo, doncs, que la pròxima vegada que trobis defectes en una entrada nova d'un usuari novell, li recomanis l'ús de l'etiqueta "Editant" i li facis els comentaris pertinents a la seva discussió. Estic segur que la seva reacció serà molt més positiva i la teva acció molt més productiva.
Moltes gràcies.
Salut.
Robertgarrigos (disc.) 04:27, 26 feb 2023 (CET)[respon]
@Robertgarrigos: Aviam, aquí hi ha cinc coses:
  • Esborrament d'avisos significatius
  • Reversió d'edicions que eliminaven referències no fiables
Els dos primers punts que he assenyalat anteriorment són prou greus i que recomanar-ne la seva implementació sense abordar primer la problemàtica és bastant preocupant venint d'un usuari experimentat. En particular, el primer punt no hauria de dur-se a terme sense abordar prèviament la problemàtica i sense arribar a un consens amb l'editor que ho ha creat. Si la qüestió era, per exemple, la no comprensió de la problemàtica es podria haver-me consultat i ho hagués aclarit millor. Per això, el fet d'actuar així pot ser vist com una falta de respecte greu cap a la tasca que realitzen els patrulladors.
  • Ús de la plantilla com a excusa de perpetuar les irregularitats
La plantilla "Editant", «té per objecte avisar a la resta d'editors que no realitzin edicions importants en unes hores o dies». En altres paraules, no és excloent perquè no impedeix edicions d'altres usuaris, i encara menys si són d'avisos.
  • Percepció d'amenaça dels avisos
És important recordar que els avisos o plantilles que s'utilitzen en els articles de la Viquipèdia no són una amenaça, sinó que serveixen per assenyalar problemàtiques i ajudar als editors a identificar errors. És per això que és important deixar-los als articles i en el cas de ser un novell escriure la millor manera possible per acompanyar-los. Per això, al meu entendre no entra en contradicció amb el principi de no mossegar als nouvinguts. Al contrari, afegir aquests avisos o plantilles els ajuda a saber quins són els errors que han comès i els dóna l'oportunitat de corregir-los. A més a més, des de la perspectiva d'un patrullador, els avisos o plantilles també són útils per tenir un seguiment dels articles que presenten mancances i, per tant, torno a fer èmfasi a la importància de no esborrar-los sense una justificació. Cal assenyalar que si no s'actua en el moment del patrullatge i s'espera un temps de precaució per incloure les plantilles, és molt possible que els articles caiguin en l'oblit i no es revisin en absolut.
  • Reversió de l'esborrament de fonts fiables
Per últim, tot l'article se sosté en referències clarament no fiables. D'acord amb la política de Fonts fiables: «Coses com ara llibres autopublicats, webs personals i blogs no es consideren fonts acceptables, ja que qualsevol pot crear-se un web o pagar per la publicació del seu llibre sense ser necessàriament expert en la matèria. L'única excepció són les obres autopublicades d'experts reconeguts en la disciplina que tracti l'article que ja tinguin altres obres publicades per terceres parts fiables.» Així que, si us plau, substituïu aquestes referències o la problemàtica es mantindrà.
Espero haver-me explicat bé la meva postura al respecte. Salutacions, KajenCAT (disc.) 10:51, 26 feb 2023 (CET)[respon]
Crec que tots dos hem explicat la nostra postura.Gràcies. Robertgarrigos (disc.) 11:01, 26 feb 2023 (CET)[respon]
Estimat @KajenCAT, arribo a aquesta pàgina per casualitat en veure el comentari fet posteriorment (sobre un altre article) i em sorprenen les teves respostes. No per manca de raó "tècnica", sinó per la manca d'empatia en el teu redactat si atenem que t'adreces a una persona que pot decidir seguir editant o marxar per sempre en funció de la receptivitat que percebi.
Dic "em sorprenen", perquè no recordo que a tu t'ho haguéssim fet. Crec que, si més no per part meva, se t'han explicat les coses amb més paciència i raonament que el que tu has fet, en aquest cas com a mínim. Els novells venen (veniu i hem vingut) amb unes idees preconcebudes de la nostra visió pre-viquipèdica i, pensem que aquí les coses es fan com en altres latituds. Corregir-los i situar-los en aquest nou món, no pot ser esbroncar-los per no saber allò que, quan nosaltres vàrem començar, tampoc sabíem i si encara seguim aquí és perquè no ens van mossegar massa.
Pensa que per demanar respecte pel patrulladors, com esmentes, cal que els patrulladors no siguin percebuts com uns abusadors del seu poder, sinó com uns amics que ajuden a la VP i molt especialment, als viquipedistes.
Recorda: "no només s'ha de ser honrat, sinó també semblar-ho". Les formes no només les normes!.
Salut, company !! amador (disc.) 08:48, 5 març 2023 (CET)[respon]
Bon dia, Amador.
Em sap greu, però no estic d'acord amb la suposada manca d'empatia en el redactat. Jo he actuat sempre des del respecte i, en aquest cas, he actuat en funció de la informació que tenia en aquell moment: que la usuària havia estat editant durant els últims dos anys (ergo, no és tan novella) i que, per algun motiu, l'única resposta que he rebut d'ella ha sigut esborrar els avisos significatius dient que ja ho havia “arreglat”. Em sap greu si ella ha tingut aquesta impressió perquè la meva intenció sempre és ajudar en el que puc i amb el temps que tinc. Sigui com sigui, res d'això justifica els insults que he rebut per part d'ella.
Salut, KajenCAT (disc.) 11:29, 5 març 2023 (CET)[respon]
Per descomptat que pressuposo bona intenció. Potser tu mateix dones la clau del problema quan dius "la meva intenció sempre és ajudar en el que puc i amb el temps que tinc". Que vol dir?. Treballes per volum ? Qui et cronometra?. Si ens hem atipat de dir que la qualitat està per davant de la quantitat, el temps és un mal indicador de resultats. Ja entenc que a vegades fa mandra endreçar allò que un altre no ha deixat bé. Però la solució és a) arreglar-ho i comentar-ho a l'editor amb vocació didàctica o b) comentar-ho directament a l'editor, donar-li una pista de què hauria de fer i oferir-li ajuda si li cal (mira la nota sobre Joan Turu, a continuació).
Si tota la gent que s'ha afartat de corregir la meva ortografia, me l'hagués revertit, fa anys que jo hauria marxat, i la VP tindria algunes coses menys. I si no t'haguessin tutelat a tu quan vas començar, segurament ara tindríem un administrador menys.
El tracte rebut en l'etapa d'infantessa condiciona de forma important el futur de les persones. Doncs als editors els hi passa el mateix. Que aquesta editora tingui 2 anys d'antiguitat no resulta significatiu quan veus que només ha fet 281 edicions. Poca experiència ha pogut adquirir i entre tots podem aconseguir que tingui ganes d'adquirir-la.
Salut ! amador (disc.) 15:19, 5 març 2023 (CET)[respon]

Joan Turu[modifica]

Hola @Gemma Aïsa, hauries de fer algunes esmenes a l'article Joan Turu. Per una banda, hauries de fer el paràgraf introductori seguint les normes de la Viquipèdia; després del nom s'escriuen, entre parèntesi, el lloc i data de naixement i de mort (en el cas dels vius, evidentment només de naixement), no dins del text com has fet tu.

Per altra banda, hauries de procurar que el redactat sigui més enciclopèdic i objectiu. Dir a la introducció que "destaca entre els artistes actuals..." no és adequat, a la referència que hi ha no ho diu pas; i encara que ho digués, és una referència que no té prou pes, perquè és l'anunci d'una exposició itinerant disponible per a entitats a qui pugui interessar. Pel que fa als trets biogràfics del segon paràgrafs, estan trets d'una participació seva en un programa de ràdio, o sigui, que és el mateix Joan Turu qui ho ha dit. Es podria posar, tot indicant alguna cosa com "segons declaracions seves en una entrevista...", però no de la manera com és ara.

En el tercer paràgraf dius "El seu art ha estat definit com a 'inconfusible, creatiu i alegre'..." i ho remets a dues referències (3 i 4), però a la ref. 3 no ho diu pas això (no sé si ho diu a la 4, no he mirat).

Pel que fa a les referències, les poques que he mirat, no estan completes. Per exemple, a la primera no has posat el títol de l'article/pàgina web, només que és el web de l'Ajuntament de Terrassa, i a la 3, només poses el nom de la publicació, però no hi has posat ni el títol de l'article ni el nom de l'autor ni la data de publicació.

Convindria que fessis els canvis adients a l'article perquè no et posin plantilles indicant-ne les deficiències que ara hi ha. Salutacions,

Mercè Piqueras (disc.) 17:30, 1 març 2023 (CET)[respon]

Gràcies pels comentaris. M'hi posaré al vespre per fer les modificacions Gemma Aïsa (disc.) 17:45, 1 març 2023 (CET)[respon]
Bona nit, Mercè. He fet les modificacions que m'has indicat. Digues si així està bé. Gràcies :-) Gemma Aïsa (disc.) 20:10, 1 març 2023 (CET)[respon]
Hola @Paucabot, gràcies per les millores i per redirigir la pàgina al nom complet del personatge.
Però em cal més ajuda: no sé què hauria de millorar per poder retirar l'etiqueta de "currículum". He mirat els enllaços relatius a què és un currículum, i què és i què no és VP, però no sé veure que està malament.
He buscat articles comparables d'artistes de carrer i de grafit, com ara Banksy, Julieta XLF, Juan Carlos Argüello, i altres il·lustradors com Eusebi Planas i (salvant les diferències de context), no veig què canviar. És per la relació d'obra publicada? Gemma Aïsa (disc.) 18:18, 5 març 2023 (CET)[respon]
Bon dia, i benvinguda, Gemma. Crec que el llistat d'obres (que malgrat ser una selecció és més llarg que l'article) és una mica excessiu. Per exemple, podries deixar només aquelles obres que hagis pogut referenciar. Tampoc no acab de veure clar que les sinopsis dels llibres hagin d'aparèixer. Addicionalment hi ha una sinopsi referenciada en un total de 4 referències. Diria que amb una, màxim dues, n'hi hauria d'haver abastament. Mira de seleccionar la font més fiable (TV3?). Si tens més dubtes, diga'm coses. Pau Cabot · Discussió 18:28, 5 març 2023 (CET)[respon]
He esborrat les sinopsis dels llibres, i reduït la llista de les obres. Si ho veus correcte, retirem l'etiqueta?
He fet el que em recomanes perquè t'he demanat consell per millorar l'article i me l'has donat. Estic aprenent, no domino totes les normes d'estil i criteris de contingut d'articles i me'n refio del consell dels més experts. El proper article el faré una mica millor.
Però no puc evitar deixar aquí una reflexió: em fa l'efecte que quan la rellevància d'una persona es troba en la seva obra, és normal que les fonts centrin la informació en la seva obra, i no tant en aspectes biogràfics, i si aquesta persona és viva i jove encara més. El cas de Banksy em sembla paradigmàtic perquè es desconeix la seva identitat, només coneixem la seva obra, i la resta són especulacions, referenciades a fonts fiables, això sí, però especulacions.
Gràcies per estar sempre per ajudar. :-) Gemma Aïsa (disc.) 19:13, 5 març 2023 (CET)[respon]

Viquiprojecte:Músics del Brasil[modifica]

Hola Gemma, com vas? Estic fent una batuda per incentivar la participació en el Viquiprojecte:Músics del Brasil, tot recomanant-vos un dels 150 artistes proposats que podrien encaixar amb les vostres preferències. Com ets de números, crec que et podria interessar crear la biografia de l'artista femenina que més discos va vendre al Brasil: Angela Maria. Gràcies per l'atenció. -- Cataleirxs (disc.) 00:02, 8 maig 2023 (CEST)[respon]

Viquitrobada 2023[modifica]

Hola! Ens agradaria molt convidar-te a la darrera Viquitrobada 2023 al proper 25 de novembre al Prat de Llobregat, organitzada per Amical. Si no ets de la zona, no cal que et preocupis, ja que oferim allotjament per als participants.

Aquesta Viquitrobada promet ser un esdeveniment emocionant i enriquidor, amb oportunitats úniques per aprendre, col·laborar i connectar amb altres entusiastes de Viquipèdia i altres projectes wiki. Hem preparat un programa ric en continguts i activitats perquè puguis gaudir d'una jornada plena d'aprenentatge i intercanvi d'experiències, i a mida que s'apropi la data, anirem actualitzant els detalls per assegurar-nos que tot sigui el més interessant possible. Si vols participar, pots presentar la teva proposta. Tens tota l'inofrmació al programa.

A més de les activitats principals, com els tallers i les xerrades, també tindràs l'oportunitat de conèixer i compartir amb altres membres de la comunitat wiki, fer nous amics i, amb sort, fins i tot col·laborar en projectes interessants.

Si tens alguna pregunta o necessites més informació, no dubtis a contactar-nos. Pots incriure't aquí. Ymm amical (disc.) 11:11, 6 nov 2023 (CET)[respon]