Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Zant

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

== Repetició ==

131 vegades es repeteix el nom de Zant!!! Seria bo arreglar-lo--MarisaLR (discussió) 16:42, 30 gen 2008 (CET)

Leptictidium lo està intentant arreglar. Paciència. --Zant (discussió) 16:59, 30 gen 2008 (CET)
He tret un bon nombre de Zants. El meu navegador no pot comptar quants en queden. -- Leptictidium (parla mamífera!) 17:05, 30 gen 2008 (CET)
Jeje!!Jo els he contat amb els meus ulls --MarisaLR (discussió) 19:05, 30 gen 2008 (CET)

Consideració de l'article

Jo considero que l'article és molt difícil de digerir. Ho dic perquè jo no he entés un borrall! Sobretot el 2n i el 3r parràgraf.--KRLS , 19:39, 30 gen 2008 (CET)
Doncs jo considero que no. Pensa que es tracta d'un article de personatge de videojoc. Es difícil comprendre la seva historia sinó has jugat al joc, però en aquest article t'ajuda comprendreu millor. --Zant (discussió) 13:18, 15 feb 2008 (CET)

Tirano de las Sombras

He mirat la versió en anglès, i enlloc posa que es digui "Tirano de las Sombras". Segur que no és un nom de la versió en castellà del videojoc? 88.27.92.36 (discussió) 19:40, 11 feb 2008 (CET)

Per suposat que és el sobrenom d'en Zant de la versió castellana del joc. --Zant (discussió) 10:54, 12 feb 2008 (CET)
I què hi pinta? Les versions en altres llengües es poden consultar en els interwikis. Aquí hi pertoca fer servir la versió en català si existeix i una referència al nom original si és diferent, però no hi pinta res el castellà, el francès o l'italià. 88.27.92.36 (discussió) 19:33, 12 feb 2008 (CET)
No entenc que no contestis a un comentari de la discussió de si és un article de qualitat. La versió en castellà s'ha de treure. Per mirar el nom que se li ha donat en altres llengües existeixen els interwikis. 88.27.92.36 (discussió) 19:26, 14 feb 2008 (CET)
Sóc conscient de que aquestes la versió en català, però disme tu, quina es la versió més propera al català? Quina és l' única versió del joc en idioma que s'hagi tret en la península? La versió en castellà evidentment. Es l'única oficial en tot el país, per tant crec que té que sortir en el article. No creus que és profitós i a la vegada útil?
Un altre cosa que tanava dit, estimat amic; si tant t'interessa el article Zant, perquè no et registres i dones els teus criteris a la avaluació de la proposta de qualitat del article? Crec que si ho fessis podries donar la teva opinió i que seria no només beneficiós per tu, sinó per tots. --Zant (discussió) 13:12, 15 feb 2008 (CET)
Doncs no, no m'ho sembla. Per cap dels teus arguments. Primer que segons els lingüistes l'italià i el francès són més semblants per arrels etimològiques al català que el castellà (deixo de banda llengües com l'occità o l'aragonès), encara que a tu no t'ho sembli per què ets del Barcelonès. Però si ho fos, i què? Creus que les versions en italià, francès o castellà posarien cap referència al català per ser una llengua "propera"? És clar que no, i m'hi jugo el que vulguis que no trobaràs en cap enciclopèdia catalana que se citi el nom castellà d'un personatge per raons com les que expresses. Segona, que si creus que té importància que el castellà sigui una llengua ibèrica estàs en una greu confusió, per què això és la "Viquipèdia en català" i no la "Viquipèdia de la Catalunya Sud" i per tant els articles han de ser lingüísticament catalanocètrics, però no catalunyasudcèntrics. Et recordo que el català té rang d'oficialitat en 4 estats i que per tant no té sentit que per qüestions de veïnatge hi posis referències al castellà però no al francès, que és tan significatiu per a a algú de Perpinyà com per tu el castellà. Creus que per raons de veïnatge, a la versió en castellà o francès de la Viquipèdia posaran una referència al títol català d'una pel·lícula d'anime que no s'hagi traduït a les seves llengües? O que només hi posaran el títol original/oficial i una traducció? Doncs no, no és profitós i útil, per què per això ja hi ha els interwikis, i per què el català no ha d'estar sotmès en condicions d'inferioritat a cap altra llengua. 80.31.233.222 (discussió) 16:24, 15 feb 2008 (CET)
Ja comencem a discutir amb usuaris anònims impertinents igual que al article Frízer. Sempre tindre problemes amb aquets usuaris? Es veu que sí. Quina ironia no? Suposo que els semblarà divertit, però a mi no. Jo estic ja cansat. No tinc ganes de discutir amb ningú. Treballo en aquesta Viquipèdia per millorar els articles del projecte que jo mateix vaig fundar, el Viquiprojecte: The Legend of Zelda. Per a res més. Pràcticament jo solet e tirat al davant del projecte. Es cert que algunes vegades (i més que suficients per a mi) m’han ajudat com en Leptictidium, en Manlleus, en Marc CAT i en Dyvid. Però jo sol o e fet pràcticament tot.

Ara que e fet el article (el vareg crear quant era anònim, com tu) des de fa casi un any, que el article li quedà bé el sobrenom de la versió que a sortit en Espanya. Perquè no hi ha versió en català ni en cap llengua que se li assembli del joc Twilight Princess ni sobre el personatge Zant. Què no te n’adones? Per molt que vulguis es així; Zant no té sobrenom en català, només estan les versions d’aqui (l’única que hi ha es la castellana) i la anglesa i les seves traduccions. O sigui que et tindries que donar compte.

Una altre cosa es que per molt que t’empenyis la cosa no canviarà, i Tirano de las Sombras sortirà sempre en el article, perquè els màxims col•laboradors d’aquest són el que te anomenat abans, i dubto molt que el vulguin canviar. Si vols canviar-ho tens una única opció: registrar-te. D’acord amic meu, això es tot el que et tenia que dir. Espero no discutir més ja amb ningú. --Zant (discussió) 17:57, 15 feb 2008 (CET)

I què importa que en català no tingui nom?! Et repeteixo que això és la Viquipèdia en català i no la Viquipèdia de la Catalunya Sud i encara que sigueu majoria demogràfica això no et dóna dret a imposar-te per sobre la resta d'usuaris. Si poses el nom en castellà hauràs de posar el nom en italià i en francès pels mateixos motius, ja que el català no només es parla i és oficial a la Catalunya Sud, sinó que també ho és a la Catalunya Nord i a l'Alguer. Això és catalanocentrisme. Mira enciclopèdies i veuràs que no surten referències a les versions castellanes de noms de llibres o pel·lícules, sinó les versions catalanes i les originals. Et torno a dir el mateix: creus que una pel·lícula d'en Doraemon o del Shin-Chan que hagi estat traduïda al català i no al francès o al castellà sortirà a les Viquipèdies en castellà o francès citant el nom català? Al revés sí, en canvi? Si vols saber el nom de la pel·lícula en una altra llengua tens al teu abast els enllaços entre Viquipèdies en diferents llengües. T'agrairia que no desqualifiquessis els altres usuaris només per discrepar de criteris. 80.31.233.222 (discussió) 18:08, 15 feb 2008 (CET)
Que sí, que sí. Et torno a repetir que perquè més que insisteixis Tirano de las Sombras sortirà sempre en el article, perquè els màxims col•laboradors d’aquest són el que te anomenat abans, i dubto molt que el vulguin canviar perquè sí . Ho entens? Si vols canviar-ho tens una única opció: registrar-te, perquè ningú o canviarà. O sigui que va, corre, malgasta el teu temps si vols, però jo tinc coses més importants que fer. Salut! --Zant (discussió) 18:22, 15 feb 2008 (CET)
Ni l'argumentum ad populum ni l'argumentum ad hominem són arguments a fer servir en una tasca enciclopèdica. Hauries de participar en el debat de les idees. 80.31.233.222 (discussió) 18:37, 15 feb 2008 (CET)
Aplicat el conte. --Zant (discussió) 18:40, 15 feb 2008 (CET)
M'agradaria que participessis en l'argumentació i que no et dediquessis a fer un alarde de força o el que et pensis que estiguis fent. No has rebatut cap argument, només defensat que tens raó i prou i que tu pots amb mi o alguna cosa així. No són maneres. Només per aquest desordre enciclopèdic i aquesta falta a l'estil enciclopèdic crec que ja es mereix que no sigui qualificat com a article de qualitat. 80.31.233.222 (discussió) 18:44, 15 feb 2008 (CET)

Et respondria a la pàgina de discussió si no la tinguessis bloquejada. No sé per què et pensaves que participava en aquesta pàgina de discussió si no era per provar de millorar l'article. Ara, on diu Rey Usurpador, allò propi seria que ho posés en català, i no en castellà, i entre parèntesis al costat del nom en negreta en anglès. I això de "Tirà de les Ombres" també s'hauria de referenciar la versió original en anglès. D'aquesta manera es diferencia què és una traducció oficial d'una traducció feta en la Viquipèdia per als lectors. 80.31.233.222 (discussió) 19:15, 15 feb 2008 (CET)

Crec que un inici adequat seria:

Zant (ザント Zanto) conegut com a Usurper King (Rei Usurpador), Twilight King (Rei de les Ombres) o King of Darkness (Rei de la Foscor) , és el principal antagonista del videojoc...

80.31.233.222 (discussió) 19:44, 15 feb 2008 (CET)

Imatges

Hi ha un nombre excessiu d'imatges no lliures, moltes de les quals iŀlustren ben poca cosa. Per altra banda també hi he trobat alguna falta, un excés de paraules en castellà i trobo que els enllaços no estan gaire ben distribuïts. --SMP​·d​·+ 20:03, 20 feb 2008 (CET)

Tinc varies coses afegir sobre les imatges. Sobre les imatges no lliures, es comprensible què sigui no lliures. No trobaràs cap imatge lliure del personatge Zant. A més a més, no se quin mal hi veus que siguin no lliures. No està especificat quin tipus d’imatges tenen que dur els de AdQ (es a més, els articles de qualitat no requereixen imatges). Sobre lo que dius que il•lustren poca cosa no ho veig enlloc. L’imatge principal (la de dalt de tot a la dreta del article) pertany al artbook oficial de Twilight Princess.

Les demés són capturas de pantalla, casi totes fetes per mi. He fet les captures de pantalla just en el moment que necessitava les descripcions del article i els seus adaptats (per exemple: d’imatge en que Link està lluitant contra Zant es normal que estigui en la secció de Batalla contra l’enemic final no?). I finalment només em queda dir que no veig el perquè de la teva objecció en l’apartat d’imatges en la avaluació si només dones aquests arguments. --Zant (discussió) 20:59, 20 feb 2008 (CET)

Zant, perfavor, enten una cosa, el fair-use ha passat a la història i la Fundació Wikimedia ya esta retirant les imatges no lliures, per passar a sol acceptar imatges lliures, que és el que pertoca en una enciclopèdia lliure. I quan voti el meu vot serà negatiu en l'apartat d'imatges ,però es que no es un apartat necessari per ser distingit!--KRLS , 23:50, 20 feb 2008 (CET)
Ja. Ja és nota com o està traient la Fundació Wikimedia les imatges fair-use. Sobretot a una Wikipedia amb un més de un milió d’articles. A més, que no o entenc i no o entendre mai aquesta política que os guía a tots aquells que esteu en contra de les imatges no lliures. És que a cas o fan algún mal o fan mal al projecte? Jo diría que no. No es per tant. Simplement os fan nosa o agonía i no sabria del tot el perquè. Per què os pregunto jo? Per què no son lliures? Com ja e dit abans aquest no es motiu per ficar a la avaluació de AdQ una objecció, segons el meu punt de vista i segurament dels que tots el que han votat abans que SMP. Això es el que crec jo. --Zant (discussió) 14:25, 21 feb 2008 (CET)

Si no hi ha imatges lliures doncs no se'n posen, això és el que jo penso. A aquest article no li fa falta una imatge de la lluita amb en Link. --SMP​·d​·+ 17:44, 21 feb 2008 (CET)

Si aquest són els teus arguments, els trobo molt pobres. Pregunto: perquè un AdQ no pot tindre imatges no lliures? On ho fica això? No especifica quin tipus d’imatges deuen dure els AdQ. Per lo tant no critiqueu per criticar. --Zant (discussió) 18:08, 21 feb 2008 (CET)
Vejam, donaré la meva opinió sobre el tema. Penso que tots teniu una part de raó. D'una banda, el fair use deixa de ser fair des del moment en què hi ha imatges inneccessàries o excessives. De l'altra, eliminant totes les imatges de fair use estem sent més papistes que el papa, i per por que ens posin una denúncia o per voler ser massa políticament correctes i no enfadar ningú, estem desaprofitant una llei que va ser aprovada precisament per promoure l'accés lliure a la informació. Quin és el sentit de tenir aquesta llei si no l'aprofitem?
És per això que crec que les imatges de fair use no han de ser "per se" un motiu per votar en contra d'un AdQ. El que jo faria seria treure les imatges innecessàries de l'article, i deixar les altres encara que no siguin lliures. Segons la meva opinió, les imatges que caldria treure són:
Això és el que penso jo, llavors ja decidireu què fer. -- Leptictidium (parla mamífera!) 13:16, 22 feb 2008 (CET)
Perquè no constesteu KRLS i SMP? Què passa? Què perquè Lepti tingui la raó se os an passat les ganes de contestar i de difondre la vostra raó amb el fair-use? Ara que ell té la raó però a vosaltres que es teu contra el fair-use os calleu? Quina falta de respecte. Pensava que per lo menys tindrieu el valor per admetre la vostra equivocació. Si tant critiqueu i a sobre sou lo suficientment valents per ficar una objecció amb uns arguments tan pobres i papistes com els vostres, almenys contesteu. --Zant (discussió) 15:07, 24 feb 2008 (CET)
Mira Zant, existeix una cosa que es diu respecte, i crec que no l'estàs de mostrant. Primer de tot tinc la santa convicció dels teus titelles que et van sortir malament, al no haver-te llegit les normes, tot i així això és una acusació molt greu que no puc provar al 100% tot i que s'acosta. Tot i així, segueixo pensant que no es necessari il·lustrat fotografies. Poden ajudar a entendre el text, tot i així no considero que amb les imatges ajudi'n gaire a entendre el text excepte la primera fotografia del Zant que il·lustra el que és, les demés per mi sobren. Tot i així recorda que les imatges no són un requisit indispensable per ser AdQ, tot i que votem en contra l'article pot ser distingit igual. I jo no em centraria en les imatges sinó en millorar el redactar o comprensió.

Perquè ens la em de jugar a tenir una denuncia publicant fotografies en fair-use y no en intentar que la gran empresa ens cedeixi alguna fotografia, on ens autoritzi penjar la fotografia. Jo ho tinc clar. "No al fair-use" --KRLS , 17:12, 24 feb 2008 (CET)

Primer, noi. A mi no m’acusis de tenir comptes titella, que l’únic qui estant faltant el respecte ets tu, i a mi. Qui ets creus que ets per acusarme així? No tens cap prova. A més noi, et diré una cosa sobre el fair-use: aquí a la Viquipèdia esta aprovat. Si tant et fastidia, jo no puc fer-hi res, saps? El que em fa ràbia es que vingueu tu i en SMP a criticar per criticar la meva proposició de AdQ només perquè a vosaltres no os agradi el fair-use.

Per mi en Leptictidium té tota la raó: esteu sent més papistes que el Papa de Roma només amb la excusa de que ens denunciaran per el fair-use. Sabeu que us dic d’això? Què es una tonteria. Si jo mateix en persona veig que les meves imatges creen problemes faré dos coses al respecte: o demanaré algun company que les esborri o demanaré a Nintendo si m’autoritzà a que continuïn en la Viquipèdia. --Zant (discussió) 22:13, 24 feb 2008 (CET)

Sisplau, mantinguem la discussió amb un mínim de respecte i sentit comú, sinó és impossible. S'ha d'entendre que el tema de les imatges és controvertit i s'ha de respectar l'opinió de cadascú. El que cal veure és si és correcte la interpretació de la política que tenim Viquipèdia:Continguts no lliures, especialment en aquest cas els següents punts:
  • la quantitat de material utilitzat està limitat a l'estrictament necessari, en la mesura justa per la finalitat docent.
  • El material complementa significativament l'article on es cita i es comenta, i no té el simple propòsit decoratiu.
Si és correcte, cap problema. Ara bé, el punt 5 de Viquipèdia:Què és un article de qualitat diu "Hauria de tindre imatges situades als llocs adients, amb una descripció, i que siguen de llicència lliure; en qualsevol cas, incloure-hi imatges no és un pre-requisit per a un article de qualitat." S'ha de respectar la valoració que es pugui fer d'aquest punt. --V.Riullop (parlem-ne) 16:36, 25 feb 2008 (CET)
El tema de les imatges, després d'una conversació via msn, entre el Karls i El Zant vam més o menys aclarir l'assumpte i vam arribar a una mena d'acord. Segurament mantindre'm 2 imatges de les 5 o 6 que hi ha sense abusar amb el fair use.--KRLS , 17:39, 25 feb 2008 (CET)