Wolverine

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Fitxa de superheroi
Aspecte
Wolverine cosplay
Publicat per Marvel Comics
Primera aparició Incredible Hulk #180 (Octubre, 1974)
Creat per  ?
DESCRIPCIÓ
Nom naixement James Howlett
Lloc naixement Alberta, Canadà
Parents coneguts
  • John (pare, mort)
  • Elizabeth (mare, morta)
  • Daniel (mort)*
  • avi innominat (mort)
  • Escurçó II (exesposa)
  • Amiko (filla adoptiva)
  • Erista (fill), X-23 (clon)
Ofici Aventurer professional. Exagent secret, exsoldat, ex operatiu de la CIA, exbarman a Madripur
Nom incògnit Wolverine
Altres pseudònims Logan, Llobató, Emilio Garra, Arma-X (X-Weapon), Parche (Patch), Mort (Death), Mutat 9601, Jim Logan, Arma Deu, Experiment X, Arma Chi, Canadà, Agent Deu
Estat civil Divorciat
Alçada 1,60m
Pes corporal 88 kg
Color dels ulls Marrons
Color dels cabells Negre
EN EL COMBAT
Aliances o afiliacions Membre de la Patrulla-X
Base d'Operacions Mansió X
Velles aliances o afiliacions Exmembre d'Alpha Flight, els Genets d'Apocalipsi, els Nous 4 Fantàstics, els Defensors Secrets, el Clan Yashida, Departament H, Departament K, Arma-X, Exèrcit Canadenc.
Col·laboradors Patrulla-X, Nous Venjadors, Nick Fury
Enemics Dents de Sabre, Vermell Omega, Samurai de Plata
Equipament Wolverine posseeix un parell de jocs de 3 grapes retràctils de 30 cm de llarg cada una, allotjades als seus avantbraços i que fa sorgir entre els seus artells mitjançant ordres mentals. Aquestes grapes poden sorgir d'una en una o les tres alhora segons Logan ho desitgi.

Té implantat als seus ossos grans quantitats d'adamantium, un metall de duresa extraordinària. Gràcies a això el seu esquelet és pràcticament indestructible i les seves grapes són capaces de tallar pràcticament qualsevol substància coneguda, depenent de la seva espessor i la força que ell hi pugui exercir. A causa del seu factor curatiu, la presència de l'adamantium al seu cos no interfereix amb les funcions normals dels ossos per generar corpuscles sanguinis.

Poders destacats Wolverine té una força superior a la d'un humà del seu pes i complexió el límit de la qual no ha estat mesurat amb exactitud.

Logan té sentits augmentats més enllà dels límits humans. ||

Font documental * DeFlaco, Tom; Brevoort, Tom; Teitelbaum, Michael; Darling, Andrew; Wallace , Daniel; Sanderson, Peter; Kindersley , Dorling; López , José Luis. La Enciclopedia MARVEL, la guía definitiva de los personajes del universo marvel, 2007. 

Wolverine, o Logan, és un superheroi de Marvel Comics, membre dels X-Men i dels Venjadors (un altre grup de superherois de Marvel). Va aparèixer per primera vegada en l'última pàgina de The Incredible Hulk #180 (Oct. 1974), tot i que la seua introducció formal va ser en el nombre següent per descuit del guionista (#181, Nov. 1974). En la dècada dels 80 i 90, Wolverine va arribar a convertir-se en un dels personatges que més venien de Marvel. Wolverine és també significatiu per ser l'únic còmic de superherois amb un impacte real i adult per a les següents dècades, i va garantir la seua popularitat fins i tot fora dels cercles de lectura de còmics. La subcultura de Wolverine és pràcticament equivalent a la de Spiderman o a personatges molt més reputats com Superman, Batman i Wonder Woman; quelcom que no es pot dir de molts altres superherois creats per Marvel. Una altra dada és que ell és canadenc amb arrels indonèsies.

Els seus Poders[modifica | modifica el codi]

Wolverine, és un mutant amb poders regeneratius que li permeten curar les seves ferides a una velocitat molt superior a la humana i sobreviure a ferides d'extrema gravetat. Certa vegada va sobreviure a un empalament d'espasa que li va travessar el tronc encara que va tardar un mes a recuperar-se i es pensa que fins i tot podria regenerar un membre perdut. Com a resultat del seu factor de curació accelerat el seu envelliment es veu considerablement atenuat i les seves qualitats físiques són la d'un home de mitjana edat en plena forma malgrat comptar amb més de 100 anys. A més li és pràcticament impossible emborratxar-se i les seves defenses neutralitzen tot tipus de verins i drogues que puguin entrar al seu organisme.

Logan té sentits augmentats més enllà dels límits humans. La seva vista li permet localitzar objectes en una distància superior a la dels humans normals. El seu sentit de l'olfacte és també superhumà i li permet reconèixer una persona per l'olor encara que aquesta es trobi amagada. Sol utilitzar aquestes habilitats per rastrejar als seus objectius amb un alt grau de precisió.

Com a mutant, Wolverine es regenera, posseeix sentits i reflexos molt aguditzats com els d'un llop (a causa del llarg període de temps que va viure amb ells, i tres llargues urpes retràctils allotjades a cada avantbraç. Les urpes i el seu esquelet estan recoberts completament per un aliatge de metall molt resistent conegut com a adamantium (el metall més resistent de l'Univers Marvel). És un incomparable mestre de combat que no dubta a usar la seua força letal.

El seu perfil[modifica | modifica el codi]

Entre les dades més curioses de la seua existència podem trobar que té més de 100 anys a causa del seu factor regeneratiu, que es va manifestar junt amb les seues urpes en el ja clàssic tom 1 de la sèrie Origen, on l'impacte de descobrir que havien assassinat el seu pare el va portar a presentar la primera manifestació de les seues habilitats mutants. Açò el va portar a exiliar-se juntament amb Rose, el seu primer gran amor (i desil·lusió), a les pedreres del nord del Canadà on també va trobar el seu primer gran enemic "el Cuiner", a qui li va donar la seua primera pallissa en el torneig del poble (Origen 3). Va ser allí que a causa de les decepcions provocades pel seu gran amor (a la qual assassina per accident), es refugia als boscs del Canadà i seguint a una camada de llops, aprèn a caçar i a sobreviure com un salvatge, aguditzant al màxim els seus sentits. Després d'açò vam poder veure al mutant canadenc on el necessitaren: en la Segona Guerra Mundial va lluitar al costat del Capità Amèrica, (també el vam veure en aquesta guerra lluitant al costat de Zealot en el clàssic ''crossover'' WildCats Xmen. Tots aquests esdeveniments van forjar la personalitat del personatge i li van proporcionar matisos taciturns i solitaris, i al mateix temps unint-lo amb vincles de lleialtat als seus amics (tot i que pocs descobreixen que aquest grunyidor té el seu costat tendre i sentimental).

Wolverine s'ha forjat en la batalla amb coneixements samurais. Al Japó va conrear la seua ment i el seu cos esmolant-los fins al límit humà. Allí va conèixer l'únic amor que li ha correspost: Mariko Yashida, a la qual va perdre també en mans dels Ninja de "The Hand", en la batalla que van tenir al costat de "The Silver Samuray" i Deathstrike; quan Mariko cau enverinada li suplica a Logan que, si l'estima de veritat, la mate utilitzant les seues urpes, L'entrenament al Japó, juntament amb les seues habilitats d'espia, soldat, lluitador, boxejador i guerriller, l'han convertit en un dels homes més perillosos de l'Univers Marvel, com s'esmenta repetidament en alguns dels exemplars d'aquesta signatura.

La seua forma de ser solitària i retreta, afegida a la seua clàssica actitud sobrada i de pocs amics, fan que Logan tinga més enemics que tot el grup de X-Men junt. Ja coneixem els seus inenarrables combats contra Sabertooth (el seu enemic més recurrent i amb qui Logan adora enfrontar-se); no obstant això un enemic no molt conegut però de gran rellevància (com veurem més endavant) és el mutant conegut com a "Ciber". Aquest mutant amb implantes dèrmics d'adamantium als braços, és l'únic ser sobre l'Univers a qui Wolverine té una por oculta. Tant és així que en diverses ocasions ha preferit fugir que tenir una confrontació directa. Tot i que en els còmics no s'ha explorat profundament la relació d'aquests dos, queda clar que Logan té una profunda por a aquest mutant mercenari que va morir a les mans del fill de Cable. En el futur, Logan necessitarà el seu adamantium (perdut en la sèrie Fatal Atratcions a les mans de Magneto), i per a aconseguir-ho Ciber serà brutalment degollado, en un acte excessiu. Això va produir una repugnància tan gran en Wolverine, que va rebutjar el metall ofert que tant anhelava. Són en aquestes ocasions en què Logan ha hagut de decidir què és el correcte, i deixar de banda la seua bestialitat animal, en què més ha hagut de fer ús de les seues habilitats mentals que demostren que la força d'aquest mutant es troba en la seua força de voluntat i en la del seu cor (i també un poc en la seua testarrudesa), més que en el seu poder físic o mutant.

Una de les faccions més interessants del personatge és la seua constant i impossible tasca per recuperar la seua memòria, sense mai arribar a aconseguir-ho. Açò és pel fet que el seu poder curatiu mutant sana també els records dolorosos, fent que en cada oportunitat en què li succeïsca quelcom traumàtic el seu cervell ho oculte per a evitar el dolor.

Història en el còmic[modifica | modifica el codi]

Wolverine va ser creat per LenWein, Herb Trimpe i John Romita Sr. El personatge va ser desenvolupat més complexament per l'escriptor Chris Claremont i l'artista John Byrne en The Uncanny X-Men. Claremont, amb el coescriptor i artista Kevin Smith, van establir importants matisos en unes sèries limitades de Wolverine que van donar lloc a l'eslògan "Sóc el millor en el que faig, però el que faig no és molt agradable".

Wolverine es va unir als X-Men el 1975, i va liderar un nou grup de mutants introduït en Giant-Size X-Men #1. També es va publicar en una sèrie en solitari des de 1988, i ha estat el personatge central en diverses de les sèries d'animació i de les pel·lícules dels X-Men.

El 2006, Wolverine és un membre actiu dels tres equips dels X-Men, és membre dels Venjadors, i es desviu per tots ells amb gran devoció, només comparable al seu amor per Jean Grey. A més de continuar amb les seues sèries, fa freqüents aparicions com a invitat en altres còmics de Marvel. Aquest hàbit de fer la sensació d'estar en totes parts i en cap alhora, s'ha notat tant en els còmics que ha creat com a irònica excusa la seua característica frase "jo només passava per aquí".