Venio Losert

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaVenio Losert

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 juliol 1976 Modifica el valor a Wikidata (47 anys)
Zavidovići Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Alçada191 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciójugador d'handbol Modifica el valor a Wikidata
Esporthandbol Modifica el valor a Wikidata
Posició a l'equipPorter Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip
FC Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Participà en
2012Jocs Olímpics d'Estiu de 2012
2008Jocs Olímpics d'Estiu de 2008
2004Jocs Olímpics d'Estiu de 2004
1996Jocs Olímpics d'Estiu de 1996 Modifica el valor a Wikidata

EHF: 500096
Medaller
Handbol
Jocs Olímpics
Or Atlanta 1996 equip masculí
Or Atenes 2004 equip masculí
Bronze Londres 2012 equip masculí
Campionat del Món
Plata Tunis 2005 equip masculí
Plata Croàcia 2009 equip masculí
Campionat d'Europa
Bronze Sèrbia 2012 equip masculí

Venio Losert (Zavidovići, República Federal Socialista de Iugoslàvia 1976) és un jugador d'handbol croat, guanyador de tres medalles olímpiques.

Biografia[modifica]

Va néixer el 25 de juliol de 1976 a la ciutat de Zavidovići, població situada al Cantó de Zenica-Doboj, que en aquells moments formava part de la República Federal Socialista de Iugoslàvia i que avui dia forma part de Bòsnia i Hercegovina.

De ben petit es traslladà a la ciutat de Slavonski Brod (Croàcia) amb la seva família, d'on obtingué la nacionalitat a la indepèndència del país.

Carrera esportiva[modifica]

Jugador d'handbol en la posició de porter, ha estat membre dels clubs RK Zagreb, Club Balonmano Granollers, FC Barcelona i actualment al Club Balonmano Ademar León.

Va participar, als 19 anys, en els Jocs Olímpics d'Estiu de 1996 realitzats a Atlanta (Estats Units), on va aconseguir la medalla d'or amb la selecció nacional de Croàcia al derrotar la selecció de Suècia. Absent dels Jocs Olímpics d'estiu de 2000 realitzats a Sydney (Austràlia), en els Jocs Olímpics d'Estiu de 2004 realitzats a Atenes (Grècia) revalidà el seu títol olímpic en derrotar la selecció alemanya. En els Jocs Olímpics d'Estiu de 2008 realitzats a Pequín (República Popular de la Xina) va finalitzar en quarta posició, en perdre el partit pel tercer lloc davant la selecció espanyola. En els Jocs Olímpics d'Estiu de 2012 celebrats a Londres (Regne Unit), els seus quarts jocs i on fou l'abanderat del seu país en la cerimònia d'obertura, aconseguí la seva tercera medalla en guanyar la medalla de bronze al derrotar la selecció d'Hongria.

Al llarg de la seva carrera ha guanyat dues medalles de plata en el Campionat del Món d'handbol i una medalla de bronze en el Campionat d'Europa d'handbol.

Enllaços externs[modifica]