Étienne Decroux

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Étienne Decroux (19 de juliol de 1898 a París - 12 de març de 1991 a Billancourt, Somme, Picardia,França) va ser actor, mim, director i pedagog teatral. Format amb Jacques Copeau, va ser una de les figures més influents en la creació i desenvolupament del teatre físic.[1][2]

Reconegut actor de cine i teatre format en l'escola de Jacques Copeau a França, va dedicar la seva vida a la creació d'un teatre on l'actor és el centre i el cos és el seu instrument principal. Autor de nombroses peces, va començar a finals dels anys 60 a ensenyar i desenvolupar la seva tècnica. Molts actors van passar per la seva escola, com ara Jean Louis Barrault, Marcel Marceau, Jessica Lange, Michel Serrault.

Alguns dels seus assistents i estudiants han continuat les seves investigacions i han desenvolupat la tècnica fins als nostres dies. El mim corporal està sent ensenyat en les ciutats més importants de món. N'hi ha escoles a Londres, París, Barcelona, Canadà, etc. A Catalunya hi ha l'escola Moveo, basada específicament en la tècnica Decroux, i l'escola internacional de mim corporal dramàtic, entre d'altres.

Cites[modifica | modifica el codi]

"Allò que caracteritza el nostre món és que està assegut.
El mim corporal s'aixeca, gaudeix representant el món,
ser mim és ser un militant,
un militant del moviment en un món que está assegut."
Etienne Decroux

Filmografia[modifica | modifica el codi]

  • DVD - "Enfin voir Etienne Decroux bouger" Zone 0 /Pal
  • Book - "Le Silence des Mimes Blancs" by D. Dobbels sur l'histoire du mime de Debureau à Decroux (144 pages)only in french.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Through the Body: A Practical Guide to Physical Theatre, Dymphna Callery. Routledge, 2001. ISBN 9781854596307 (anglès)
  2. Physical theatre The Academy Literature and Drama Website (anglès)

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]