Adrian Shephard

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula personatgeAdrian Shephard
Tipus personatge humà de ficció
personatge de videojoc
Context
Present a l'obra Half-Life Tradueix
Univers Half-Life universe Tradueix
Dades
Sexe home
Ocupació soldat
Ocupador Cos de Marines dels Estats Units d'Amèrica
Nacionalitat Estats Units d'Amèrica
Altres
Rang militar Caporal
Modifica les dades a Wikidata

El cap Adrian Shephard és el personatge principal i el protagonista silenciós de Half-Life: Opposing Force, la primera expansió oficial de Half-Life creada per Gearbox Software.

Personatge[modifica]

En Shephard, un cap del Cos de Marines dels Estats Units de 22 anys assignat al Hazardous Environment Combat Unit (HECU) d'Arizona, un dels homes enviats a Black Mesa Resarch Facility per matar als aliens i després silenciar a tots els testimonis, especialment a un científic anomenat Gordon Freeman, el protagonista del videojoc original. No obstant això, després de la "Cascada de Ressonancies", l'Adrian se separa de la seva unitat i intenta lluitar per sobreviure.

A diferència dels altres marines, ell traballa amb els científics i guàrdies, cada vegada més desconfiats, per sortir de Black Mesa amb vida. Aquesta és la raó per la qual mai rep ordres de matar-los. En Shephard i en Freeman van avançant durant el joc, només observen el culminant esdeveniment del joc original. Ell mai al costat o en contra de Gordon Freeman. Sembla que en G-Man té interessos en Shephard, fins i tot abans de l'incident de Black Mesa. Fins tres mesos abans, en Shephard va veure en G-Man durant l'entrenament dels reclutes. En Shepard desactiva la bomba termonuclear dels Black Ops, però en G-Man la reactiva i Black Mesa és destruïda. Al final, en G-Man expressa un grau de respecte per la capacitat d'en Shephard, elogiant-lo per tenir la capacitat d'"adaptar-se i sobreviure a totes les probabilitats de mort" que "el recorden a ell mateix".

En Shephard no apareix ni a Half-Life 2, ni a Half-Life 2: Episode One ni a Half-Life 2: Episode Two, però, tot i així, té un gran nombre de fans, que han jugat a aquests jocs, en Gabe Newell va insinuar que potser algun dia tornaria a aparèixer. En Doug Lombardi va ser entrevistat per Eurogamer i va dir que tot i que Valve no té cap projecte secret sobre en Shephard en aquests moments, els hi agradaria fer servir a en Shephard una altra vegada en el futur. Va afegir que en Shephard va agradar molt als fans i a Valve quan van acabar de jugar a Opposing Force.

Molts es pensen que en Shephard podria ser el protagonista del joc de Valve: Portal que té l'arma principal, la Aperture Science Handheld Portal Device (ASHPD), que té les inicials A.S.H.P.D. - A drian S h e p har d. Tot i així, en Gabe Newell va comentar que és una 'coincidència total' i que en Shephard no apareix en el joc. Això sembla ser veritat, ja que l'únic personatge humà que apareix a Portal és el protagonista femení. És interessant comentar que, al Portal, la pantalla del fons canvia per deixar veure un teclat amb les lletres A, D, R, I, N, S, H, E i una P seleccionada. Aquestes són les lletres que formen el nom del Cap Shephard.

Cal destacar que mentre en Shephard obserbava la teleportació d'en Gordon Freeman a Xen, tenia l'opció de seguir-lo fins al teletransportador abans que es col·lapsés. Tot i així, si feia això, en Shephard acabava veient-lo quan es teleporta a un lloc a Xen uns quants metros més lluny d'en Gordon, abans de caure en mig de l'espai.

Trivia[modifica]

  • Al videojoc per PC, F.E.A.R., un personatge anomenat "Shephard, A." apareix com a personatge i coordinador durant el joc. Això és un possible homenatge a l'Adrian Shephard.
  • A la novel·la de Christopher Brookmyre "A Big Boy Did It And Ran Away" apareix un personatge anomenat Adrian Shephard.
  • Al final del Capítol "El Deber Llama" en Half-Life: Blue Shift, Barney Calhoun oye a dos soldados que están muy ajetreados tirando unos cadáveres en la cloaca. Uno de ellos se queja de Shephard y su equipo.