Anilingus

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Dona practicant el anilingus lèsbic.

L'anilingus (en anglès: rimming o rim job) és una pràctica sexual que consisteix en el contacte entre la boca i l'anus. Aquesta pràctica és també coneguda com el petó negre. Hi ha una variant d'aquesta pràctica, anomenada el colibrí, que consisteix en la inserció de la llengua el més profundament possible en l'anus d'una altra persona. Aquest nom fa referència a la família d'aus que fa servir la seva llengua d'una manera semblant amb la finalitat de recollir el nèctar de les flors.

Riscos per a la salut i prevenció[modifica]

Com totes les pràctiques sexuals, el anilingus té un risc d'infeccions i una manera de prevenir-los. La presència de bacteris, virus o paràsits al voltant i/o dins de l'anus o recte impliquen risc d'infeccions i malalties com a Hepatitis B, cuc intestinal, Clamidia, Papilomavirus humà (PVH), Gonorrea i herpes, entre d'altres malalties de transmissió sexual.[1] Aproximar la boca als genitals immediatament després d'haver-la introduït en l'anus pot provocar l'ingrés accidental de bacteris Escherichia coli ("I. coli") en la uretra, causant una infecció del tracte urinari. El VIH/SIDA no sembla ser fàcilment transmissible a través d'aquesta pràctica, però els experts afirmen que existeix cert risc de contagi.[2] Alguns paràsits poden trobar-se en la femta si es consumeix carn poc cuita. Rastres d'hepatitis A en la femta només són probables si la persona infectada ha menjat aliments contaminats. L'hepatitis C és rara però és possible si el receptor de l'acte presenta sang en l'anus o en la femta.

Si el receptor de l'acte té ferides o nafres obertes en els seus genitals, o si l'executor de l'acte té ferides o nafres en la boca, i fins i tot sagnat de genives, s'incrementa el risc de transmissió de MTS. Raspallar les dents, usar fil dental, curacions dentals recents, o fins i tot ingerir menjars crocantes, com a patates fregides relativament aviat abans o després de realitzar el contacte, també eleven el risc de transmissió, perquè totes aquestes activitats poden causar petits corts en els llavis, galtes i paladar. Aquestes ferides, encara que siguin microscòpiques, augmenten les possibilitats de contreure alguna MTS que pugui ser transmesa oralment sota aquestes circumstàncies. Un contacte d'aquest tipus pot també comportar a infeccions més comunes originades per bacteris i virus que existeixen, envolten i són segregades a la regió anal.

Relació entre VPH (Virus del Papil·loma Humà) i càncer oral[modifica]

Dues dones practicant el anilingus.

En el 2005, un estudi a la universitat de Malmö, Suècia, va suggerir que realitzar sexe oral sense protecció a una persona infectada amb el virus de papil·loma humà podria incrementar el risc de càncer oral. L'estudi va revelar que el 36% dels pacients amb càncer tenia VPH, comparat amb el 1% del grup de control sa.[3]

Un altre estudi recent suggereix una correlació entre el sexe oral i el càncer de gola. Hom creu que això es deu a la transmissió de VPH, ja que el virus ha estat implicat en la majoria dels casos de càncer cervical. L'estudi conclou que les persones que van tenir d'una a cinc parelles a les quals els van practicar sexe oral durant la seva vida van duplicar aproximadament el risc de càncer de gola en comparació d'aquelles que mai ho van fer. Així mateix, aquelles que van tenir més de cinc parelles de sexe oral, van incrementar a 250% el risc.[4]

Prevenció[modifica]

Les persones que pateixen d'infeccions de transmissió sexual poden semblar saludables, per qual l'ús de mesures de prevenció i la realització d'un examen de sang que inclogui serologia és una recomanació universal i amb major èmfasi entre els qui tenen sexe amb major quantitat de persones i amb menors condicions de seguretat. La mesura de prevenció per excel·lència és la barrera de làtex. Aquests dispositius especialment dissenyats per a això o bé pot fer-se retallant un preservatiu.

Referències[modifica]

  1. «Is Oral Sex Safe?». University Health Center at the University of Georgia. [Consulta: 12 octubre 2007].
  2. «What's Rimming?». Columbia University's internet health service. [Consulta: 12 octubre 2007].
  3. «Cáncer oral relacionado con el PVH». medindia.com, 20-11-2005. [Consulta: 12 octubre 2007].
  4. Roxanne Khamsi. «El sexo oral puede causar cáncer de garganta». NewScientist.com news service, 09-05-2007. [Consulta: 12 octubre 2007].