Arts plàstiques

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Les arts plàstiques són les que es plasmen en objectes físics: els edificis (arquitectura), els volums materials (escultura), els colorants sobre una superfície (pintura i altres Belles Arts).

Des del punt de vista dels elements compositius, en l'arquitectura són els espais, en l'escultura són els volums, en la pintura són els colors i les textures, i en el dibuix és la línia o el clarobscur. L'arquitectura i l'escultura necessiten les tres dimensions. La pintura i el dibuix s'han realitzat tradicionalment sobre superfícies planes (teles, paper, cartró, fusta), però les tendències més avantguardistes proposen nous suports per aquestes expressions gràfiques.

Cal tenir present que les arts dinàmiques també es poden representar en objectes físics, però que no són l'objecte artístic en si mateix: per exemple, la música és un art dinàmica (i no pas plàstica) per molt que es pugui representar en una partitura o en un disc, ja que aquests objectes no són la música en si mateixa, la qual només és tal en forma sonora.

Portal

Portal: Arts Visuals

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Arts plàstiques Modifica l'enllaç a Wikidata