Byakko

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeByakko
白虎, Bạch Hổ, 백호 i 白虎 Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipusconstel·lacions xineses
animal mític Modifica el valor a Wikidata
Suzaku Modifica el valor a Wikidata
Xuanwu Modifica el valor a Wikidata
Altres
Part deByakko Modifica el valor a Wikidata
Colorblanc Modifica el valor a Wikidata
Baihu

Baihu (del 白虎 llum blanca) és en la mitologia xinesa un dels quatre monstres divins que representen els quatre punts cardinals[1] Té l'aparença d'un tigre blanc fent referència a l'oest i simbolitza, també, l'element de l'aire.

Origen[modifica]

L'origen de Byakko al Japó, es va veure influït per la mitologia xinesa, igual que les altres tres criatures divines. Els xinesos deien Byakko amb el nom del tigre blanc i construeix un dels quatre símbols de les constel·lacions xineses. A més de representar a l'oest, també és símbol de l'estació de la tardor.

Història[modifica]

Durant la dinastia Han la gent creia que el tigre era el rei de les bèsties. La llegenda diu que quan un tigre té cinc-cents anys, la seva cua es torna blanca. D'aquesta manera, el tigre blanc va esdevenir una classe de criatura mitològica. Es diu que el tigre blanc només apareixia, ocasionalment, si l'emperador governava amb absoluta virtut o si hi havia pau al món. Com que el color blanc dels cinc elements xinesos també representa l'oest, el tigre blanc es va convertir, a la vegada, en un dels guardians mitològics de l'oest.

Altres criatures divines[modifica]

Els tres altres animals que representen els altres tres elements, estacions de l'any i punts cardinals restants, cadascun d'un color característic, són:

Referències[modifica]

  1. «La Mitología Japonesa». Secretos de Argos. [Consulta: 9 gener 2016].