Conservatori de Música de Vila-seca

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióConservatori de Música de Vila-seca
Conservatori de Vila-seca.JPG
Dades base
Tipus entitat conservatori de música
Organització i govern
Seu central Vista-down.png

Modifica dades a Wikidata

L'Escola i el Conservatori de Música de Vila-seca són centres d'ensenyament musical creats des del Patronat Municipal de Música de Vila-seca.[1] L'origen dels centres es remunta a 1974 quan, per iniciativa municipal, es van començar a impartir classes de música a tots els infants en edat escolar. A partir d’aquí es va iniciar l’activitat de l’Escola de Música i, l’any 1978, va ser autoritzada la creació del Conservatori Professional de Música de Vila-seca. En l’actualitat, l’Escola Municipal de Música dóna formació als alumnes de nivell elemental i als alumnes interessats a rebre formació musical no oficial a Vila-seca. El Conservatori de Música imparteix els ensenyaments oficials de Grau Professional d’acord amb la normativa vigent.

Història[modifica | modifica el codi]

Els seus inicis es remunten a l'any 1974, quan per la iniciativa municipal d'impartir classes de música a tots els infants en edat escolar, es crea l'escola de música adreçada a la formación musical especializada dels nens i nenes de Vila-seca. L'any 1978, el Ministeri d'Educació i Ciència, que aleshores era qui tenia les competències en matèria d'ensenyament, va autoritzar la creació del Conservatori de Grau Professional de Vila-seca, atenent a la qualitat de les propostes docents del centre. En aquell moment, el conservatori ja comptava amb un professorat de molt bon nivell, un cor de veus blanques amb projecció internacional (Cor Sant Esteve) i un Curs Internacional que començava a consolidar-se entre els cursos més prestigiosos del país. L'any 1986 es va crear la primera orquestra que, amb el temps, ha esdevingut, juntament amb el Cor Sant Esteve, un dels elements de major projecció del centre.

Oferta educativa[modifica | modifica el codi]

El Conservatori de Música de Vila-seca ofereix estudis de Nivell Elemental a l'Escola de Música i de Grau Professional al Conservatori.

L’Escola Municipal de Música de Vila-seca atén els alumnes de Nivell Elemental. Els alumnes, que hi poden accedir a partir dels 5 anys i fins als 12 anys, reben la formació musical que els permet afrontar la prova d’accés als estudis de Grau Professional. Paral·lelament a la seva formació de llenguatge musical i instrument, participen en activitats de cant coral, d’orquestra i de conjunt instrumental, en aquells instruments que li són propis, i audicions en públic.

El Conservatori de Vila-seca atén els alumnes de Grau Professional d’acord amb allò que estableix la normativa vigent. El centre imparteix, doncs, ensenyaments oficials reglats. Aquests ensenyaments donen dret, després de la superació del darrer curs, a l’obtenció del títol professional de l’especialitat instrumental corresponent. Els alumnes hi poden accedir a partir de la superació de la prova d’accés regulada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’accés pot ser a qualsevol dels sis cursos que té aquest grau. Entre els objectius d'aquest nivell d'estudis, un dels més importants és el d’estimular els joves amb aptituds, interès i talent per preparar-los per cursar els estudis musicals de nivell superior.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]