Daniel Peña Sánchez de Rivera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDaniel Peña Sánchez de Rivera

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1948 Modifica el valor a Wikidata (75/76 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
  Rector de la Universitat Carles III de Madrid
abril de 2007 – abril de 2015
Dades personals
FormacióUniversitat Politècnica de Madrid
Director de tesiJuan Ramón Figuera (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióEnginyer industrial
OcupadorUniversitat Carlos III de Madrid Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralJorge Caiado (en) Tradueix i Eliud Silva (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Daniel Peña Sánchez de Rivera (Madrid, 1948) és doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Madrid, diplomat en Sociologia i Estadística per la Universitat Complutense de Madrid i ITP en Administració d'empreses per la Universitat Harvard. Ha estat rector de la Universitat Carles III de Madrid des d'abril de 2007 a abril de 2015, i en fou reelegit al març de 2011 per un període addicional de quatre anys.[1]

Trajectòria[modifica]

Ha estat catedràtic a la Universitat Politècnica de Madrid, de la Universitat de Wisconsin-Madison i de la Universitat de Chicago. Va ser membre de la Comissió Gestora i vicerector de la Universitat Carles III de Madrid (1992- 1995), on hi és catedràtic.

Ha estat director fundador del Departament de Mètodes Quantitatius de l'Escola d'Organització Industrial, del Laboratori d'Estadística a l'ETSII-UPM, així com dels departaments d'Economia i Estadística i Econometria de la Universitat Carles III de Madrid.

Ha estat director de la Revista Estadística Española i president de la Societat Espanyola d'Estadística i Recerca Operativa, president fundador del Comitè de Mètodes Estadístics en l'Associació Espanyola de la Qualitat i membre del Consell Superior d'Estadística de l'Estat, vicepresident de l'Institut Interamericà d'Estadística i president de European Courses in Advanced Statistics.

Ha publicat catorze llibres i més de dos-cents articles de recerca sobre Estadística, Econometria, Qualitat i les seves aplicacions. Editor associat de diverses revistes internacionals, ha rebut premis de recerca nacionals i internacionals; en 2006 li van atorgar el Youden Prize al millor article publicat a Technometrics, en 2011 el Premi Rei Jaume I d'Economia,[2] i el d'Enginyer de l'any pel Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Madrid.[3]

És membre d'honor de prestigioses associacions internacionals com l'Institute of Mathematical Statistics i l'American Statistical Association.

Obres[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

«Obra de Daniel Peña Sánchez de Rivera» a Dialnet.


Càrrecs públics
Precedit per:
Gregorio Peces-Barba Martínez
Rector de la Universitat Carles III de Madrid

2007-2015
Succeït per:
Juan Romo Urroz
Premis i fites
Precedit per:
Rafael Repullo Labrador
Premi Rei Jaume I d'Economia
2011
Succeït per:
Manuel Arellano