Entrenadors del Reial Club Deportiu Espanyol

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Abans de la dècada dels anys vint, la figura de l'entrenador era pràcticament desconeguda al futbol català. El president o bé el jugador més antic o capità feien les tasques de tècnic i confeccionaven, per tant, les alineacions. Fou a partir de 1922 quan l'Espanyol creà la figura de l'entrenador, incorporant un escocès anomenat Mr. Garry.

Molts dels entrenadors del club van ser homes de la casa, molts d'ells exjugadors, que sovint agafaren el club en situacions difícils. Entre els més destacats podem esmentar Patrici Caicedo, Ramon Trabal, Ricard Zamora, Crisant Bosch, Josep Espada, Julià Arcas, Josep Mauri, Juanjo Díaz, Paco Flores o Mauricio Pochettino.

Pel que fa a nombre de temporades al club i èxits assolits els entrenadors més destacats del club al llarg de la història són: Patrici Caicedo (12 temporades d'entrenador), José Emilio Santamaría (7), Josep Espada (6), Javier Clemente (6), Ricard Zamora (5), Jack Greenwell (4), Alejandro Scopelli (4), José Antonio Camacho (4), Paco Flores (4), Mauricio Pochettino (4), Janos Kalmar (3), José María Maguregui (3), Xabier Azkargorta (3) o Miguel Ángel Lotina (2).

Cronologia dels entrenadors[modifica]

José Emilio Santamaria.
Luís Aragonés.
José Antonio Camacho.
Ernesto Valverde.
Mauricio Pochettino.
Sergio González.

La següent relació detalla cronològicament tots els entrenadors que ha tingut el RCD Espanyol. Entre parèntesis s'indica el nombre de temporades dirigint el primer equip. Els entrenadors substituts fan referència a la darrera temporada de l'entrenador precedent.

Referències[modifica]

  1. «Novedades en el Español». La Vanguardia, 28-11-1935. [Consulta: 6 gener 2012].
  2. «Solé ya no es entrenador del Español». Mundo Deportivo, 09-12-1943 [Consulta: 31 octubre 2011].
  3. «Machín, new coach of the RCD Espanyol of Barcelona». RCD Espanyol, 07-10-2019. [Consulta: 24 octubre 2019].

Enllaços relacionats[modifica]