Diferència entre revisions de la pàgina «Alfred Binet»

Salta a la navegació Salta a la cerca
14 octets eliminats ,  fa 4 anys
cap resum d'edició
m (bot: - en vàries ocasions + en diverses ocasions)
Theodore Simon li demanà a Binet que fos director de la seva tesi doctoral (sobre els nens amb retard mental). Els dos professionals, a l'estudiar els nens deficients d’una escola es varen adonar que els tests creats per Galton i Cattell (el més utilitzats fins aquell moment) no servien per distingir un nen deficient de la resta, ja que es basava en mesures sensorials. És a dir, un nen cec o sord era diagnosticat amb retard mental.
 
Arran d’aquestes troballes, Binet i Simone elaboren nous tests amb mesures basades en processos cognitius complexes (ex: judici, raonament, imaginació…). (Ramon, 2010).
 
Van fer vàries proves amb diferents mostres de nens per esbrinar quins dels ítems funcionaven i, finalment, es van quedar amb 30 proves que fluctuaven de menor a major dificultat. Permetien establir un nivell intel·lectual en funció de l’edat mental. S’ha de remarcar que en aquestes proves no només s’anotaven els resultats finals sinó que també incloïen les conductes que el nen havia realitzat durant la prova.
Usuari anònim

Menú de navegació