Vés al contingut

Microones: diferència entre les revisions

16 octets eliminats ,  fa 4 anys
m (Afegint plantilla:Viccionari-lateral)
 
Els dispositius basats en tubs de buit operen tenint en compte el moviment balístic d'un electró en el buit sota la influència de camps elèctrics o magnètics, entre els quals s'inclouen el [[magnetró]], el [[klystron]], els [[tub d'ones viatgeres|tubs d'ones viatgeres]] (TWT, ''travelling wave tube'') i el [[girotró]].
 
== Aplicacions ==
* Un [[forn microones]] usa un magnetró per produir microones a una freqüència d'aproximadament 2,45 GHz per a la cocció d'aliments. Les microones fan vibrar o rotar les molècules d'aigua, aquesta vibració crea calor que escalfa els aliments. Degut al fet que la matèria està feta essencialment d'aigua, els aliments es poden cuinar fàcilment d'aquesta manera.
* Les microones també s'utilitzen en radiodifusió, ja que aquestes passen fàcilment a través de l'atmosfera amb menys interferència que altres longituds d'ona majors. També hi ha més [[amplada de banda]] en l'espectre de microones que en la resta de l'espectre de ràdio. Típicament, les microones són usades per a transmissió en noticiaris televisats per transmetre un senyal des d'una localització remota és d'una camioneta especialment equipada a una estació de televisió.
Usuari anònim