Usuari Discussió:Vriullop

  Sobre aquest tauler

  Amadalvarez (discussiócontribucions)
  Resposta a «Mapes»
  Annadecorts (discussiócontribucions)

  Hola! Em penso que és a tu que t'he vist amb el missatge "parlem-ne", diria que en comptes de "disc.", i m'ha agadat molt el canvi. Tot i això ara no ho trobo per ensenyar-t'ho. T'ho podria copiar? I, si és així com es fa (si no et complico la vida)? Merci!

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Ho pots configurar a les preferències, desplegant la icona personal de dalt a la dreta. En la primera pestanya de "dades de l'usuari" hi ha una opció "signatura". Hi tinc posat [[Usuari:Vriullop|V.Riullop]] ([[Usuari Discussió:Vriullop|parlem-ne]]), tal com es fa un enllaç amb l'editor de codi. Pots adaptar-ho com vulguis.

  Annadecorts (discussiócontribucions)

  D'acord, gràcies!

  Resposta a «parlem-ne»

  Saps allò de "no he tocat res i abans funcionava..."

  3
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Bon dia. Aquest és el primer pensament mirant un codi que no entenia perquè no funcionava. Si fos cert i ho esbrines, millor, però no és l'objecte d'aquest missatge.

  A la infotaula de geografia política tenia un codi una mica complicat per mostrar el nom de l'alcalde actual (P6) que intentava corregir un error típic que és quan no hi posen prefered i et surt una botifarra de noms històrics. Fa molt de temps em vaig trobar que no sempre era un error, ja que quan un càrrec ha deixat d'existir, no li posaven prefered al darrer, perquè "ja no era" l'actual. Seria normal no mostrar res, llevat en el cas de "estat desaparegut" en que perdíem la informació de qui havia estat el darrer mandatari. Contemplar això va suposar controlar si, en aquests casos, el darrer tenia o no data de finalització (P582). Això estava fet i és el que ha deixat de funcionar, ja que quan la darrera P582 està buida, retorna l'anterior. Fins aquí la detecció i causa de l'error.

  Ara tinc una proposta de canvi de codi i funciona però abans d'implantar-la et volia preguntar si et ve al cap altra forma de preguntar-li al wikidades que no em faci tenir un codi una mica difícil d'entendre per futures generacions.

  A Especial:PermanentLink/30597935 tens la cronologia dels viaranys fets per saber quan està buit el qualificador P582 del valor actual si, a més, no l'han posat com a prefered. La solució està al darrer cas, però he deixat tota la cronologia perquè vegis també allò que no m'ha funcionat.

  Salut !

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Hi ha afegit una prova més. Per omplir forats uso un OR amb la instància que se suposa que sempre existeix. L'ordenació d'un valor que comença per Q sempre anirà després dels números. No deixa de ser un pegat. Trobo a faltar una opció defaultx. Hi he afegit a tablesort una segona columna per si hi ha més d'un valor buit, mai se sap.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Bé, de fet és el que he intentat afegint el P580 que no el vull per res, però sé que hi és.

  El problema apareix quan al rowformat només deixes la P582. Està buida i vull que em retorni NULL tal com fa el primer cas, el que té el prefered ben posat, precisament perquè, als meus efectes, vol dir "el darrer valor està ocupat per algú i està en actiu". Amb el rowformat que has posat s'obté una resposta similar al darrer cas meu abans de posar-li un str split per descartar la P580 i agafar només la P582.

  No t'amoïnis. És una cas peregrí per resoldre un pseudo-error de dades i ja tenim solució.

  Ja ho documentaré dins el codi pels successors.

  Resposta a «Saps allò de "no he tocat res i abans funcionava..."»
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Em fa una mandra terrible perquè no sé un borrall, però algun dia haurem de pensar en ells.

  Aplicació pràctica senzilla per començar: Mostrar Pronom preferent (P6553) a la infotaula persona.

  Ex.: {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q14198325}} = L485, L43384, L43387 i L9257 Modifica el valor a Wikidata

  A disposar !

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Fet: {{#invoke:Wikidades/proves |claim |property=P6553 |item=Q14198325}} = he (en), li (eo), ri (eo) i il (fr) Modifica el valor a Wikidata

  A comentar:

  • Els lexemes van associats a una llengua. Hi poso sempre el codi de llengua, sense etiquetes ni categories de labels no traduïts.
  • Un lexema es pot representar per diferents lemes. Per exemple, d:Lexeme:L1 està en alfabet llatí i en sumeri, o bé d:Lexeme:L690042 en té tres. Pren sempre el primer lema.
  • Algun codi de llengua pot resultar estrany, tipus pnb-x-Q113156747 per panjabi occidental amb d:Q113156747. Queda pendent si cal algun tractament.
  • És una funció nova, sense aplicació d'opcions habituals de filtres ni formats. L'únic que funciona és formatting=raw.

  Una altra qüestió és com usar aquesta propietat. La veig molt anglocèntrica. Molts valors estan posats segons la intro d'enwiki. Si diu "she was..." doncs li claven "she" independentment de la llengua del biografiat. En català no hi ha aquesta necessitat gramatical de saber el pronom, diem "va ser..." i avall. O bé s'aplica un filtre segons diu l'Amir en el darrer comentari d:Wikidata:Property proposal/personal pronoun (que no es pugui deduir de P21), cosa difícil d'aplicar en diverses llengües, o bé caldrà pensar en un filtre de valors amb referències vàlides.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Merci per la feina i la investigació.

  Ara mateix hi ha un viquiprojecte que em va donar la idea. Preguntaré si hi ha una translació (no necessàriament traducció) dels pronoms que la gent s'assigna en anglès a les versions en català que s'estan inventant. Després faig proves.

  T'informo.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  tornant a mirar-ho, dius que els lexemes van associats a una llengua; tenen un lexema equivalent en altra llengua?. Vull dir, en el cas de l'exemple, sembla com si el versionat idiomàtic del pronom fos una elecció de l'item (de la persona). Com si poguessin voler ser he (en) i elle (fr), la qual cosa em semblaria d'una extravagància peocupant.

  És així ?

  Vriullop (discussiócontribucions)

  En teoria hauria de ser una elecció personal. En l'exemple està referenciat a https://mastodon.social/@timsk on hi ha una caixa amb llengües i pronoms. En altres casos, com et deia, és pura deducció extreta de textos.

  Els lexemes tenen traduccions. A d:Lexeme:L485 ho pots veure. Problema 1: depèn de l'accepció, hi ha L485-S1, L485-S2 i L485-S3. Problema 2: hi ha molt poqueta cosa en català. Hi ha pocs lexemes en català, poques traduccions d'altres llengües i poques definicions d'altres llengües. La traducció "he = er (male person previously mentioned or implied)", tot i que no ho digui ni ho sembli, és la traducció en alemany.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Val. Llavors, més endavant quan tinguem més poblat de lexemes en ca, semblaria lògic poder filtrar per la llengua pròpia, si existeix, o mostrar-les totes, en cas contrari. Però de moment, no ens precipitem.

  Merci

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Hola. Aquí ja ha aparegut la demanda abans que demanés opinió. Segons sembla només cal mostrar la versió de "lang" i si no en té, no es mostra res. Esperem en tot cas, la resposta. De mentre he copiat la {{Lexeme}} de WD. És l'equivalent a la {{Q}} per documentar o fer servir en discussions. Per recuperar el text i la llengua invoca el d:module:lemma que no sabria copiar-lo perquè invoca al module:wikidata d'allà, que ves a saber que fa.

  1. Podries fer-li un cop d'ull i emular la funcionalitat amb el nostre Wikidades, o a banda, si ho prefereixes.?
  2. Segons el que sembla, caldrà que la recuperació sàpiga atendre list=lang (o similar) per filtrar.

  Ja em dius, Bona nit !

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Fet i en viu, és una funció nova que no interfereix en res:

  • {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q113493828}} = ella (es), elle (es), elli (ca) i ella (ca) Modifica el valor a Wikidata
  • {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q113493828 |list=lang}} = elli (ca) i ella (ca) Modifica el valor a Wikidata
  • {{#invoke:Wikidades |claim |property=P6553 |item=Q113493828 |list=lang |lang=es}} = ella (es) y elle (es) Edit the value on Wikidata

  Per la plantilla lexeme ho he afegit a Mòdul:Wikibase, funció getLemma. Segueix els mateixos criteris: només el primer lema i amb indicació de llengua. Si ho veus útil ho pots traslladar a la plantilla lemma, ara oculta.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Molt bé. Ja està a infotaula persona. ex.:Adnaloi Vila. Potser la llengua no s'hauria de mostrar quan es demani list=lang, ja que només pot sortir la pròpia i es veu una mica redundant. Una altra cosa. Voldria assegurar que tenen referència. Com faig per saber si wikidades m'ho ha retornat ? De moment, vaig tirant.

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Ok, ho havia pensat i després m'ha passat per alt. Quan lang és la del wiki doncs no caldria.

  Un suggeriment, la conjunció sembla millor "o" en lloc de la "i" per defecte.

  Filtrar per refs és una qüestió vella que em temia que sortiria algun dia. A l'anglesa ho tenen de bon principi, i activat per defecte. Sembla més complicat que els lexemes perquè ha de ser un filtre a posteriori, quan ja té el valor i la referència. Bé, és qüestió d'un cert temps de concentració. Va bé igual que l'anglesa? Amb opció onlysourced=<yes/no> booleà.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Ja li canvio jo la conjunció.

  El filtre amb la lògica de l'anglesa sembla suficient.

  De fet, podem tenir una referència que sigui una inutilitat i ens l'haurem de creure igual. Vull dir, més enllà de la selecció que ja fas ara de saltar-se els importat de i coses així.

  Vriullop (discussiócontribucions)

  M'has agafat en bon moment. Com que he hagut de remenar les referències en diversos punts, caldria provar-ho amb diferents combinacions de paràmetres references i onlysourced, amb diferents valors dels paràmetres i en diferents situacions a Wikidata. Les proves prèvies que he fet han acabat funcionant amb alguna dificultat, i sempre hi ha casos que es poden escapar. Tots dos interpreten "no", "false" i buit "", com a valor "false" per defecte. Qualsevol altra cosa és "true". A més, references també accepta un valor numèric com a límit de resultats.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Lo del límit de referències, Ja hi era, oi?.

  Seria:

  • references=Y + onlysourced=Y >>> només vull valors referenciats i mostres les refs.
  • references=Y + onlysourced=N >>> vull tots els valors i mostra referències, si n'hi ha
  • references=N + onlysourced=N >>> vull tots els valors sense mostrar refs.
  • references=N + onlysourced=Y >>> només vull valors referenciats sense mostrar-les

  és això ?.

  Per tant, si no fem servir onlysourced, tot funcionarà com fins ara, o el que és el mateix, els valors=N no alteren res ni en references ni en onlysourced.

  Per cert, li he posat l conjunction = o, a mà, perquè no he sabut trobat la magicword similar a mediawiki:And. Saps quina és, si n'hi ha?.

  Provaré.

  Vriullop (discussiócontribucions)
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Ho tens en /proves o en live ?

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  ja he vist. En proves. He provat les 4 funcions i va correctament.

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Actualitzat, afegint també evitar la llengua local en lexemes quan s'usa list=lang.

  Per cert, jugant amb els lexemes, mira aquesta prova, per si algun dia fa falta jugar amb Llengua materna (P103): {{#invoke:Wikidades|claim| item=Q3052772| property=P6553| list=lang| lang={{#invoke:Wikidades|claim| item=Q3052772| property=P103| qualifier=P103/P218| formatting=table| colformat1=label| rowformat=$1| editicon=no}} }} = il (fr) Modifier la valeur sur Wikidata

  Amadalvarez (discussiócontribucions)
  Resposta a «Lexemes»
  Capsot (discussiócontribucions)

  Espere que et vaja tot molt bé! Probablement ja ho saps però vull insistir-hi/emprenyar i convidar-t'hi personalment, organitzem gràcies a Frank/Flamenc i membres d'Amical Wikimedia (la nostra entitat que es farà càrrec de les despeses de transport i àpat), una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI). Espere que pugues venir-hi, ens faria goig poder comptar amb la teua presència!:) Ja ens ho comentaràs, molt bona setmana i tant de bo continues editant molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

  Resposta a «Bon dia Vicenç»
  Jmarchn (discussiócontribucions)

  Hola!

  M'he adonat que el mòdul falla en la captura dels valors de wikidata. Em pensava que era per un problema d'actualització. He actualitzat el mòdul i l'he repassat des de la versió anglesa, però continua sense funcionar correctament (ara amb la versió nova, funciona igual de malament). He provat el mateix codi a en:Module:Infobox gene/sandbox i funciona perfectament.

  Ho pots comprovar a Tiroglobulina (comparant amb en:Thyroglobulin), a la nostra Viquipèdia no llegeix ni el nom, ni el Patró d'expressió d'ARN, ni els Ortòlegs...

  No sé si tindràs temps o ganes per tal de mirar d'arreglar-ho.

  Moltes gràcies!

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Special:Diff/30519069. No és bona idea treballar amb els labels, són variables per llengua i per qualsevol edició a Wikidata. És més estable el Qid. N'he vist algun altre marcat *lclz* i que pot afectar, per exemple a la línia 2783.

  Resposta a «Mòdul:Infotaula gene»
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Hola, fa temps que no ens trobem. Això no és un bon senyal.

  Tot bé ?.

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Va tot bé, pots estar tranquil.

  Resposta a «Com anem?»
  Jmarchn (discussiócontribucions)

  Quan es passa per sobre d'un enllaç apareix una finestra emergent amb una (generalment) foto i l'inici del text de l'article de l'enllaç. Això també es pot veure en {{OSM Location map}} quan es clica un element etiquetat amb un número i pel qual l'editor n'ha definit el contingut (foto, text, etc.).

  Llavors la qüestió és: No seria possible crear una plantilla i/o mòdul que permetessin reproduir aquest efecte per a un enllaç, i que aleshores el pogués afegir modificant convenientment el mòdul d'un mapa amb enllaços?. Concretant i exemplificant en un mapa com el que apareix al final de l'article de Calella, del qual voldria que aparegués una foto pels enllaços que no disposen d'article, però sí enllaç a Commons, un cas d'aquest mapa seria el Parc Dalmau.

  D'entrada entenc que pot ser molt complex i potser, si ho sabries fer, comportaria molt de temps que no disposes. Moltes gràcies.

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Aquesta finestra emergent és una funció del Mediawiki, opcional a Especial:Preferències/Aparença/Preferències de lectura. No és cap peça que puguem manipular. Alternativament, hi ha el giny "navegació mitjançant menús emergents". Aquest giny té dues diferències pel que fa al tractament d'imatges: 1) no mostra la imatge de la infotaula via Wikidata, només imatges definides explícitament a l'article; 2) si s'enllaça a una imatge llavors mostra la pàgina de la imatge.

  He fet una prova. Amb el giny activat (de fet tinc les dues opcions desactivades) canvio [[:c:Category:Parc Dalmau|Parc Dalmau]] per [[:File:24 Parc Dalmau (Calella), escales del Pati de l'Ós.jpg|Parc Dalmau]].

  És a dir, "reproduir l'efecte page previews" sí que es pot fer amb javascript, però no es pot substituir. El que es tractaria és demanar a Phabricator que mostrés també un enllaç a una imatge. No ho he trobat a phab:project/view/765/, i em temo que no ho considerin un use case rellevant.

  Resposta a «Finestres emergents»
  CarlesVA (discussiócontribucions)

  Bon vespre. De tant en tant miro d'anar completant les plantilles lang-xxx, que permeten escriure noms en altres llengües i alfabets i marcar-ho. L'última plantilla que he creat és la del mandeu clàssic (plantilla:lang-myz), però no aconsegueixo que funcioni (o com a mínim no em funciona a mi, que també podria ser). La plantilla funciona, però no la visualitzo. Crec que es deu a que no tenim assignat/reconegut l'alfabet mandeu, que és un alfabet derivat del siríac. Vaig incorporar en el mòdul:Llengua/taula, el codi myz, amb l'script Syrc, però en intentar canviar-lo per Mand (que és el codi de l'alfabet mandeu), el modul no el reconeixia. Bé, la veritat és que navego una mica, amb tots aquests temes. Tu, que em sembla que d'aquest tema n'entens, t'ho podries mirar, a veure si el problema està en el meu navegador, o en la viquipèdia catalana...? Gràcies!

  Vriullop (discussiócontribucions)

  A Mòdul:Llengua/script faltava la definició Mand. De fet no està documentat tot plegat. Ara no dóna error, però les fonts depenen del navegador, especialment en scripts rars amb poques opcions de font-family. Amb Windows no ho veig bé, ni Firefox ni Chrome. En canvi, amb mòbil Android i Chrome ho veig bé.

  CarlesVA (discussiócontribucions)

  Sí, amb Windows i Chrome jo tampoc ho veig bé, i en canvi al mòbil Android amb Chrome sí. Això de les fonts rares té un punt de misteri. L'important és tenir aquestes fonts definides, i després acceptar que dependrà de l'usuari que ho pugui veure o no. Gràcies!

  Resposta a «Mòdul:Llengua/taula»
  Isidre blanc (discussiócontribucions)

  Bona tarda-nit, Vicenç: mira't aquesta edició, si us plau. En veuràs altres en aquesta mateixa llista. És un sistema que utilitza l'Enric per substituir fotos: canvia la foto a WD i treu la que hi havia a la llista de monuments. Com que la llista, si no té foto, la treu de WD, el resultat és el mateix que si hagués canviat també la foto a la llista. Hi veus alguna pega? Jo no n'hi sé veure cap. Inclús he pensat que, quan categoritzo, no cal afegir el nom del fitxer a les llistes si ja figura a WD. Ja em diràs que et sembla.

  Vriullop (discussiócontribucions)

  Hi ha avantatges i inconvenients. És evident que és més fàcil mantenir-ho a un sol lloc. Inconvenients: no es detecta en les estadístiques, hauria de modificar el bot, no sé com, però ja fa un temps que no les actualitzo i potser no cal. Tampoc es carrega a la base de dades WLM, que s'extreu de les llistes, i des d'on es van generar diverses eines. Potser tampoc cal si no s'usen aquestes eines ni fem ja concursos. A més, si hi ha un canvi de foto a Wikidata no apareix en el seguiment d'una llista. Per últim, a vegades la foto més representativa, a Wikidata o a un article via infotaula, no és la millor foto per una llista on la mida és més petita i on ens centrem més en l'arquitectura.

  En conclusió, ara per ara m'és igual. En principi feia un seguiment de Especial:Enllaços/Plantilla:Rastreig/monuments/wikidata (llistes amb imatges de Wikidata) on hi detectava coses rares. Ha arribat a un punt en què ja no sembla una feina productiva si no hi ha problemes reals.

  Isidre blanc (discussiócontribucions)

  Si l'única avantatja és un més fàcil manteniment, continuaré posant una foto al camp "imatge =" de les llistes de monuments, que per alguna cosa hi és. Si s'ha esborrat, l'hi tornaré a posar. Val més treballar sobre segur.

  Isidre blanc (discussiócontribucions)

  He acabat la categorització de les fotos de monuments que acostumo a fer, sistemàticament, cada any, passat el mes de setembre. Vull deixar constància de la gran ajuda que em proporciona l'aplicació Especial:Enllaços/Plantilla:Rastreig/monuments/wikidata que em permet localitzar fotos i coordenades que són a WD però no a les llistes ni a la categoria de "Cultural heritage..." Aquestes fotos es quedarien sense categoritzar. I cada vegada n'hi ha més, perquè els editors s'han acostumat a posar les fotos només a WD. També detecta altres anomalies que cal corregir.

  Resposta a «Edició enginyosa»