Invisible Stripes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaInvisible Stripes

George Raft a la pel·lícula Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióLloyd Bacon Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióHal B. Wallis i Jack Warner Modifica el valor a Wikidata
GuióWarren B. Duff Modifica el valor a Wikidata
MúsicaHeinz Roemheld Modifica el valor a Wikidata
FotografiaErnest Haller Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJames Gibbon Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFirst National Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros. i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1939 Modifica el valor a Wikidata
Durada78 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color i en blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama, cinema de ficció criminal, cinema de presons i pel·lícula basada en una obra literària Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0032636 Filmaffinity: 482226 Allocine: 115728 Rottentomatoes: m/invisible_stripes Letterboxd: invisible-stripes Allmovie: v96709 TCM: 79374 TV.com: movies/invisible-stripes AFI: 5098 TMDB.org: 80196 Modifica el valor a Wikidata

Invisible Stripes és una pel·lícula criminal estatunidenca de 1939 de la Warner Bros. i protagonitzada per George Raft com un gàngster que no pot anar lliurement després de tornar a casa des de la presó. La pel·lícula va ser dirigida per Lloyd Bacon i també compta amb William Holden, Jane Bryan i Humphrey Bogart. El guió de Warren Duff es basava en la novel·la homònima del director de presons Lewis E. Lawes, un fervent croat per la reforma penitenciaria.

Argument[modifica]

Un exconvicte que vol ser honest té dificultats per intentar reintegrar-se a la societat mentre està en llibertat condicional.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula va ser originalment pensada per ser protagonitzada per James Cagney i John Garfield. Raft va substituir a Garfield.[1] Holden va acabar substituint Cagney. Raft acabava de signar un contracte a llarg termini amb Warner Bros.

Durant una escena de baralla, William Holden va colpejar accidentalment George Raft i li va causar un tall.[2]

Raft i Bogart van fer una altra pel·lícula junts l'any següent, el gran èxit de Raoul Walsh La passió cega, de nou protagonitzada per Raft i Bogart va ser quart lloc (darrera de Raft, Ann Sheridan i Ida Lupino) en un paper secundari.

Bogart i Holden van tornar a treballar junts quinze anys més tard a Sabrina, amb Audrey Hepburn .

Recepció[modifica]

La pel·lícula només va tenir un èxit menor.[2]

Reacció crítica[modifica]

Time Out Film Guide anomena Invisible Stripes "Una història completament predictible de les tribulacions d'un exconvicte".[3] Una crítica de New York Times de 1940 comentava la inusual manca d'escenes de presó a la pel·lícula. "Apressem-nos amb tota la gratitud a afegir que Invisible Stripes és una pel·lícula de la presó en la qual les ratlles són molt menys visibles del que és habitual, la major part de l'acció es deixa en llibertat condicional a l'exterior sota la custòdia capaç de George Raft, Jane Bryan, William Holden i Humphrey Bogart. No hi ha escenes de molí de jute, ni guàrdies d'assetjament, ni una gran seqüència de fuga de la presó; de fet, no entenem per què han commutat de sobte la nostra condemna de la durada habitual de la pel·lícula per un breu preludi de presó, un simple exercici de graduació al principi: bon comportament, potser".[4]

Notes[modifica]

  1. «NEWS OF THE SCREEN». New York Times, Mar 6, 1939.
  2. 2,0 2,1 Everett Aaker, The Films of George Raft, McFarland & Company, 2013 p. 88.
  3. Time Out Film Guide review
  4. Frank S. Nugent «THE SCREEN; David Niven Plays an Unruffled 'Raffles' at the Roxy --Strand Shows 'Invisible Stripes'--New Pix Film». , January 13, 1940.