Laephotis robertsi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuLaephotis robertsi Modifica el valor a Wikidata
Període
Recent
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreChiroptera
FamíliaVespertilionidae
GènereLaephotis
EspècieLaephotis robertsi Modifica el valor a Wikidata
(Goodman, Peter John Taylor, Fanja Ratrimomanarivo i Steven R. Hoofer et al., 2012)
Nomenclatura
ProtònimNeoromicia robertsi Modifica el valor a Wikidata
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Laephotis robertsi és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids. És endèmic de Madagascar.[1]

Descripció[modifica]

Dimensions[modifica]

És un ratpenat de petites dimensions, amb una llargada total d'entre 84 i 93 mm, la llargada de l'avantbraç entre 34 i 38 mm, la llargada de la cua entre 31 i 35 mm, la llargada del peu de 6 mm i la llargada de les orelles de 13 mm.[1]

Aspecte[modifica]

El pelatge és llarg i desarreglat. El color general del cos és xocolata fosc, amb reflexos més clars al pit. Les orelles són marró-negrenques i recobertes per llargs pèls a la base de la superfície dorsal. El tragus és falciforme, corbat envers l'interior, amb l'extremitat arrodonida i una cavitat profunda a la base de la vora exterior. Les membranes alars són marró-negrenques. La cua és llarga i inclosa completament a l'ample uropatagi.

Ecolocalització[modifica]

Emet ultrasons de baix cicle en forma d'impulsos de breu durada a una freqüència modulada inicial de 60,3-88,2 kHz, final de 35,5-39,3 kHz i una màxima energia de 39,2-44,3 kHz.

Biologia[modifica]

Alimentació[modifica]

S'alimenta d'insectes.

Distribució i hàbitat[modifica]

Aquesta espècie és coneguda només a dues localitats del Madagascar centre-occidental, a la Província d'Antananarivo i el Parc Nacional d'Andasibe-Mantadia.

Els únics tres individus coneguts foren capturats en una esplanada a prop d'un bosc montà relativament intacte i en una zona agrícola amb diversos bananers.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Goodman SM, Taylor PJ, Ratrimomanarivo F i Hoofer SR «The genus Neoromicia (Family Vespertilionidae) in Madagascar, with the description of a new species» (en anglès). Zootaxa, 3250, 2012, pàg. 1-25.

Vegeu també[modifica]