Lasiurus (ratpenat)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Lasiurini)
Infotaula d'ésser viuLasiurus Modifica el valor a Wikidata

Lasiurus cinereus Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreChiroptera
FamíliaVespertilionidae
SubfamíliaVespertilioninae
GènereLasiurus Modifica el valor a Wikidata
Gray, 1831
Tipus taxonòmicVespertilio borealis
Subgèneres

Lasiurus (grec: 'cua peluda') és un gènere de ratpenats de la família dels vespertiliònids, que conté algunes de les espècies de ratpenats més destacables de Nord-amèrica, incloent-hi L. borealis i L. cinereus.[1] És l'únic gènere de la tribu Lasiurini, inclosa dins la subfamilia dels vespertilionins.

Descripció i ecologia[modifica]

Són animals robustos i d'ales llargues, capaços de volar ràpidament. Algunes espècies volen de dia, especialment quan migren cap al sud a la tardor. L. borealis i L. cinereus sovint volen de dia durant l'hivern.

Les espècies d'aquest grup nien penjant-se de branquillons, sovint amagades entre les fulles dels arbres, en lloc de refugiar-se en coves. Les espècies septentrionals tenen un pelatge especialment espès que les aïlla del fred. Algunes fins i tot migren cap al sud a l'hivern, tot i que nien en llocs bastant frescos.

Taxonomia[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lasiurus
  1. Simmons, Nancy B. Wilson, Don E. & Reeder, DeeAnn M.. Mammal Species of the World: A Taxonomic and Geographic Reference (3rd ed). Baltimore: Johns Hopkins University Press, 2005, p. 312–529. ISBN 978-0-8018-8221-0 [Consulta: 2 octubre 2009].  Arxivat 2012-09-27 a Wayback Machine. (anglès)