Myotis attenboroughi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMyotis attenboroughi Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreChiroptera
FamíliaVespertilionidae
GènereMyotis
EspècieMyotis attenboroughi Modifica el valor a Wikidata
Moratelli, Wilson, Roberto L.M. Novaes, Helgen i Eliécer E. Gutiérrez et al., 2017
Nomenclatura
EpònimDavid Attenborough Modifica el valor a Wikidata

Myotis attenboroughi és una espècie de ratpenats de la família dels vespertiliònids. És endèmic de Trinitat i Tobago, on viu a Tobago i, possiblement, Trinitat. Es tracta de l'única espècie de mamífer coneguda que és endèmica de Trinitat i Tobago. Fou anomenat en honor del famós naturalista anglès Sir David Attenborough.

Era classificat com a part del ratpenat negre (Myotis nigricans) fins que un estudi publicat el 2017 revelà que era una espècie a part. És l'espècie germana d'un clade que conté M. cf. handleyi, M. nesopolus i tres espècies possiblement no descrites de Sud-amèrica i Meso-amèrica. Es distingeix de la resta de Myotis del Carib pel seu crani petit i el fort pendent dels seus ossos frontals.

S'alimenta d'arnes i altres petits insectes voladors nocturns. Nia a coves, els forats als troncs i les golfes d'edificis.[1]

Referències[modifica]

  1. Moratelli, Ricardo; Wilson, Don E; Novaes, Roberto L M; Helgen, Kristofer M; Gutiérrez, Eliécer E «Caribbean Myotis (Chiroptera, Vespertilionidae), with description of a new species from Trinidad and Tobago» (en anglès). Journal of Mammalogy, 98, 4, 2017, pàg. 994–1008. DOI: 10.1093/jmammal/gyx062. ISSN: 0022-2372.