Submyotodon caliginosus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuSubmyotodon caliginosus Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreChiroptera
FamíliaVespertilionidae
GènereSubmyotodon
EspècieSubmyotodon caliginosus Modifica el valor a Wikidata
Tomes, 1859
Nomenclatura
Sinònims
  • Vespertilio caliginosus[1]

Submyotodon caliginosus és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids. Viu a la zona indomalaia.[2]

Descripció[modifica]

Dimensions[modifica]

És un ratpenat de petites dimensions, amb una llargada de cap a gropa de 43–47 mm, els avantbraços de 32,5–34 mm, la cua de 38–39 mm, les potes de 7 mm i les orelles de 13–14,5 mm.[3]

Aspecte[modifica]

El pelatge és llarg, tou i sedós. El color general del cos és negrós, amb les puntes dels pèls dorsals groc-marronoses brillants i les ventrals marró-grisenques. El musell és curt, punxegut i cobert completament de pèls. Dos flocs de pèls llargs s'estenen lateralment per sobre del llavi superior com si fossin bigotis. Les orelles són relativament curtes, estretes i amb l'extremitat arrodonida i una cavitat a la vora posterior a la base a sobre d'un lòbul rodó. El tragus fa menys de la meitat de la llargada del pavelló auricular. El marge anterior és recte, el posterior és corb i té una cavitat distinta a la base. Les membranes alars són de color marró fosc i cobertes de files de petites taquetes clares. Estan acoblades posteriorment a la base dels dits dels peus, que són petits. La cua és llarga i inclosa completament a l'ample uropatagi.

Biologia[modifica]

Alimentació[modifica]

S'alimenta d'insectes.

Distribució i hàbitat[modifica]

La seva distribució s'estén pel nord-est de l'Afganistan,[4] el nord del Pakistan,[4] el Nepal,[4] el Bhutan, els estats indis d'Himachal Pradesh,[4] Assam, Jammu i Kashmir, Jharkhand, Meghalaya, Mizoram, Uttarakhand, Sikkim[4] i Bengala Occidental, així com el centre-sud de la província xinesa del Tibet.

Estat de conservació[modifica]

Aquesta espècie ha estat avaluada per la UICN com a subespècie de Myotis muricola.

Referències[modifica]

  1. Ruedi et al., 2021, p. 2.
  2. Wilson, Don E. (ed.); Reeder, DeeAnn M. (ed). Mammal Species of the World (en anglès). 3a edició. Baltimore: Johns Hopkins University Press, 2005. ISBN 978-0-8018-8221-0. OCLC 62265494. 
  3. Neuhauser i DeBlase, 1974, p. 89.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 Ruedi et al., 2021, p. 10.

Bibliografia[modifica]