Minami (Sapporo)

Plantilla:Infotaula geografia políticaMinami
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 42° 59′ 24″ N, 141° 21′ 12″ E / 42.99°N,141.3533°E / 42.99; 141.3533
EstatJapó
Prefecturaprefectura de Hokkaidō
Subprefecturasubprefectura d'Ishikari
Ciutat designadaSapporo Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població135.752 (2020) Modifica el valor a Wikidata (206,47 hab./km²)
Geografia
Superfície657,48 km² Modifica el valor a Wikidata
Creació1r abril 1972 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Lloc webcity.sapporo.jp… Modifica el valor a Wikidata

Minami o Minami-ku (南区) és un dels deu districtes de la ciutat de Sapporo, Hokkaido, al Japó. El nom del districte vol dir en català literalment "Sud", indicant així la seua posició a la geografia de la ciutat. Minami-ku és el districte més gran de la ciutat en extensió, ja que amb els seus 657,23 km² ocupa el 60 percent del terme municipal de Sapporo.[1] Tot i que forma part de la ciutat, encara avui és una àrea prou verge amb naturalesa i té diversos nuclis de població disseminats.

Geografia[modifica]

Mont Kōseki, des d'Ishiyama.
El riu Toyohira al seu pas per Jōzankei.
El sallent d'Ashiribetsu.
Santuari al barri de Minamisawa.

Minami-ku, com el seu nom indica, es troba a la zona sud de Sapporo, ocupant una gran àrea d'aquesta ciutat. L'àrea total del districte de Minami és de 657,23 km², sent el més gran de Sapporo.[2] Minami-ku és una àrea poc urbanitzada i poblada, conservant grans zones de boscos, muntanyes i llacs que fan de la zona un lloc d'esplai per als ciutadans de Sapporo. Degut a això, al districte es troben fins a 17 muntanyes, inclòs el mont Yoichi, que amb 1488,1 metres és el pic més alt de la ciutat, i el Parc Nacional de Shikotsu-Tōya.[1]

Geogràficament, Minami-ku limita amb els següents districtes i municipis: al nord, amb els districtes de Chūō, Toyohira, Kiyota, Nishi i Teine, tots al municipi de Sapporo i amb els municipis de Chitose, Otaru, Date, Eniwa, Kimobetsu, Kyōgoku i Akaigawa.

Barris[modifica]

Barris del districte de Minami
Nom Nom en japonés Població
Àrea Sud-Oest 南○条西 ???
Moiwa 藻岩山 ???
Moiwa Baix 藻岩下 553
Kawazoe 川沿・川沿町 16.677
Kitanosawa 北ノ沢 4.735
Nakanosawa 中ノ沢 3.432
Minamisawa 南沢 9.937
Kōseki-Kataisha 硬石山 ???
Shirakawa 白川 65
Takino 滝野 73
Sumikawa 澄川 ???
Makomanai 真駒内 ???
Ishiyama 石山 ???
Tokiwa 常盤 ???
Geijutsu no Mori 芸術の森 ???
Fujino 藤野 ???
Toyama 砥山 ???
Toishiyama 砥石山 ???
Masumai 簾舞 4.158
Toyotaki 豊滝 649
Koganeyu 小金湯 ???
Jōzankei 定山渓 1.148
Minami-ku 南区 141.745

Llocs d'interès[modifica]

Història[modifica]

Antiga estació d'Ishikiriyama (Ferrocarril Jôzankei)
Entrada al camp de les forces d'autodefensa a Makomanai

L'àrea on ara es troba el districte de Minami ha sigut ben coneguda des de l'antiguitat per les aigües termals de Jôzankei i per les mines d'Ishiyama. Des del començament de la colonització de Hokkaido, moltes famílies de pioners es van establir a aquesta zona. El 1918 es va inaugurar el ferrocarril Jôzankei, el qual anava des de l'antic municipi de Shiroishi a Jôzankei passant per l'actual zona de Minami-ku. El 1946, després de la Segona Guerra Mundial, les forces d'ocupació estatunidenques van requisar terrenys i masies a la zona de Makomanai per construir unes instal·lacions militars anomenades Camp Crawford.[3]

El 1955 les instal·lacions de Camp Crawford van ser transferides a les noves Forces d'Autodefensa del Japó, les quals van fer més gran aquest camp fent-lo una base seua. El 1969 es clausura la línia del ferrocarril Jôzankei oberta el 1918. El 1972, amb motiu dels Jocs Olímpics d'Hivern de 1972 celebrats a Sapporo, moltes competicions es van dur a terme a Minami-ku i la Vila Olímpica en concret va ser construïda al barri de Makomanai.[4][5] El mateix any, Sapporo es converteix en ciutat designada per decret del govern i s'estableix per llei el districte de Minami o Minami-ku.[3] També el 1972 s'inaugura el metro de Sapporo, obrint-se així les tres estacions amb les quals encara compta el districte. En el passat, la base militar de les forces d'autodefensa va servir com a lloc de celebració del Festival de la Neu de Sapporo, tot i que ara, ja no es fa en aquest lloc.

Política[modifica]

Branca de l'ajuntament del districte al barri de Fujino.
Saló d'actes al barri de Moiwa nord.

L'Ajuntament de Sapporo té una branca a tots els districtes, i entre d'ells, el de Minami-ku. Si bé, aquesta branca municipal i l'estatus polític i administratiu del districte no es pot comparar al dels 23 districtes especials de Tòquio.

Aquesta branca de l'ajuntament de Sapporo presta als veïns del districte de Minami els mateixos serveis que el propi ajuntament, però sense la necessitat de desplaçar-se fins al centre (la seu central de l'ajuntament es troba al districte de Chūō).

A les eleccions municipals de 2019 els habitants del districte de Minami van triar els següents representants a la cambra municipal de Sapporo:[6]

Partit Regidors
Partit Liberal Democràtic PLD
2 / 6
Partit Democràtic Constitucional PDC
2 / 6
Kōmeitō KMT
1 / 6
Partit Comunista del Japó PCJ
1 / 6
Escons vacants
0 / 6

Transports[modifica]

Estació de Makomanai, a Makomanai.

Ferrocarril[modifica]

Bus[modifica]

Diverses companyies privades presten servei a la zona, com Jotetsu Bus, Hokkaido Chuo Bus, Sapporo Bankei i Donan bus.

Carretera[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Minami