Oh Happy Day

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Oh Happy Day (3a temporada) (Àlbum))
Infotaula de programa audiovisualOh Happy Day
Tipusprograma de televisió Modifica el valor a Wikidata
GènereTalent show[1]
DireccióTono Hernandez i Marc Mateu
Productor(s)Mar Gené
GuionistaBeatriz Martinez
PresentadorEduard Farelo (2013-2015), Anna Simon (2017)
JuratSílvia Abril (2013), Pedro Pardo (2013-2014), Guille Milkyway (2013-2014), Elena Gadel (2013), Mone (2014) i Bàrbara Mestanza (2014), Daniel Anglès (2015-2017), Chenoa (2015), Roger Coma (2015), Gisela (2017), Peter Vives (2017)
ProductoraCorporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Veranda
País de produccióCatalunya Catalunya
Llengua originalCatalà
Canal originalTV3 Modifica el valor a Wikidata
Emès aTV3
Primer programa21 de setembre de 2013
Temporades3 Modifica el valor a Wikidata
Episodis45 Modifica el valor a Wikidata

Oh Happy Day és un programa musical de TV3 en què nou grups vocals i corals d'arreu de Catalunya competeixen interpretant cançons per convèncer el jurat del programa.[2][3]

Oh Happy Day és una versió del programa de la NBC Clash of the Choirs, que a Espanya es va emetre a Cuatro el gener de 2008 amb el títol de La batalla de los coros. Un any més tard va ser emès per Euskal Telebista amb el mateix nom que la versió de TV3.[4] En el 2015, la Televisió de Galícia també va començar a emetre una versió del programa amb el mateix nom que la versió catalana. El programa compta amb una aplicació mòbil que permet al públic accedir a continguts exclusius i participar en l'elecció del concurs.[1] També edita un disc amb els millors temes del programa.[4]

El grup vocal DeuDeVeu, que el 2014 va publicar el disc Junts,[5] va guanyar la primera edició del programa. El conjunt coral In Crescendo, que es van unir per participar en el programa, foren els guanyadors de la segona edició celebrada el 20 de desembre del 2014. El grup Quartet Mèlt van resultar guanyadors de la tercera edició del programa. El grup Friendship Sound van ser els guanyadors de la quarta temporada. La gran final de la primera temporada va liderar l'audiència televisiva a Catalunya amb un 19,8% de quota.[6]

Programa[modifica]

Des de la primera fins a la tercera temporada, el programa va estar presentar per l'actor i doblador Eduard Farelo,[7] i s'emetia cada dissabte a les 21.45. En la quarta edició, Anna Simón en serà la presentadora.[1]

En la primera edició el jurat va estar format per l'actriu Sílvia Abril, el director del Cor de l'Orfeó Lleidatà i de la Jove Orquestra de Cerdanyola Pedro Pardo,[8] el músic i líder del grup La Casa Azul, Guille Milkyway, i la cantant i actriu de musical Elena Gadel.[9][10] A la segona edició, es van incorporar les cantants i actrius Mone i Bàrbara Mestanza en substitució de la Sílvia Abril i l'Elena Gadel. L'any 2015, en la tercera edició, els membres del jurat van passar a ser en Daniel Anglès, la Chenoa i en Roger Coma. L'any 2017, en la quarta edició, els membres del jurat seran en Daniel Anglès, la Gisela i en Peter Vives.

Segons la mecànica del programa, es nominen tres corals i una és eliminada la setmana següent, procés que es repeteix fins a arribar a la gran final amb els tres cors que segueixin en joc. Durant la tercera edició del programa, els cors eren nominats i expulsats la mateixa setmana. A la gran final els espectadors voten el cor guanyador entre els 3 finalistes. A més de les actuacions dels cors, cada setmana s'ofereixen en diversos vídeos de seguiment com afronten els assajos del nou repertori que hauran de defensar al programa, es coneix millor la seva població i les històries humanes i personals que hi ha al darrere dels col·lectius de cantaires.

Primera edició (2013)[modifica]

Els càstings de la primera edició van començar l'abril de 2013 i hi van participar més de quaranta cors i grups vocals de Catalunya. A mitjans de juny del mateix any es van anunciar els quatre membres del jurat: Sílvia AbrilGuille MilkywayElena Gadel i Pedro Pardo, així com el presentador, l'Eduard Farelo. Els nou cors seleccionats per participar en aquesta primera edició del concurs van ser Coral·lí, DeuDeVeu, Flumine, Geriona, Gospelians&Gràcia, Messengers, Ol'Green, Singfònics i Tons i Sons.

La primera gala es va emetre per TV3 el 21 de setembre de 2013 aconseguint un 17,8% de l'audiència (459.000 espectadors). Després de 13 gales, la final es va celebrar el 21 de desembre de 2013 amb un 19,8% de l'audiència[6] (558.000 espectadors), guanyant DeuDeVeu aquesta primera edició amb un 37,8% dels vots del públic, quedant en segon lloc Messengers amb un 34,1% dels vots i Ol'Green tercers amb un 28,1% dels vots.

Durant la temporada, el programa va rebre actuacions de convidats com els grups catalans Els Pets i Obeses, l'elenc del musical Sonrisas y Lágrimas o altres formacions corals com The Hanfris Quartet, la Coral Infantil de Saint Marc, o The Georgia Mass Choirs.

Posició Cor Origen

1

DeuDeVeu Barcelona

2

Messengers Barcelona

3

Ol'green Barcelona

4

Geriona Girona

5

Tons i Sons Terrassa

6

Gospelians&Gràcia

(Gospelians de Girona & Cor Gospel Gràcia)

Barcelona / Girona

7

Singfònics Terrassa

8

Flumine Tortosa

9

Coral·lí Barcelona

Segona edició (2014)[modifica]

Vakombà en una actuació a Sabadell.

Els càstings de la segona edició es van celebrar entre maig i juny de 2014. A mitjans de setembre van anunciar que la Mone i la Bàrbara Mestanzasubstituirien a la Sílvia Abril i l'Elena Gadel com a jurats del concurs. Els cors seleccionats per a participar en aquesta edició del concurs van ser Amarcord, Cantabile, Fusions, In Crescendo, Lutiana, MusicVox, Tastet de Gospel, The New Zombies i Vakombà. En aquesta segona edició es va implantar la novetat d'escollir la millor cançó de la nit, un premi donat pel jurat a una de les corals fent-los aconseguir la immunitat a les nominacions durant la setmana següent.

La primera gala es va emetre el 4 d'octubre de 2014 amb un 16,8% de l'audiència (426.000 espectadors). Després d'11 gales, la final es va emetre en directe el 20 de desembre de 2014 amb un 17,9% de l'audiència (472.000 espectadors), guanyant Increscendo amb un 50% dels vots, quedant en segon lloc Cantabile amb un 32,8% dels vots i Amarcord en tercer lloc amb un 17,2%.[11]

Durant les gales, els cors van comptar amb les actuacions d'artistes convidats com Gisela, Marc Parrot, Joan Colomo o Anna Roig.

Posicó Cor Origen Millors cançons

1

In Crescendo Granollers Gales 6 i 7

2

Cantabile Barcelona Gales 1 i 3

3

Amarcord Barcelona Gales 4 i 8

4

Music Vox Esparraguera

5

Lutiana Arbúcies

6

Vakombà Sabadell Gala 5

7

Tastel de Gospel Taradell Gala 2

8

The New Zombies Barcelona

9

Fusions Palamós

Tercera edició (2015)[modifica]

Entre maig i juny de 2015 es van realitzar els càstings per la tercera edició del programa. El juny d'aquest més es va anunciar que en Daniel Anglès, la Chenoa i en Roger Coma substituirien el jurat de les temporades anteriors. També es van implantar canvis en la mecànica del programa. El jurat donaria les seves valoracions a les corals i finalment votaria a través d'uns polsadors. El cor que tingués dos o més micròfons vermells quedava nominat i podia ser expulsat aquella mateixa gala. També es va anunciar la implantació de la figura del coach, un director d'una de les corals participants en edicions anteriors, que ajudaria els concursants durant el seu pas pel programa. Els seleccionats van ser en Gerard Ibáñez (DeuDeVeu), en Marc Sambola (Amarcord) i na Michèle Alderete (Ol'Green). L'última novetat va ser la de repescar un dels cors eliminats durant el programa.

En aquesta edició els càstings finals es van emetre per televisió els dies 19 i 26 de setembre i finalment els cors seleccionats per a participar en aquesta edició van ser 10: 4 18, Còctel, Estoc de Veus, Giovinetto, Jarks, Melòdics, Quartet Mèlt, TNT, Veuscomsí i Wimen.

La primera gala es va emetre el 3 d'octubre de 2015 amb un 16% de l'audiència (410.000 espectadors). Després de 9 gales, la final es va emetre en directe el 28 de novembre de 2015 amb un 22,1% de l'audiència (553.000 espectadors), guanyant el Quartet Mèlt amb un 57,3% dels vots, seguits de Giovinetto amb un 22,6% i Jarks amb un 20,1% dels vots.

Posició Cor Origen Coach Millor cançó

1

Quartet Mèlt Barcelona Gerard Gala 2

2

Giovinetto Puig-reig Michèle Gales 3 i 6

3

Jarks Barcelona Michèle Gales 1, 5 i 7

4 (repescats), 8

Còctel Barcelona Marc

5

Veuscomsí Barcelona Gerard Gala 4

6

TNT Barcelona Michèle

7

Wimen Barcelona Marc

8

Melòdics Barcelona Marc

9

4 18 Barcelona Gerard

10

Estoc de Veus Mollet del Vallès Michèle

Oh Happy Day (3a temporada) fou el tercer disc recopilatori de les actuacions dels concursants d'Oh Happy Day. Gravat en directe des del Plató 1 de Televisió de Catalunya, l'àlbum recull les millors actuacions dins de la tercera edició del concurs per a corals. Els intèrprets de les cançons són els grups 4 18, Còctel, Estoc de Veus, Giovinetto, Jarks, Melòdics, Quartet Mèlt, TNT, Veuscomsí i Wimen. Distribuït per Música Global, va sortir a la venda el 5 de desembre de 2015 amb el diari La Vanguardia.[12]

Quarta edició (2017)[modifica]

El mes de novembre es va anunciar que el jurat el formarien l'actor i director de teatre Daniel Anglès, la cantant Gisela i l'actor Peter Vives. A més, el relleu de l'Eduard Farelo com a presentador l'agafa l'Anna Simon.[13]

Posició Cor Origen Millor cançó

1

Friendship Sound Cornellà de Llobregat, Barcelona Gala 6

2

SoundSix Barcelona Gales 3, 4, 8

3

Not Named Castelldefels, Santa Perpètua de Mogoda Gales 1, 9

4

Obmud Barcelona

5

Le Due Donne[14][15] Barcelona Gales 5, 7

6

Kundala Barcelona

7

Henna Barcelona Gala 2

8

Jukebox Barcelona

9

Loka Linda Castelldefels, Santa Perpètua de Mogoda

10

Acústic5 Barcelona

11

4Gami Girona, Cassà de la Selva, Hostalric

12

Sotavent Barcelona

Temporades[modifica]

Temporada Número d'episodis Dates d'emissió
1 15 21 de setembre de 2013

- 28 de desembre de 2013

2 15 27 de setembre de 2014

- 3 de gener de 2015

3 15 5 de setembre de 2015

- 12 de desembre de 2015

4 15 7 de gener de 2017

- 15 d'abril de 2017

Discografia[modifica]

Audiència[modifica]

Primera edició (2013)[modifica]

Programa Estrenat Audiència
Gala 1 21 Setembre 2013 17,8% / 459.000
Gala 2 28 Setembre 2013 18,5% / 478.000
Gala 3 5 Octubre 2013 10,2% / 261.000
Gala 4 12 Octubre 2013 12,2% / 327.000
Gala 5 19 Octubre 2013 9,7% / 260.000
Gala 6 26 Octubre 2013 12,4% / 343.000
Gala 7 2 Novembre 2013 14,6% / 398.000
Gala 8 9 Novembre 2013 16,9% / 460.000
Gala 9 16 Novembere 2013 16,9% / 519.000
Gala 10 23 Novembre 2013 15,1% / 430.000
Gala 11 (Semifinal 1) 30 Novembre 2013 16,7% / 479.000
Gala 12 (Semifinal 2) 8 Desembre 2013 14,9% / 415.000
Gala 13 (Final) 21 Desembre 2013 19,8% / 558.000

Segona edició (2014)[modifica]

Programa Estrenat Audiència
Gala 1 4 Octubre 2014 16,8% / 426.000
Gala 2 11 Octubre 2014 14,0% / 319.000
Gala 3 18 Octubre 2014 12,2% / 281.000
Gala 4 25 Octubre 2014 14,0% / 393.000
Gala 5 1 Novembre 2014 10,4% / 252.000
Gala 6 8 Novembre 2014 10,1% / 297.000
Gala 7 15 Novembre 2014 11,8% / 320.000
Gala 8 22 Novembre 2014 10,1% / 297.000
Gala 9 (Semifinal 1) 29 Novembre 2014 14,0% / 414.000
Gala 10 (Semifinal 2) 6 Desembre 2014 11,7% / 318.000
Gala 11 (Final) 20 Desembre 2014 17,9% / 472.000

Tercera edició (2015)[modifica]

Programa Estrenat Audiència
Càsting 1 19 Setembre 2015 12,2% / 293.000
Càsting 2 26 Setembre 2015 11,3% / 298.000
Gala 1 3 Octubre 2015 16,0% / 410.000
Gala 2 10 Octubre 2015 13,1% / 315.000
Gala 3 17 Octubre 2015 11,2% / 313.000
Gala 4 24 Octubre 2015 10,7% / 282.000
Gala 5 31 Octubre 2015 11,7% / 244.000
Gala 6 7 Novembre 2015 14,7% / 379.000
Gala 7 14 Novembre 2015 12,9% / 322.000
Gala 8 (Semifinal) 21 Novembre 2015 15,3% / 407.000
Gala 9 (Final) 28 Novembre 2015 22,1% / 553.000

Quarta edició (2017)[modifica]

Programa Estrenat Audiència
Càsting 1 14 Gener 2017 13,5% / 336.000
Càsting 2 21 Gener 2017 9,5% / 252.000
Gala 1 28 Gener 2017 15,6% / 435.000
Gala 2 4 Febrer 2017 11,7% / 307.000
Gala 3 10 Febrer 2017 9,8% / 246.000
Gala 4 18 Febrer 2017 12,4% / 315.000
Gala 5 25 Febrer 2017 14,9% / 363.000
Gala 6 4 Març 2017 11,6% / 271.000
Gala 7 11 Març 2017 12,7% / 302.000
Gala 8 18 Març 2017 12,2% / 299.000
Gala 9 25 Març 2017 11,8% / 284.000
Gala 10 (Semifinal) 1 Abril 2017 13,3% / 343.000
Gala 11 (Final) 8 Abril 2017 10,8% / 235.000

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Romagosa, Esther. «TV3 se suma al concurs musical amb 'Oh Happy Day' per les nits de dissabte». Empordà.info. ACN, 05-09-2013.
  2. «Nou corals competeixen des de demà a l'´Oh Happy Day´ de TV3». Diari de Girona, 20-09-2013.[Enllaç no actiu]
  3. Bracero, Francesc «TV3 estrenará en septiembre el concurso musical 'Oh Happy Day'» (en castellà). La Vanguardia, 12-07-2013.
  4. 4,0 4,1 «TV3 explota "el buen rollo" con el concurso coral 'Oh Happy Day'» (en castellà). La Vanguardia, 20-09-2013. Arxivat de l'original el 26 de juny 2015 [Consulta: 23 setembre 2013].
  5. Palà, Roger «Deudeveu». Enderrock, 224, juny 2014, p. 10.
  6. 6,0 6,1 «La gran final d'"Oh happy day" fa rècord i lidera l'audiència». Televisió de Catalunya, 23-12-2013. [Consulta: 29 desembre 2015].
  7. «Eduard Farelo ('Hay alguien ahí') presentará el concurso musical 'Oh Happy Day' en TV3» (en castellà). Fórmula TV, 16-07-2013.
  8. «Pedro Pardo farà de jurat al concurs musical de TV3 'Oh, happy day'». Cerdanyola.info, 20-09-2013.[Enllaç no actiu]
  9. «TV-3 fitxa Elena Gadel». El Periódico de Catalunya, 16-07-2013.
  10. Busquets, Gemma «Nou concurs musical a TV3 al setembre». El Punt Avui, 12-07-2013.
  11. «Els In Crescendo guanyen la segna edició d'Oh Happy Day». Ara.cat, 21-12-2014. [Consulta: 7 setembre 2016].
  12. «Los ‘Oh Happy éxitos' que no te puedes perder». [Consulta: 10 març 2016].
  13. «Anna Simon presentarà la quarta temporada dOh Happy Day'», 10-11-2016. [Consulta: 12 novembre 2016].
  14. Són el primer grup que abandona el programa, per decisió personal.
  15. «Le Due Donne abandonen "Oh Happy Day"», 25-03-2017.

Enllaços externs[modifica]