Steve O'Rourke

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSteve O'Rourke
Biografia
Naixement1r octubre 1940 Modifica el valor a Wikidata
Willesden (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort30 octubre 2003 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Miami (Florida) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Accident vascular cerebral Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Ocupaciópilot d'automobilisme, agent, mànager Modifica el valor a Wikidata
Esportautomobilisme Modifica el valor a Wikidata
Participà en
24 Hores de Le Mans Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 61c0ae2e-9ebf-4cf5-b24f-1f871ab7d694 Discogs: 1645058 Modifica el valor a Wikidata

Steve O'Rourke va esdevenir el mànager de l'influent grup de rock britànic Pink Floyd després de la sortida de la Syd Barrett el 1968. O'Rourke es va mantenir com a mànager de la banda fins que va morir, negociant de separació de la banda amb el baixista i compositor Roger Waters.

Vida i mànager de Pink Floyd[modifica]

El pare d'O'Rourke, Tommy O'Rourke, era un pescador a les Illes Aran a l'oest d'Irlanda. Va viatjar a Londres per a l'estrena de la pel·lícula documental de Robert Flaherty, Man of Aran, en el qual apareixia com a caçador de taurons. Es va instal·lar a Londres, on Steve O'Rourke va néixer, al suburbi de Willesden.[1]

O'Rourke estudiava per a comptable i va entrar a treballar amb Bryan Morrison Agency, que va esdevenir una part de NEMS Enterprises, com un agent júnior i responsable de llibres de comptes.[1] Inicialment O'Rourke reservava cabriolés per a Pink Floyd, mentre la banda la dirigien Peter Jenner i Andrew King. Quan Pink Floyd es va separar de Syd Barrett el 1968, King i Jenner van romandre amb Barrett, i O'Rourke va passar a ocupar la posició de mànager de la banda.[1] A principis dels 70, O'Rourke va deixar NEMS i va fundar la seva pròpia empresa, EMKA Productions, anomenada així després del naixement de la seva primera filla, Emma Kate (O'Rourke posteriorment tindria una altra filla i tres fills).[1]

Durant la postproducció de la pel·lícula Pink Floyd The Wall, va rebre una trucada telefònica a l'oficina d'Alan Parker, el director cinematogràfic. Era Roger Waters, demanant-li per conèixer-se. A la sortida, O'Rourke no va veure les portes de vidres tancades, i les va esmicolar. Es va tallar profundament. Quan va obrir els ulls, va veure la secretària d'Alan Parker, Angie, retirant-li vidres de la carda. S'acabaria casant amb ella; va ser el seu segon matrimoni, mentre que prèviament estava aparellat amb una senyora simplement anomenada "Linda". Linda va mantenir-se al costat de Steve i de la banda durant els seus anys formatius. Té dues filles i un fill (tots amb Steve), viu a Surrey, i és una terapeuta.

Era un administrador de La Music Sound Foundation i de Nordoff-Robbins Music Therapy.

O'Rourke va patir un accident vascular cerebral i va morir a Miami, Florida, EUA, el 2003. El seu funeral es va celebrar el 14 de novembre de 2003 a la catedral de Chichester de Sussex, Anglaterra, on, com un homenatge, els membres de Pink Floyd David Gilmour, Richard Wright i Nick Mason es van presentar junts en públic per primera vegada des d'octubre de 1994. Van tocar "Fat Old Sun" i "The Great Gig in the Sky", amb el Dick Parry al saxo, mentre seguia el taüt.

L'àlbum en solitari de David Gilmour del 2006, On an Island estava dedicat a la memòria d'O'Rourke (així com a la memòria del mànager de gires Tony Howard i l'arranjador/orquestrador Michael Kamen). El llibre de Nick Mason Inside Out: A Personal History of Pink Floyd, es va dedicar també a O'Rourke.

Altres artistes[modifica]

Altres artistes que van tenir com a mànager a O'Rourke inclouen:

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Steve O'Rourke obituary». Telegraph.co.uk, 05-11-2003. [Consulta: 24 febrer 2012].

Enllaços externs[modifica]