The Great Gig in the Sky

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de cançóThe Great Gig in the Sky
Tipus cançó
Artista Pink Floyd i Clare Torry
Obra The Dark Side of the Moon
Publicat 1 març 1973
Gènere rock progressiu
Discogràfica Reprise Records
Lletra Roger Waters
Música Richard Wright i Clare Torry
Més informació
Metrolyrics the-great-gig-in-the-sky-lyrics-pink-floyd
MusicBrainz Fitxa
Modifica dades a Wikidata

The Great Gig in the Sky és una cançó del grup britànic de rock progressiu Pink Floyd apareguda a l'àlbum The Dark Side of the Moon de l'any 1973.

Guitarra de doble màstil Fender 'Duo 1000' (1962), que David Gilmour comprà a Seattle l'octubre de 1970 by David Gilmour, i es va fer servir per 'Great Gig in the Sky'. Està en exposició a Pink Floyd: Their Mortal Remains

Aquesta peça és una improvisació vocal de Clare Torry, a partir d'una base musical del grup, composta per Richard Wright, que va buscar una veu per a la pista. Es va presentar la possibilitat de comptar amb Torry i aquesta, abans d'enregistrar-la, va rebre l'ordre de pensar en l'horror i en la mort i cantar-ho. Després de l'enregistrament, va sortir i es va excusar pensat que havia cantat molt malament. Amb tot, Torry havia marcat profundament el sentiment i havia donat una molt bona veu a la peça.

Se li van pagar 30£ per la feina d'un diumenge d'enregistrament. Més tard, però, va denunciar Pink Floyd i EMI per cobrar royalties i perquè el seu nom aparegués en els crèdits de la peça, ja que ella s'havia inventat la lletra. Es va arribar a un acord i en el DVD recull P*U*L*S*E ja apareix com a coautora juntament amb Wright.

Lletra[modifica]

A 0:38 : And I am not afraid of dying. Any time will do; I don't mind. Why should I be frightened of dying? There's no reason for it—you've gotta go sometime.

A 3:33 : I never said I was frightened of dying.

Crèdits[modifica]