Taula per la Democràcia

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióTaula per la Democràcia
Logo Taula per la Democràcia.png
Dades bàsiques
Tipus entitat organització paraigua
Història
Predecessor Pacte Nacional pel Referèndum
Fundació 27 setembre 2017 a Museu d'Història de Catalunya
Organització i govern
Seu central Vista-down.png
Afiliacions procés independentista català

Web Lloc web oficial

Modifica les dades a Wikidata

La Taula per la Democràcia és una entitat catalana creada el 27 de setembre de 2017 per agrupar organitzacions socials, sindicals i patronals de la societat civil amb l'objectiu de vertebrar una resposta unitària en la defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, la democràcia i el dret a decidir del poble català.[1] La plataforma es considera com l'hereva del Pacte Nacional pel Referèndum.[2]

Entitats membres[modifica]

Les entitats membres s'integraren en el projecte a diferents ritmes, discernint així entre promotors, impulsors i adherits.[3][4]

Adherits[modifica]

Juntament a les 11 promotores i les 31 impulsores, uns 48 col·lectius s'adheriren a la plataforma, per conformar un total de 90 entitats membres, tant de l'àmbit econòmic, social com polític i cultural.[2]

Manifest fundacional[modifica]

Les entitats socials, sindicals i patronals reunides al Museu d'Història de Catalunya de Barcelona manifestaren:[1][4]

  1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
  2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s'estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l'Estat.
  3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d'una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.
  4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.
  5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.
  6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]