Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Correccions i modificacions Lara Díez Quintanilla

4
Lara DQ (discussiócontribucions)

Hola,

Us passo correccions, especialment d'autoria i d'informació incorrecta.

Gràcies


Lara Díez i Quintanilla

Lara Díez i Quintanilla
Biografia
Naixement (es) Lara Díez Quintanilla

segle xx

Activitat
Ocupació Actriu Dramaturga i directora teatral, psicòloga

Lara Díez i Quintanilla (Lleida, 1985) és una actriu catalana i dramaturga  directora i psicòloga. Fundadora de les companyies La Vocànica LA VOLCÀNICA i Retret Teatre  retreTTeatre. Premi Zapping a Millor actriu de televisió el 2017. Llicenciada en Art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona i en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. És coneguda per les seves interpretacions al programa de sàtira política Polònia, on imita regularment personatges públics com Inés Arrimadas i Anna Gabriel.

Biografia[modifica]

Lara Díez Quintanilla es va interessar ben aviat pel teatre i per la interpretació car ja de petita imitava personatges famosos de la televisió o al veïnat. Des dels nou fins als disset anys, va assistir a l'escola de Zum-Zum Teatre de la seva ciutat natal, dirigida per Ramon Molins i Eduard Muntada.

El 1997 va protagonitzar el seu primer gran espectacle, La Disputa de Marivaux, sota la direcció de Carles Labèrnia, i des del 2003 Va participar en diferents companyies teatrals tant a Lleida com a Barcelona, on s'hi va traslladar el 2006 al 2003. Al mateix temps, va començar a actuar en diversos curtmetratges, i el 2010 va fer el seu debut en el llargmetratge amb la pel·lícula Catalunya über alles!, dirigida per Ramon Térmens, en el paper de de reportera de televisió.

L'any 2009 va fundar la companyia Retret Teatre retreTTeatre amb la qual té ¿? diversos espectacles en gira, com “Háblame de Lorca, Miguel” . El 2014 va protagonitzar diversos episodis de la sèrie de TV3 La Riera, i fundà la companyia LA VOLCÀNICA La Volcànica, juntament amb Bernat Llaberia, amb la qual ha escrit, dirigit i/o interpretat diverses produccions teatrals: L’any dels 30 o la magdalena (Teatre Gaudí, 2015), Amor.com (Microteatres Barcelona, 2016), Notícies del futur (Festival Píndoles, 2016), Jocs perillosos (Festival Píndoles, 2017), Herència abandonada (Teatre Tantarantana, 2018; Sala Beckett, 2020). Ha actuat en diverses produccions teatrals com La noia de la làmpada, escrita i dirigida per Marta Aran (Sala Flyhard, 2017), Teatre per un temps d’emergència. Dirigit per Ferran Dordal a l'Obrador internacional d’estiu, Sala Beckett, 2017. Anna Karenina, adaptada i dirigida per Ivan Padilla (Versus, 2016), La noia de la làmpada (Sala Flyhard, 2017), La noia de la làmpada està escrita i dirigida per MARTA ARAN i Lara Díez Quintanilla la va protagonitzar. Herència abandonada (Teatre Tantarantana, 2018; Sala Beckett, 2020), Lara Díez Quintanilla és autora i directora de la trilogia “El buit de la parcel·la oblidada” formada per Omplint el buit (La Gleva, 2019), Les oblidades (Teatre Akadèmia 2019) i La nostra parcel·la (lectura dramatitzada a la Sala Becket, 2017; Espai lliure del Teatre Lliure, 2020). Ha obtingut el Premi Festival Píndoles dos anys consecutius, el 2016 per “Notícies del futur” i el 2017 per “Jocs perillosos” que també obté el premi Mikro Akadèmia i el Premi Crítica Serra d'Or 2019 2018 per Herència abandonada. També va ser directora i adaptadora teatral de les produccions del Grup de Teatre d'Alfarràs entre els anys 2009 i 2015.

El 2015, Lara Díez Quintanilla va participar fer de doble de llums per a Natalie Dormer a la producció estatunidenca Game of Thrones (a la sisena temporada, gravada parcialment a Catalunya). (Em van oferir fer de doble de llums però de la Natalie Dormer quan feia de figurant però vaig haver de renunciar per poder fer les proves del Polònia) El mateix any, va començar el seu treball com a imitadora i actriu al programa d'humor Polònia de TV3. L'any següent, va començar a actuar rodar algun capítol al programa germà del mateix canal Crackòvia. També ha participat en un episosi de La que se avecina, Derecho a soñar, Si no t'hagués conegut i La Pelu.

És l’autora resident de la Sala Beckett 2020- 2021

Premis[modifica]

·        L'any 2017, Lara Díez va rebre el premi de la televisió catalana Zapping a la categoria de Millor actriu.

·        Premi Crítica Serra d'Or 2019 per Herència abandonada, espectacle escrit i dirigit per Lara Díez

Premi píndoles 2016 notícies del futur

Premi Píndoles 2017 Jocs perillosos

Premi Mikro Akadèmia 2018 Jocs perillosos


Us passo la Bio que estic passant darrerament per si voleu afegir alguna dada que trobeu interessant


Lara Díez Quintanilla, es gradua en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona al mateix temps que es llicencia en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. Més endavant, cursa la formació de “Psicoterapeuta de grups i famílies” pel grup alfa mentre també fa d’oient extern al post grau de guió de Minoria Absoluta a la Blanquerna. Combina la seva formació com a psicòloga treballant amb la Dra. Àngels Vives Belmonte i el Dr. Ignasi Bros en l’observació de grups i completa la seva formació com a actriu i dramaturga amb Pep Armengol, Pablo Messiez, Claudio Tolcahir, Sergi Belbel, Alistair McDowall, entre altres.  

A partir d’aquell moment, combina la carrera d’actriu amb la d’autora i directora teatral.

Creadora de les companyies retreTTeatre i LA VOLCÀNICA amb les que actualment treballa, segons la producció, com autora, directora o actriu.

Els seu darrer treball és “El buit de la parcel·la oblidada”, una trilogia existencialista composada per “Omplint el buit” (La Gleva, maig 2019), “Les oblidades” (Teatre Akadèmia, maig 2019) i “La nostra parcel·la” (Teatre Lliure, març 2020).

Ha obtingut el premi Zapping a millor actriu de televisió al 2017, el premi Píndoles 2017 per la seva peça curta que també interpretava “Notícies del futur”, el premi Píndoles 2018 i el premi Mikroakadèmia 2018 per la seva peça curta que també interpretava “Jocs perillosos” i el premi Crítica Serra d’or 2018 per la seva obra “Herència abandonada” re- estrenada al gener de 2020 a la Sala Beckett on va ser autora catalana a l’Obrador internacional d’estiu 2019.

Actualment treballa com actriu al programa de sàtira política “POLÒNIA” de TV3, forma part del grup Peripècies liderat per Sergi Belbel, com actriu i dramaturga i és l’autora resident de la Sala Beckett.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre @Lara DQ. Gràcies pel missatge, t'agraïm molt que hagis decidit no editar el teu article sota conflicte d'interessos i que hagis expressat les teves correccions aquí. És una mostra de respecte i de comprensió de les polítiques que segur que altres viquipedistes també aprecien.

Dit això, hi he fet diverses millores i retocs en alguns punts que, en efecte, no eren precisos seguint la bibliografia o que eren incongruents. També n'he afegit de nous seguint noves fonts publicades i que estan en la mateixa línia que les afirmacions que fas.

Tot i així, si us plau sigues conscient que a la Viquipèdia som voluntaris i no pas un comitè editorial, i que totes les propostes que proposes impliquen pràcticament refer la biografia a mida i això no és neutral, viable a gran escala si tothom ens demanés el mateix, ni tampoc perquè suposa una inversió de temps que els voluntaris esmercem en les temàtiques que més ens agraden i no per encàrrec; que és el que fa de la Viquipèdia un èxit al cap i a la fi.

Un cop fetes les aportacions perquè estigui més actualitzat, cal esperar que hi hagi nova bibliografia de futur que permeti actualitzar l'article més i millor, i sobretot esperar que hi hagi altres viquipedistes com jo o com el que va iniciar la teva biografia i que el vulguin seguir ampliant. He enllaçat a la pàgina de discussió de l'article aquest fil com a referent de futur. Potser apareixen més editors en aquest fil que vulguin continuar la feina, o potser passarà un temps llarg sense quedar actualitzat. És una de les particularitats de la Viquipèdia, que mai està "prou acabada i completa". Gràcies per la comprensió! :)

176.83.71.44 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la resposta i la feina que feu!

176.83.71.44 (discussiócontribucions)

Una coseta més Mai he signat com Lara Díez i Quintanilla. Si podeu treure la i millor gràcies. Premis: premi píndoles 2016 per notícies del futur. Hi manca. Ja no molesto més, gràcies!! Lara

Resposta a «Correccions i modificacions Lara Díez Quintanilla»