Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Jmrebes (discussiócontribucions)

Pàgina Percy Liza: un usuari que no té cap edició a la Viquipèdia catalana, demana en anglès la supressió de la pàgina perquè la IP és un titella, o això entenc jo. Què cal fer?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Mirant els interviquis:

  • Una colla d'articles molt curts d'aquest futbolista van ser creats iguals per IP semblants.
  • Ara se n'està demanant la supressió immediata en anglès més o menys tossudament.

O sigui, segurament ni el que va fer els articles ni el que en demana l'esborrat coneixen els idiomes dels articles.

Pel que fa a nosaltres, diria que no és un cas de supressió immediata. Veient l'article en castellà i les referències, el nostre és breu però correcte i admissible. Si tinc algun dubte és per si ens calen esborranys de futbolistes, vist el precedent dels creats per Especial:Contribucions/Japan Football, però això hauria de ser una cosa a discutir en una proposta d'esborrat si algú vol començar-la.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Diria que aquest el vaig patrullar jo quan es va crear. Sí que em va semblar estrany que un nano jove d'un club modest tingués tants interwikis, però tampoc li vaig donar gaire importància (Fútbol es fútbol, que deia aquell). Si hi ha algun tractament especial per casos així, feu-m'ho saber, si us plau.

Vriullop (discussiócontribucions)

Si fos un usuari d'aquesta Viquipèdia, saltant-se un bloqueig o usant titelles seria esborrat directe per VP:CSR#G5, independentment que fos un article impecable. És una acció administrativa per aturar un abús. Quan es tracta d'un abús crosswiki és més complicat de valorar, però hi ha precedents confiant en el criteri d'administradors locals. Aquest cas no sé on s'ha discutit ni d'on prové, però crear l'article en 36 versions és clarament un abús amb caràcter promocional. Probablement és m:Special:CentralAuth/Club_Sporting_Cristal blocat en 4 wikis amb titelles m:Special:CentralAuth/Abel2001 i m:Special:CentralAuth/SergioRamirezCastro. Per mi, esborrat immediat.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

A favor del criteri i la justificació d'en @Vriullop; cas difícil.

Paucabot (discussiócontribucions)

Fet!

Vriullop (discussiócontribucions)
Jmrebes (discussiócontribucions)

Algun dia us demanaré 5 cèntims sobre el tema dels titelles, sincerament no ho tinc gens clar com saber si un compte o una IP s'estan fent servir en aquest context i em caldria saber-ho com a possible administrador.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La manera bona és demanar a un checkuser que es miri les dades de les connexions i digui si els diferents usuaris fan servir el mateix ordinador, tot i que no sempre és concloent. Altres vegades el que es veu és un patró de comportament més o menys evident.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per cert, ara que hem encetat les eleccions a administrador estaria bé recordar que tenim les dels checkusers pendents des de fa molt.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Ara per ara no sembla que algú es pugui presentar, no veig que hi ha hagi cap procés d'eleccions obert.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si hi ha candidats no crec que sigui problema obrir les votacions. Com es pot veure a l'enllaç que ens ha passat en Pau és més fàcil obrir les votacions que trobar candidats.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Doncs em proposo, esperant comptar amb l'ajuda de verificadors o ex-verificadors, pot ser força interessant ajudar en aquest sentit. Algú hauria d'obrir la pàgina.

Paucabot (discussiócontribucions)
Jmrebes (discussiócontribucions)

M'estaria bé saber com es desenvolupa aquesta tasca de checkuser per tenir clar si jo seria un possible candidat. Potser algú podria posar-se en contacte amb mi directament per explicar-m'ho.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb Viquipèdia:Elecció de verificadors de comptes d'usuari:

  • Candidats: han de ser voluntaris i complir els requisits per a poder votar. Se suposa que un candidat té

Hi ha més informació a Viquipèdia:Verificador de comptes d'usuari.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Entesos. Soc informàtic de professió, per la qual cosa tinc prou coneixements tècnics sobre xarxes, em referia més aviat a saber quines són les funcions que desenvolupa internament un verificador de comptes d'usuari. Amb aquests enllaços teus ja en tinc per anar estudiant de què va a la Viquipèdia aquesta tasca, gràcies!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Penso que hi ha bons candidats per aconseguir un parell de voluntaris per aquesta tasca. Així a primer cop d'ull, penso en @Joutbis o @Jove pel tipus d'informació de què es tracta i la seva expertesa en àmbit legal/privacitat de dades, però també en @Jaumellecha o @Pcm pel seu bagatge d'edició i perquè són discrets en la interacció amb la comunitat (fet pel qual entenc que valoren encara més la confidencialitat o anonimat).

Joutbis (discussiócontribucions)

Les qualificacions les tinc, si en cal més d'un puc ajudar, sí.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Suposo que aquest tema continuarà en un altre fil sobre eleccions a checkuser, però de moment notifico els checkusers actuals @Góngora i @KRLS per si hi volen dir alguna cosa.

KRLS (discussiócontribucions)

A favor que es parli en un altre fil. Si hi ha gent amb ganes d'assumir la tasca endavant.

Resposta a «Curiosa petició d'esborrament»