Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Potser ja s'ha debatut en el passat, però activar l'espai de noms "Tema" per trobar millor converses arxivades no és possible? Sé que estan arxivades amb un codi alfanumèric, però potser una cerca dins d'aquell espai de noms permetria recuperar-les o trobar-les més fàcilment. Sé que el Flow està discontinuat del tot, però potser un bot que només es dediqués a posar 3 etiquetes a cada tema de les paraules més repetides al títol i arxivar-ho en una pàgina concreta, potser també serviria per tenir un sistema d'hemeretoca senzill i nostrat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb que estaria bé poder activar l'espai de noms Tema a la cerca.

Si no, d'acord que arxivar les converses podria ser una ajuda.

KRLS (discussiócontribucions)

Ja ho vaig dir en el seu dia, però ho repetiré, crec fermament que hauríem de desactivar Flow donat que és una extensió obsoleta. Les pàgines de discussions estàndards estan evolucionant molt (Respon, Nou tema, etc.) i ara és molt fàcil participar. Un dels grans contres del Flow és que no és compatible amb l'APP de la Viquipèdia, cosa que desincentiva la participació. Quedar-se amb una eina discontinuada i no mantinguda és un error tecnològic.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Hi estaria d'acord.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hi estic d'acord. Què passarà amb els fils existents?

KRLS (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Un usuari pot activar i desactivar Flow a la seva discussió via preferències beta. Per a altres pàgines només ho poden fer els administradors, si no recordo malament. Desconec si mai s'ha fet. Carles, pots fer una prova?

Arnaugir (discussiócontribucions)

gràcies, no sabia que venia de preferències beta. Ja m'ho he desactivat, però sembla que 606 usuaris més ho tenen. Definitivament caldria investigar desactivar-lo en pàgines comunitàries, etc.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Jo sense cap mena de dubte demano activar expressament el Flow en totes les Beta als meus alumnes i en les discussions dels viquiprojectes docents.

La usabilitat per campanyes docents que no requereixen un historial o arxiu gaire estructurat és encara molt més senzilla i intuïtiva que la de les discussions normals. I el mateix pels usuaris que som voluntaris per aquells novells que cerquen mentors. Que en un temps siguin equivalents no ho discuteixo, però encara no és el cas.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

També està bé contextualitzar que les visites via app són vora ~1,5% del total d'accesssos mòbils mensuals (~100.000 d'entre 5 i 7 milions d'accessos al mes). I aquest percentatge pírric és respecte el total mòbil, no el total de debò (~10-17 milions mensuals)

El gruix d'ús via app són uns 3.000 accessos diaris, que no arriben ni a igualar el que rep el més llegit del dia a la nostra versió lingüística. Els més llegits via app oscil·len entre 15 i 30 clics. Cap entre les 100 més vistes (això inclou pàgines amb 2 visites al dia via app) pertany a res que no sigui l'espai principals. Per tant, l'app és pràcticament un bluf tecnològic a l'alçada del Flow i totalment irrellevant per a qualsevol debat d'accessibilitat o participació interna. I tot així, aquest fet no treuria que fora bo de veure com millorem la traçabilitat d'hemeroteca a les desenes discussions que hem generat aquest any, independentment de si tenim Flow o no (que a mi no m’importaria massa de reemplaçar).

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Paucabot com t'ho fas per cercar temes antics, habitualment? Creus que independentment o no que desactivéssim Flow, seria interessant tenir l'espai de noms Tema per recuperar arxius? Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

La cerca és molt manual, combinant cercadors externs, Especial:Enllaços i usant el propi cercador de la Viquipèdia, triant Viquipèdia com a espai de noms.

En quant a afegir Tema al cercador, a mi em semblaria bé (si es pot fer). En realitat, a les contribucions d'usuari, sí que es pot seleccionar aquesta opció.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Creieu que podem arribar a un cert consens aquí com per activar aquest espai de noms, ni que sigui per a finalitats i facilitats d'arxiu? Independentment del debat de Flow, que és sobre la taula també. Especialment @KRLS, què en dius?

KRLS (discussiócontribucions)

Quan ho vas proposar l'altre dia vaig estar mirant si algú ja ho havia demanat i vaig veure clar que això no estava implementat i que no hi havia intenció d'implementar-ho:

https://phabricator.wikimedia.org/T62493

https://phabricator.wikimedia.org/T317513 (Flow is incompatible with Elastica - Remove ElasticSearch integration / Flow search)


Per molt que ho demanem no ho faran, perquè no és trivial. Ja et vaig dir que hauríem de fer un deflow en pàgines comunitàries, perquè cada cop és més complicat recuperar converses antigues de La Taverna. A les pàgines d'usuari de cadascú podem donar llibertat si voleu, però a les comunitàries ens perjudica greument.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que per activar una opció més no cal gaire consens. El consens el necessitaríem per impedir que els altres usuaris cerquin a l'espai de noms tema. Per mi el dubte gros és si es pot fer.

I en relació amb desactivar el Flow, fins i tot si ara mateix prohibíssim el Flow, seguiríem tenint una gran quantitat de converses en Flow on seria interessant poder buscar.

Vriullop (discussiócontribucions)

Aquest és un hàndicap que tenim des del primer dia. El que es demana és una millora. Es pot obrir un tiquet, però no es pot esperar que ho facin quan ho han abandonat i no hi ha cap equip que s'hi dediqui. L'únic que se m'acut és fer el que hauríem d'haver fet sempre que hi ha una discussió desubicada d'allà on un esperaria trobar-la. Caldria indexar discussions de la taverna on pertoqui: discussió d'article, de categoria o de polítiques Viquipèdia. Ara bé, quan "Viquipèdia Discussió" també és Flow llavors estem en un cul-de-sac. Caldria començar per desflowitzar "Viquipèdia Discussió" pàgina a pàgina indexant els temes i també els que es trobin de la taverna. A la llarga veig la taverna com un xat on no es poden tractar coses complicades.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «Espai de noms Tema?»